Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jytytka

ile trwa krwawienie podczas brania tabletek czy 10 dni powinno niepokoić???

Polecane posty

Gość jytytka

jestem poczatkująca w braniu tabletek. zaczęłam 1 dnia okresu, wtedy na drugi dzień miałam samo plamienie i okres zaraz zniknął. było ok. 12 dnia brania tabletek dostałam plamienia (kolor żywo czerwony), które po paru dniach się nasiliło, jest silniejsze nawet niż miewałam podczas okresu, trwa już 9 dzień. Jutro biorę ostatnią tabletkę z 1 opakowania a nadal mam krwawienie i dość mocne, nie zapowiada się nic że ono na dniach ustąpi... Nie wiem czy któraś się z tym spotkała??? Czy teraz jak będzie przerwa w tabletkach nadal będzie trwało, czy może się skończy i zacznie od nowa?

Gość ssssssssssssssssssss
Po 3 miesiącach wszystko powinno się unormować i wtedy będziesz miała okres tylko w tych dniach w których będzie przerwa od tabletek. Ten okres będzie raczej dość skąpy i około 3-4 dni będzie trwał.

Gość ssssssssssssssssssss
a teraz jak zrobisz przerwę to niestety znowu będzie niby okres

Gość jytytka
dzięki za odp. jutro ostatnia tabletka więc kiedy ten okres wystąpi z odstawienia skoro teraz nadal mam ten który zaczął się 9 dni temu i trwa, nie słabnie tio krwawienie, wiec właśnie zastanawiam się czy może minie jak zrobię przerwę io wróci znowu za parę dni.. No mam nadzieję, wiem że często na poczatku są nieregularne krwawienia, ale nie spotkałam się nigdzie w necie z takim przypadkiem jak mój i nie wiem teraz czego się spodziewać...

Gość dfrrtrtr5
ja brałam tabletki przez 11 lat i okres miałam od 4 dnia przerwy i trwał 2 dni...żadnego bólu brzucha, napietych piersi itp...teraz od prawie 2 lat nie biore tabsów i tez mam 2 dni ale już wiem co to bole brzucha...:(

Może zamiast wertować internet lepiej byłoby przeczytać ulotkę, w której Twoje objawy są wyjaśnione. 🖐️

Gość jytytka
w ulotce nie ma o moich obwawach, owszem pisze,że mogą występować nieregularne krwawienia ale nie pisze konkretnie czy takie jak u mnie, że od 12 dnia od 12 tabletki do teraz, a jutro ostatnia tabletka leci sporo krwi i nie ma sie to ku koncowi... I jestem ciekawa czy to ustąpi w przewie 7 dniowej np na 2-3 dni i zacznie sie od nowa krwawienie z odstawienia , czy juz sie skonczy i tego krwawienia z odstawienia nie będzie...??? tego nie wiem

Gość tola and lola
Jakie tabletki bierzesz?? ja teraz zmienilam tabletki na pierscien nuva ring, zobaczymy jak sie sprawdzi

Gość ja mialam podobnie
jak bralam Asubtelle to krwawienie mialam praktycznie przez pierwsze 2 miesiace, pozniej ono ustapilo ale zaczela sie masa innych objawow, bole glowy, bole piersi, wahania nastrojow, plakalam bez powodu, sluch mialam przytepiony i potwornie swedzenie i pieczenie w 7dniowej przerwie. Zmienilam tabletki na Syndi35 i czuje sie doskonale jakbym nic nie brala. wiem ze okres dostane w piatek wieczorem i skonczy sie w niedziele wieczorem i nic nie boli:) takze polecam zmiane.

Gość jytytka
biorę Nowynette. koleżanka która też bierze, chodzi do tego samego gina była u niego pytać, bo ona ma plamienia cały czas odkąd bierze, a zaczęła 4 dni jakoś po mnie, więc plami do tej pory, przez wszystkie dni odkąd bierze, zapytala go tez o moje krawawienia, ze mam od 12 tabletki,nie plamienie a krwawienie to odp ze to normalne, ze reakcja organzimu, ze brac dalej. moze jak tak samo bedzie w 2-3 opakowaniu to zmienimy. dodam ze sa to moje 1 tabletkiw zyciu i moze dlatego taka reakcja na hormony.niby juz wiec wiem od gina ze to normalne, by sie nie martwic, ale jestem ciekawa czy któraś miala podobnie i kiedy to minęło, czy minie teraz jak od jutra przerwa będzie? no czas pokarze ale pytam bo może któraś miała taką sytuację i opisze jak to u niej było, dzieki za wpisy :-)

Gość tola and lola
lekarze czesto maja interes w wypisywaniu takich a nie innych tabletek, mialas przed przepisaniem tabletek robione badania hormonalne?? dziwne jest to, ze ten sam lekarz i te same macie z kolezanka tabletki, w dodatku te same negatywne objawy. Polecam zasiagnac opini innego lekarza. To nie sa cukierki, jak jest cos nie tak nie ma sie co truc i czekac niewaidomo ile az to minie, bo niestety prawdopodobienstwo, ze minie jest male. Od poczatku powinno byc ok.

Gość jytytka
Sama chciałam te tabletki, tą nazwę (i ja o ta nazwę poprosiłam więc nie on, a ja je zaproponowałam czy te mogłyby byc odpowiednie dla mnie), bo właśnie inne koleżanki biora Novynette i bardzo je chwalą. Poczekam na rekacje organizmu, bo skoro to 1 opakowanie w życiu to przy innych też organzim może róznie zareagować. Nie zlecał mi żadnych badań, ale wypytał o stan zdrowia, samopoczucie, dolegliwości, zbadał, usg robił. Mówił,że jakby nie służyły to przyjść, zrobimy badania i zmienimy. Jednak krwawienia, plamienia uważa że są normlane, nie ma co nic na razie zmieniać, zwłasza, że to 1 opakowanie.

Gość jytytka
Perwersja - ja nie uważam tych krwawien za nienormalne, czytałam oczywiście ulotkę, wiem,że na początku przyjmowania organizm musi się przyzwyczaić do hormonów ale po prostu zapytałam która miała podobnie do mnie. A tu z niektórych wypowiedzi już wynika,że nie powinno się nic dziać, ze tabletki źle dobrane... Wg mnie na razie jest OK, to nowa dla organizmu sytuacja, jedynie ciekawi mnie czy zniknie krwawienie bądź czy pojawi się nowe po odstawieniu, bo dziś nie biorę już tabletki, zaczyna się przerwa 7 dniowa, a krwawienie mam nadal, nieco mniejsze już. Nie zamierzam już od razu zmieniać tabletek, ponieważ ogólnie nic mi poza krwawieniem nie dolega, a wiem,że reakcje bywają gorsze, biegunki, wymioty, nudności itp a ja czuję się ok, trochę bolał brzuch (juz nie boli), jedynie krwawię.Zobaczymy jak bedzie w 2-3 opakowaniu i wtedy ewentualnie gdyby krwawienie nadal występowało (np w 4 opakowaniu, bo do 3 cykli może być) to będę robiała badania i zmieniała. Dziękuję za wypowiedzi :-)