Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anet_lol

tabletki anty po porodzie, czy przytyję?

Polecane posty

ponad 2 miesiace temu urodziłam dziecko. okres już dostałam bo nie karmie piersią. chciałabym zacząć używać tabletek antykoncepcyjnych ale sie boję, że przytyję, a jeszcze nie zrzuciłalm wszystkich dodatkowych kg po ciąży. zostało mi jeszcze 5 kg. nie chce używać prezerwatyw bo jakoś nigdy nie przepadałam za nimi a teraz po nacięciu krocza to już szczególnie. na innym forum czytałam, że dziewczyny strasznie tyły po tabletkach. czy mnie czeka to samo? podzielcie się czy po porodzie zdecydowałyście się na gabletki? jeżeli tak to na jakie i jaka była ich cena? dużo tyłyście w trakcie ich brania? słyszałam, że dużo osób bierze Yasminelle. dobre są? jaka jest ich cena i jak sie po nich czujecie?

Gość nimma
wiesz ile ludzi tyle opinii. nie przekonasz się jak będzie w twoim przypadku dopóki nie zaczniesz brać tabletek. co do ceny to na doz.pl znalazłam info że 21 tab. kosztuje 39,99zł.

nie tylam ale tez nie chudlam po tabletkach (bralam jednoskladnikowe jak karmilam). natomiast kiedys jeszcze przd ciaza jak bralam tabletki to rzeczywiscie przytylo mi sie troszke. brala po porodzie doslownie 2 cykle tabl i przerzucilam sie na wkladke. dla mnie to wiekszy komfort bo o tabl czesto zapominalam :)

zauważyłam też, że na internecie często ogłaszają się dziewczyny które chcą sprzedać po kilka opakowań yasminelle. jak myślicie, dlaczego? coś jest z tymi tabletkami nie tak?

Ja brałam yasminelle 1.5 roku przed ciążą. Byłam zadowolona. Nie miałam problemów większych i nie przytyłam po nich.

Gość jyjyjyjjjg
Autroko a czemu nie zapytasz o skutki uboczne typu RAK MACICY?? TAK tym grozi brnaie tabletek anty i milony innych powiklan,o tym Ci lekarz NIE POWIE bo on maja w tym interes zeby takie jak ty wpierdzielaly chemie i dawaly innym zarobic :O,jak Ci nie szkoda zdrowa TO ZYRYJ TEN SYF! tylko potem nie płacz jak zachorujesz :O.Bulwersujace jest to,ze takie Jak ty ida do Komunii potem i maja w nosie ze przyjmuja Komunie swietokradzko bo nie dosc ze sie nie spowiadaja z tego ze grzesza stosujac antykoncepcje to jeszcze nie rpzestaja jej stosowac.Jak chcesz przystępowac do Komunii MUSISZ PRZESTAC STOSOWAC WSZELAKA ANTYKONCEPCJE!! piszę o tym bo Wielkanoc za pasem i moze przyjsc Ci do głowy przystapic do Komunii w takim stanie-stanie grzechu ciezkiego!

wszystko ma skutki uboczne w tych czasch. a chemia, którą jeszcz w produktach spożywczych nie ma skutków ubocznych?! nie powoduje raka? a powietrze którym oddychasz jest zdrowe? a dezodoranty którymi się psikasz rónież są zdrowe?! NIE! jakby sie tak wgłębił w to co napisałaś to nic nie jest zdrowe w dzisiejszych czasach. podam taki pierwszy lepszy przykład z brzegu co do raka. moja ciotka, która ani przez moment nie stosowała w życiu tabletek anty, ale urodziła 5 dzieci ma raka szyjki, a z kolei jej siostra, która odkąd urodziła swoje drugie dziecko zaczęła stosować antykoncepcję jest zdrowa i póki co na nic nie narzeka. ma 63 lata. ponoć w tamtych czasach o tabletki było strasznie ciężko i szybko rozchodziły się w aptekach no i były też strasznie drogie. dlatego jak widać na chorobe nie ma reguły, co ma być to będzie. najgorszym potworem, który wszystko zżera i uśmierca jest stres i to właśnie on jest główną przyczyną większości chorób. a co do komunii św. to nie myśl, że ty jedna tu o tym myślisz!!!! wiadomo, że to grzech i trzeba się z tego spowiadać, ale przy spowiedzi należy tez powiedzieć dlaczego bierze sie te tabletki i trzeba uwzględnić że ma się dziecko ze jest sie w małżeństwie itd i wtedy księża dają rozgrzeszenie. co innego jakby do spowiedzi przyszła małolata która sypia ze swoim chłopakiem, bierze tabletki i tyle. wtedy raczej miałaby problem z rozgrzeszeniem, ale jeśli by sie nie przyznała dlaczego je bierze to rozgrzeszenie tez na pewno by dostała. a według Ciebie lepiej jest nie stosować żadnej antykoncepcji, narobić sobie kilka dzieci a potem nie mieć pieniędzy na ich utrzymanie i chodić po mopsach i prosić o kilka groszy? to według Ciebie nie jest grzech jeżeli wie się że nie będzie cie stać na utrzymanie kilkoro dzieci a mimo tego narobisz ich sobie?!?przecież to zwykła nieodpowiedzialność!i myślisz, że wtedy takie dziecko które nie ma na nic, nie ma na ubranie, na kino, na jedzenie , na pizze z koleżankami to będzie radosne?!bedzie radosne jak inne dzieci będą je przezywać, że skoro tak się ubiera to wieśniara itp itd!? a może najlepoej nie brać żadnej antykoncepcji i nie współżyć z mężem według Ciebie?! hmmm tylko przecież to też jest grzech bo to zaniedbywanie obowiązków małżeńskich! więc no już nie wiem o co Ci chodzi? skoro taka święta jesteś to chyba nie przemyślałaś tej całej reszty pisząc tego posta!

Gość jestem z czerwcowek 2009
ja bralam po porodzie cerazette i przytylam do tego urosl mi wasik, miaam koszmarne zawroty glowy i ciagle krwawienie. Najgorsze jest to , ze po odstawieniu nie moge schudnac :( Nie polecam antykoncepcji hormonalnej za to metoda objawowo - termiczna nie ingeruje w organizm a jest tak samo skuteczna jak pigulki.

o kurcze, współczuje Wam kobietki na prawde. dobrze, że piszecie o takich skutkach ubocznych tabletek.