Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniuś---

dlaczego jak włanczam komputer to przygasa Mi światło w pokoju?

Polecane posty

Gość moniuś---

dziwna sprawa...

Gość To Oni..
Strzeż się ciemności..

Gość Bara bara riki tiki
Skoro włanczasz to przygasa. nie ma w tym niczego dziwnego. Jakbyś włączała to takich rzeczy by nie było.

Gość Dobre lody zawsze w cenie
Są jakieś przepięcia w instalacji.

Gość Rollnick
Ani chybi ktuś ci prunt poiwanio dziołcha.Ani chybi.:classic_cool:

Gość Mgr Inż.Humanista
Chyba raczej przeciążenia.A korki masz nowe?Nowe transformator jakiś archaiczny albo brakuje fazy?

Gość inzynier serwisowy
Naprawiacze od 7 boleści. Zasilacz komputerowy to typ impulsowy. Który podobnie jak spawarka pobiera duży prąd rozruchu i powiedzmy że spina fazę z masą. Bo w starej instalacji nie ma 3 bolca. mimo że w gniazdku może mieć. W związku z tym przy starej instalacji aluminiowej. Tworzą się prady wirowe. Co w zwiazku z tym?? Sprawdź jakie masz przyłącze jeśli < 2,5kw ok. Bo jak wlaczysz pierkarnik i pralke itd to będzie sie tak działo. Sprawdź napięcie w gniazdku jeśli jest < 210 trafo. I nic nie zrobisz. Odetnij prąd w całym mieszkaniu. I sprawdź wartość rezystancji między przewodem facowym i masy. Jeśli < 2mohm do wmiany instalacja. Nie trzeba ci żadnych mierników pętli zwarcia itd. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość inzynier serwisowy
A i zapomniałem. Spróbuj w innym mieszkaniu :) Morze elektrolity wylały w zasilaczu i zwarcie powodują.

moja babcia tłumaczy owe zjawisko w prosty sposób.. ktoś w okolicy bez wątpienia podpierdala prąd :classic_cool:

Gość ejżeejżę
Dlatego, że wlanczasz. Ja wŁĄczam, więc nic mi się nie dzieje.

Gość Mgr inż.Humanista
Inżynier serwisowy. O przepraszam bardzo.Ja niczego nie naprawiam.To rola polityków!

Gość Mgr inż.Humanista
Ja mam inną koncepcję.Być może problem tkwi w "wadliwym"uziemnieniu.Jeśli tak to należy to zbadać.Bo może nastąpić spięcie.

Gość Mgr inż.Humanista
"Nie ma bolca"NO WŁAŚNIE.A WIĘC JEDNAK UZIEMNIENIE!! Ha!!Wiedziałem!!

Gość Ale chrzanicie to
duchy !!!

Gość inzynier serwisowy
Żeby to tak po chłopsku.. 25 lat temu kładło się instalację na 2 kablach. Faza i masa. A w gniazdkach obecnie masz 3 faza masa i uziemienie (bolec) Prawidłowo dla komputerów i kosztownego sprzętu np audio. Powinno się zmostkować mase z bolcem. Wtedy wszelkie prądy upływu idą do masy. Dawniej były 2 kable i jak faza gdzieś przebiła na obudowę to cie pier........... Teraz ma wracać bolcem. I wystarczy 5 min zabieg by sprzęty typu stara kuchenka elektryczna nie kopała. Ale nikomu się nie chce tego zrobić. A elektryk żąda ok 30pln od gniazdka. Wyjaśnione ?? Możesz mieć np nowiutkie gniazdko z bolcem. Wpięte do starej instalacji i nie zmostkowane. Więc bolec jest co najwyżej po to by wtyczka weszła :) A nie ma walorów użytecznych. Przy kompach np jak piorun walnie przepięcia powinny iść w bolec. A że nikt nie ma bolca choćby zmostkowanego to rozpiepsza komputer.

Gość Ale chrzanicie to
Inżynier serwisowy.Weź człowieku nie siej fermentu.Te twoje hipotezy to średniowiecze!Powszechnie wiadomo iż takie zjawisko ma charakter paranormalny.To się określa mianem Poltergeist!! Autorko! Skontaktuj się proszę z kimś kto jest lepiej zorientowany-egzorcysta lub ktoś kto się zna na spirytyzmie!

Dziekuję za wyjaśnienia. Niepotrzebne zresztą, bo wiem o co ci chodziło. Chciałem jedynie zapytać o ten "bolec", bo być może nazywa się go jakoś bardziej fachowo. Przepraszam:)

Gość inzynier serwisowy
Przecież łopatologicznie tu tłumacze... myślałem czy nie pisać + i - a nie faza masa bo większość ludzi tak postrzega gniazdko.

Gość boldultraxx
Pan Kleks w Kosmosie :D:D:D:D

Tu nie ma co się śmiać:D "Dzieci z Państwowego Domu Dziecka w Maliszewie otrzymują na gwiazdkę komputer ofiarowany od byłego wychowanka, Jacka Bronowskiego, obecnie mieszkającego w USA. W nocy komputer sam się włącza i opowiada dzieciom historię, która ma się wydarzyć za 25 lat. Wielki Elektronik ( zastąpiony tutaj przez inzyniera serwisowego ), który po ucieczce z Wyspy Wynalazców osiadł na odległej planecie Mango, pracuje nad nowym wynalazkiem - urządzeniem do fantomizacji. To właśnie przypomina mi ten temat:D ....co świadczy jedynie o tym iż niemiłosiernie zryło mi beret

Gość kivis corp
Pamiętam!Wielki Elektronik z niejakim Panem Carmello porwali córkę tego Pilota na planetę gdzie wpychano w nią słodycze![Uwaga Zboczeńcy prawdopodobnie]:classic_cool: :D:D

Na samym końcu filmu, gdy komputer opowiedział już całą historię, do pokoju przychodzi dwóch mechaników, którzy chcą zabrać sprzęt do naprawy. Dzieci rozpoznają, że to Alojzy Bąbel i Wielki Elektronik. Serwisancie. Z powyższego wynika, że jesteś pierdolonym pedofilem:D

Gość Junior Jack inc.
A Ja z tego filmu pamiętam dwie rzeczy-piosenkę "Dyscyplina to podstawa wychowania"jak i dwie soczyste i ponętne dupy-niejakie Siostry Kasander,które prowadziły wypożyczalnie promów kosmicznych:classic_cool: Pamiętam jeszcze przeróbkę ich pieśni ze szkolnych czasów[stanowiącą niezaprzeczalnie hołd ich urodzie] "Siostry Kasander,Siostry Kasander! Przeleć się z nami chodź raz!Z nami 👄choć raz!:classic_cool:

Gość gość
To duchy !!! Trzeba wezwać egzorcystę. Nie ma zartów. Czytaj w necie. Można się nieźle nastraszyć :/