Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leila Lila

Do ludzi NIE wierzących we wróżki, jasnowidzów. TZW. 'RACJONALIŚCI'

Polecane posty

Gość Leila Lila

Nazywacie się racjonalistami, tymczasem nawet w połowie, nie zdajecie sobie sprawy z tego, jak bardzo wasze myślenie dalekie jest od rzeczywistośći. Uważacie że 21 wiek, niesie ze soba odkrycia naukowe, które wyjaśniają wszystko za pomocą wzorów i opisanych książkowo zjawisk, a wierzenie w tzw zabobony to obciach i oznaka braku postepowości w myśleniu. Otóż drodzy racjonaliści, gdybyście byli tak zainteresowaniu nauką na którą się powołujecie, zapewne wiedzielibyśćie o tym, czym jest parapsychologia, a może nawet przeczytalibyście książkę na ten temat ? Chociaż nie, za dużo od was nie wymagajmy! Może tego jeszcze nie wiecie, ale nauka pomału odkrywa i opisuje to, co nasze babki i prababki wiedziały, bo wyczuwały to intuicyjnie, a co wy ''postepowi myśliciele'' nazywacie zabobonami.

Gość dfsfsre
powrozysz mi?

Gość dziaddek
fajnie ide jutro do wrozki

siedzialy przy swieczce na wiosce miast za penisa za gromnice trzymaly i ... marzyly , to im po ciemku rozne wizje sie odzywaly w ich glowach ciemnych pozbawionychg wiedzy i nauki

Gość Leila Lila
Bolenty w takim razie odpowiedz mi na pytanie, dlaczego w sprawach kryminalnych, kiedy już nie można sobie z nimi poradzić, prosi się o pomoc jasnowidzów?

Gość ale się rozpisałaś właśnie
podając argumenty za racjonalizmem :). To, że nauka odkrywa coś tam, wprawdzie nie podajesz żadnych konkretów, ale załóżmy, że naukowcy potrafiliby opisać sposób w jaki ktoś przewiduje przyszłość z kart tarota - to będzie tylko i wyłącznie kolejny dowód, że wszystko da się wyjaśnić racjonalnie. Oczywiście możemy się mylić, nie mieć danych, nie mieć zaawansowaych metod, ale to nie znaczy, że możemy sobie dopowiedzieć prawdę.

Gość Leila Lila
Poćwicz czytanie ze zrozumieniem. Jak zapewne zauwazyłaś/eś w temacie racjonalistów umieściłam w cudzysłowie i już na początku zaznaczyłam, że ich rzekomy racjonalizm z rzeczywistością nic wspólnego nie ma. Tak więc neguję ten racjonalizm, jakim cechują się współcześni ''postępowcy 21 wieku'', którzy zwyczajnie nie ogarniaja rzeczy jak energia, świadomość, bioenergoterapia, i innego rodzaju rzeczy z tej półki, więc wola powiedzieć że tego nie ma. Ich racjonalizm polega na '' nie widzę więc nie ma''.

Gość Leila Lila
Co jednak ma sie nijak do postaw naukowców, którzy prowadząc badania na cząstkach elementarnych, więdzą że jest COŚ więcej, niż tylko to, co zobaczyć można na własne oczy.

Gość racjonalizm nie opiera sie
na oczach tylko na rozumie:)

Gość Leila Lila
hahahhahahhahahahha padlam!

Gość gość
Ja też mogę polecić Panią Grażynę z http://wrozkagauri.pl jest szczera, stara się pomóc i co wazne praktycznie wszystko się spełnia