Prezes Wertyp 0 Napisano Marzec 29, 2012 Strajk generalny w Hiszpanii Przerwane transmisje telewizyjne, płonące śmietniki, odwołane loty i pikiety na ulicach - w Hiszpanii trwa 24-godzinny strajk generalny przeciw rządowej reformie prawa pracy, ograniczeniu wydatków budżetowych i podwyżce podatków. Do tej pory zatrzymano 58 osób, a dziewięć zostało rannych. .... itd. generalnie ten narod SAM, sie wjebal w krysys. dal wladze osobom chorym (radykalnej lewicy), no ci ludzie twierdza ze co 4 czlowiek jest chomo, a zoofilia jest orientacja. po co to robia? bo oni nie chca pracowac za kilkaset euro, a za kilka tysiecy, a ze bezrobocie maja ok. 24%. liczone nasza metoda. to wiadomo ze placa tym leniom mniej, ale nie... oni strajkuja, zeby EU im wyjebala z 300 mld. pomocy. Powinni ich wyjebac z EU. ja z tym narodem nie chce miec nic wspolnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość umalowana___________ Napisano Marzec 29, 2012 z tego co pokazali to delikatnie to wyglada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość umalowana___________ Napisano Marzec 29, 2012 yhm chyba nie po to strajkuja jednak:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość numerowaa Napisano Marzec 29, 2012 Dzikusem to jestes ty i jak zwykle sie wypowiadasz na temat, o ktorym nie masz pojecia. W Hiszpanii aktualnie przy wladzy jest partia prawicowa, Partido Popular, ktorej przywoca Rajoy jest premierem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość umalowana___________ Napisano Marzec 29, 2012 prawda jest ze bezrobocie siega tam 24%.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes Wertyp 0 Napisano Marzec 29, 2012 wiem idiotko, ale mi chodzi o poprzednie wybory. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość umalowana___________ Napisano Marzec 29, 2012 bylo czubie pisac odrazu!! :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes Wertyp 0 Napisano Marzec 30, 2012 pierdol sie tapeciaro :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość numerowaa Napisano Marzec 30, 2012 Moze dla ciebie partia, ktora zalegalizowala zwiazki gejowskie (w nawiasie homo pisze sie przez samo "h" tluku) jest radyklana partia, ale prawda jest taka, ze PSOE to stara partia socjalistyczna zalozona w 1879 roku i nigdy nie byli partia radyklana. Hiszpania przeszla od frankizmu do demokracji gladko i bezkrwawo (nie liczac incydentu w Kortezach w 1981 Moliny) glownie dzieki porozumieniu i wspolpracy prawicy i lewicy oraz dzieki postawie Juana Carlosa. Radze sie najpierw zapoznac z pogladami i historia tej partii zanim zaczniesz ich nazywac radykalami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość umalowana___________ Napisano Marzec 30, 2012 turlaj beret fagasie:P rasistowski :):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość umalowana___________ Napisano Marzec 30, 2012 ale ci wtope zrobie z twoja fota..o masz pecha kolego buhahahah Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes Wertyp 0 Napisano Marzec 30, 2012 jebnieta jestes :) bez krwawo haha poczytaj lepiej o wojnie domowej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość numerowaa Napisano Marzec 30, 2012 O wojnie domowej w Hiszpanii na pewno przeczytalam wiecej ksiazek od Ciebie :) radyklana lewica podczas wojny domowej byli komunisci (glownie PCE) popierani przez ZSRR. Wplywy PSOE i calej reszty umiarkowanej lewicy byly niestety coraz bardziej ukracane przez PCE, ktorej pomagal Wileki Brat Stalin i ktora zaczela szerzyc terror. Z tego powodu moze to i lepiej, ze wojne wygral Franco, bo inaczej Hiszpania mogalaby byc jeszcze jednym komunistycznym krajem na uslugach ZSRR. A Franco moze i byl faszysta, ale nie na taka skale jak Hitler. Poza tym jak Hitler chcial jego pomocy to Franco grzecznie pokazal mu fige z makiem i dzieki temu Hiszpania mogla lizac rany po swojej wojnie domowej nie bawiac sie w druga wojne swiatowa. W pierwsza tez sie zreszta nie bawili. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość numerowaa Napisano Marzec 30, 2012 Ach, bezkrwawo (sorry nie zrozumialam o co ci chodzi, bo jak zwykle napisales z bledem) Hiszpania przeszla od frankizmu do demokracji i to nie ma nic wspolnego z wojna Hiszpanii. Nie wiem czy ci wiadomo (a raczej wiem, ze nie masz o tym pojecia), ze wojna w Hiszpanii trwala w latach 1936-1939, a Franco umarl w 1975. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość numerowaa Napisano Marzec 30, 2012 jesli masz jeszcze jakies glupie uwagi co do historii Hiszpanii czy ich partii politycznych to cie chcetnie uswiadomie, ze nie masz pojecia o czym mowisz, bo ja akurat o tym wiem baaardzo duzo i moge tak bez konca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość numerowaa Napisano Marzec 30, 2012 jesli chcesz to ci to moge nawet napisac po hiszpansku glabie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes Wertyp 0 Napisano Marzec 30, 2012 teraz lewica i prawica inaczej dziala. inne srodki by osiagnac swoje cele. fakt jest taki ze lewicowcy to ludzie pozbawieni uczuc narodowych. lewica bierze tych chorych ludzi, dewiantow, zeby zmienic system spoleczny, oczywiscie zyja utopia. to oni twierdza ze wszystkie kultury, rasy sa rowne i powinny zyc pod 1 dachem. pieniadze tez kazdemu sie naleza. kiedys sie zabijali, teraz walcza poprzez manipulacje i media. ale Hiszpanie sami chcieli lewicy w 2004. lewica mogla tez miec wiele wspolnego z zamachami z tego roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do powyzej.. Napisano Marzec 30, 2012 numerowa,wez ty mu lepiej obrazek narysuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes Wertyp 0 Napisano Marzec 30, 2012 nie, nie pisz po hiszpansku. to moze mnie podniecic haha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość numerowaa Napisano Marzec 30, 2012 Tak, Hiszpanie chcieli lewicy po zamachach na Atocha, bo to PP wyslalo wojska do Iraku. Nie szlabym jednak tak daleko i nie budowala teorii spiskowych, ze to PSOE doprowadzilo do zamachow, bo to jest absurd. Akurat w Hiszpanii od XIX wieku niewiele sie zmienia na scenie politycznej, rzadza mniej wiecej na przemian prawica i lewica (z wyjatkiem dyktatury Franco (nie bede wspominac o krotkiej dyktaturze Primo de Rivera). Zadna z tych partii nie jest idealna, ale w pewien sposob sie uzupelniaja i wyrazaja polityczne poglady Hiszpanow, ktorzy z jednej strony sa przywiazani do tradycji (i kiedys Kosciola, dzis nie tak bardzo), a z drugiej cenia sobie wolnosc i rownosc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes Wertyp 0 Napisano Marzec 30, 2012 i dobrze ze wyslalo. kazdy kraj gdzie rzadza ajatollahy i inne badziewia powinien zostac ucywilizowany, sila abo dyplomacja. bo pozniej jak dostana w lapy atomowke czy bron biologiczna to bedzie atak na niewiernych. a zamach byl lewicy na reke. mlodzi hiszpanie sa tepi, anarchisci. dokladnie ten ten typ polskich palikociarzy, czyli nacpac sie i nie narobic. i zamoczyc, w razie czego skrobanka. Hiszpania jest im obojetna. moim zdaniem to mogl byc spisek. za duzo niewiadomych, termin tez byl idealny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość numerowaa Napisano Marzec 30, 2012 Prezes, rozmowa z toba jest bezowocna i bezcelowa i po prostu nie chce mi sie z toba gadac. Na szczescie nigdy nic w zyciu nie osiagniesz i ngdy nie bedziesz mial na nic wplywu, a swoj rasizm i glupote mozesz jedynie wylewac na kafeterii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes Wertyp 0 Napisano Marzec 30, 2012 naczytalas sie teorii, a nie umiesz wyciagac logicznych wnioskow. typowy wyksztalciuch. zero kreatywnego myslenia. brak wlasnego zdania. twoje osiagniecie to moze byc jedynie jakis tam frajer, ktory cie podupczy i rzuci jak sie zmarszczysz. ot tyle. naprawde zalosne. ide spac, bo jutro musze rano wstac. dobranoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tytojestes Napisano Marzec 30, 2012 Wertyp jestes typowym robolem nie masz zadnych argumentiow oprocz "dupczenia" i wyzywania kobiet od szmat i dziwek. Wstyd zeby facet pierdzielil swoje bzdury na forum dla kobiet. CIOTA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość johnny the horse Napisano Marzec 30, 2012 prezes, a ty wyciagasz wnioski bardzo szybko, nie znajac nawet faktow, po tym sie niestety poznaje idiote Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pedorita 0 Napisano Marzec 30, 2012 haha Wertyp poprostu czekałam na ten temat :)) to co widziales w telewizji to 4 idiotow ktorzy wykorzystujac strajk rozrabiaja i niszcza co spotkaja na swojej drodze... tak jak ci juz napisali to w Hiszpani rzadzi teraz prawica i powolutku proboja naprawic to co zjebala lewica. I jakiejs mniejszosci (tej lewicowej) nie podobaja sie reformy bo przywyczaili sie do zycia za pieniadze za ktore nie musieli pracowac. Hiszpanie sa oburzeni i zdegustowani wydarzeniami z ostatnich dni, i uwierz mi ze wiekszosc ludzi odczuwa wstyd za to co sie tu dzialo wczoraj. Nie uogulniaj, Hiszpania to ogromy kraj i znajdziesz tu ludzi kazdego pokroju, jakbys ich poznal lepiej to zobaczylbys ze sa bardzo podobni do nas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes Wertyp 0 Napisano Marzec 30, 2012 tytojestes - do cioty to mi daleko szmato lub smieciu. w zaleznosci o plci wybierz opcje prawidlowa. Pedorita - a co robi? czy sa jakies zmiany? a lewica to nie mniejszosc. to polowa. no ja ich nie znam, ale sytuacje polityczna sledze, to tak jakby u nas polowa ludzi wybrala Palikota, mimo jego obledu. no i spotkalem raz Hiszpanke co szukala pracy... w Polsce. no dla mnie to smieszne bylo. u nich podoba mi sie tylko jezyk, i te telenovele w stylu latino. wiem ze to zalosne, ale ogladam :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pedorita 0 Napisano Marzec 31, 2012 No wlasnie jedna z tych zmian jest ta Cala reforma. I nie widze nice zlego w tym ze hiszpanka szuka pracy za granica, moze jej sie w polsce podoba albo ma tam kogos bliskiego. Ty wiesz lepiej ja nie znam historii ten dziewczyny, zreszta duzo mlodych hiszpanow po studiach wyjezdza szukac pracy Bo tutaj jej za duo niema. Zreszta tak jak duzo polakow wyjechalo za praca. My tez Sami wybieramy Sobie rzad I pozniej narzekamy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prezes Wertyp 0 Napisano Marzec 31, 2012 ta dziewczyna mowila po polsku, choc widac bylo ze duzo brakow ma, pewnie siedzi juz tu troche czasu. ale ja generalnie nie chcialbym tej nacji u nas. to juz wole ukraincow, przynajmnie kobiety beda dostepne, a i lepiej pracuja. generalnie ten kraj jest w dolku na wlasne życzenie. pociagna za soba na dno portugalie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pedorita 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Wiec ta dziewczyna pewnie studiowala w polsce albo ma tam kogos, co w tym zlego, a to ze hiszpanka mowi po polsku to wielkie brawa dla niej, polski jest dla nich bardzo trudny. Wiec jestem pod wrazeniem. I nie musisz sie tak martwic Bo w polsce duzo hiszpanow nie znajdziesz, niepodoba sie Im tam pogoda I pesymizm spoleczsnstwa, ONI sa bardzo weseli:) na szczescie twoje pelno jest dostepnych ukrainek... Kryzys dotyka wiele krAjow europy I kazdy jest za to winny, moze mi teraz powiesz ze hiszpania jest winna za kryzys w calej europie I na calym swiecie. Co powiesz na temat polskiej ekonomi I polskiej polityki, ciekawa jestem. Bo porownujac do hiszpanii to jestemy jakies 30 lat za nimi nawet z tym cAlym Ich kryzysem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach