Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkopana.na.amen

boze.ale sie wkopałam.poszłam do okulisty

Polecane posty

Gość wkopana.na.amen
daje sie slabsze o 1,5,i okulary i soczewki ale to chyba dlatego zeby wzrok się nie rozleniwił? w takim razie jak mójh ojciec ma wpisane -2,75 ,to w rzeczywistości ma coś około -4? on na karcie ma napisane i 2,75 a ja -1,5

Gość jhajdh
Powiedziałam już Ci wszystko. Mam powtórzyć jeszcze ile razy?

Gość wkopana.na.amen
ale przecież to nie jest jakaś tragiczna wada.ludzie mają po -8,-13 ,co to jest przy moich marnych -1,5? wiem,że istnieją też ludzie z dobrym wzrokiem,ale tu porownywanie akurat nie ma sensu

Gość wkopana.na.amen
nie wiem 😭 bede miałą traume do okulistów do konca życia.

Gość wkopana.na.amen
co ma moja matka do mojego wzroku?przecież za 2 lata i tka kończę 18.po co jej to wiedzieć?przeciez nie robie niczego niezgodnego z prawem,a mam wyrzuty sumienia jakbym kogos zamordowała :( nie pije,nie pale,nie cpam,nie kradne,tylko poszlam do okulisty i co?:O chore

ale zapłaciłas już za te soczewki? Jak tak to powiedz niech ci kasę oddaje i zamów w necie wg wady jaką wykrył Czemu matka nie moze wiedzieć?

Gość wkopana.na.amen
nie zapłacilam za soczewki,tylko zostaly zamówione w gabinecie. i pewnie zamowie przez neta,tylko boje sie ze bede musiala poniesc jakies konsekwencje związane z tymi nieodebranymi w gabinecie. nie chce zeby moja matka wiedziala,bo bedzie na mnie wsciekla,pozatym jestem jedyna osoba w rodzinie "bez wady wzroku",i czesto powtarzają mi "ciesz sie ze masz dobry wzrok" ,a ja nie mam odwagi im powiedziec i nie powiem,bo po co?nie kupiliby mi soczewek bo sami są ich przeciwnikami,a ja w okularach wygladam jak skonczona idiotka,wiec chcialam sama to zalatwic i zamowic soczewki,kupowac je regularnie itp,ale jak widać po dobroci sie nie da bo jestem niepelnoletnia :O

Gość wkopana.na.amen
zastanawiam sie czy isc i je odebrać: ale moze mi ich nie wydać jeśli przyjde bez matki?a na 100% rpzyjde bez matki.dlatego tez zastanawiam się czy tam teraz nie zadzwonić (zamowilam dzisiaj) i nie odwolac tych soczewek,czy po prostu to olać i zamilknąć.

Gość wkopana.na.amen
dlaczego jak ma sie 16 lat ot odpowiada sioe przed sadem jak dorosły,a nie mozna isc samemu do zasranego lekarza?to jakies przestępstwo?jestem za glupia zeby pojsc do lekarza,powiedziec co mi dolega,wyjsc z receptą?

Gość hej77
mi sie zdaje ze daje sie sporo slabsze soczewki kontaktowe ale widzi sie ostro w nich, a okulary daje sie nieco slabsze

Gość wkopana.na.amen
nie wiem,w kazdym razie tak mi wpisał na tej karcie.mniejsza z tym,ale to nie jest jakas tragiczna wada ze ślepnę :O nie wiem co z tym zrobic.zadzwonić i odwołać czy olać?

Gość wkopana.na.amen
ale sie wkopałam.jak ja zaluje ze tam polazłam :O

Gość wkopana.na.amen
teraz bede sie telepać ze strachu ze ten fagas zna mojego ojca i o wszystkim mu powie :O boze jaka ja jestem durna.ale z 2giejstrony bez tego nigdy bym nie wykryla jaka mam naprawde wade ..no ale... :O JAKIM KOSZTEM

Gość gość
W takich przypadkach sprawdza się zamawianie online soczewek. Ja mogę Ci polecić na pewno https://mylenshop.com/, bo mają dosyć tanie soczewki, więc nie wykosztujesz się i są też delikatne, więc to się przyda jeśli zakładasz je pierwszy raz :)

Gość gość
Co do dobrego okulisty to z Poznania dobra jest pani doktor Hanna Twardosz-Pawlik, przyjmuje przy Mirosławieckiej http://gabinetypawlik.pl/diagnostyka-i-leczenie-chorob-oczu/ ja jestem bardzo zadowolona z pani doktor, przeniosłam się do niej z innego miejsca i u niej czuję się w pełni zaopiekowana.

Gość WeronikaKurek
Ja chodzę prywatnie do Centre de la Vision. Oszczędzam czas i wiem, że jestem w dobrym rękach. Moja mama, jak chorowała na jaskrę miała skierowanie. Średnio wizyta raz w roku. Daliśmy sobie jednak z tym spokój, bo nie było żadnych efektów leczenia i wybrałam jej nowy gabinet.

Gość Gosia

Ja chodzę do Centre de la Vision - podchodzę do tych wizyt bardzo poważnie. Niestety widzę po mojej mamie do czego prowadzi zaniedbanie badań profilaktycznych (jaskra - poradziła sobie z nią dopiero w tym roku). Wychodzę z założenia, że skoro mam czas na to, by oglądać ulubiony serial, czy pójść do kina to tym bardziej mam czas, by o siebie zadbać.