Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorekzielony

farbowanie włosów z ciemnego koloru na jaśniejszy- pytanie

Polecane posty

Gość kolorekzielony

mam dosc dlugie wlosy, naturalnie maja odcien popielatego blondu. kilka razy farbowalam je szamponem koloryzujacym na odcien ciemnego brazu. teraz na wiosne chcialam nieco odmienic kolor, i wymysllam troche jasniejszy kolor- na ciemny blond, a do tego kilkanascie refleksow. mam jednak watpliwosci, czy zamierzony kolor sie przyjmie, bo jak wspomnialam, malowalam je kilka razy ciemnym brazem szamponem koloryzujacym LOREAL CASTING. ostatnim razem w sierpniu.od polowy dlugosci wlosow sa moze ze 3, albo 4 warstwy tej farby bo pigment nie wyplukal sie calkowicie. czy w takim przypadku nowy jasniejszy kolor moze sie przyjac?

Gość kolorekzielony
a zamieram je pomalowac ponownie szamponem koloryzujacym CASTINGiem z loreala

Gość Lilia25
potrzebujesz rozjaśniacza i wtedy ci wyjdzie ale mowie ci nie rób tego ja przed sylwestrem z czarnych rozjaśniłam i mam teraz brązowe i nie mam połowy włosów są zniszczone jeszcze od prostowania nie rób tego ;d

Gość kolorekzielony
kiedys zrobilam sobie balejaz, efekt byl swietny, ale po czasie z wlosow zrobilo sie siano i powiedzialam sobie nigdy wiecej rozjasniacza. teraz mysle ze zrobienie kikunastu cieniutkich refleksow moze nie byloby koszmarem jak balejaz.

Gość jojso
ja z czarnego przechodziłam w jasny brąz. jest ok. kolor ładnie się przyją. fryzjerka robiła mi niskoprocentową wodą. ścięła rozdwojone końce i fryzura nabrała życia.

Gość jojso
dobrym sposobem jest przechodzenie do jaśniejszego koloru balejażem. Trzeba zrobić balejaż 3 razy a za 4 wizytą można już kłaść jaśniejszy kolorek na całość :)

Gość kolorekzielony
jojso- a mozesz opisac dzialanie niskoprocentowej wody? slysze o tym pierwszy raz i jestem ciekawa:)

Gość kolorekzielony
balejaz na rozjasnienie wlosow faktycznie jest niezlym pomyslem, ale jak sobie przypomne co moje wlosy przeszly po rozjasnianiu...

Gość amarynka
tam gdzie farba jeszcze zostala,kolor moze sie slabo przyjac...

Gość no i wyszło
zadnych dekoloryzatorów zadnych rozjasniaczy bo zrobisz sobie sztuczną wiejską tragedie na włosach zrób jesniutki balejage za dwa tygodnie nastepny i znów dwa tygodnie kolejny tym sposobem wyjdziesz z ciemnego bez efektu masakry i nie słuchaj tych idiotek które radza odbarwic całe włosy chcesz miec przy głowie białe a reszte rudo brązowo pomarańczową ? bo tak bedzie po sciaganiu koloru