Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy mogę

mogę dziecko sama sadzać ?

Polecane posty

Gość nie wiem czy mogę

córka dokładnie dzisiaj skończyła 8 msc i po raz pierwszy siadła sama w spacerówce na pół leżąco i tak trochę się opierała o pałąka troche pozwoliłam jej posiedzieć i chciałam ją położyć... to nie nadl rwała się do siadania jak mam ją na kolanach bardziej niż pół leżąco to siada już sama jakiś czas temu i bawi się przy stole a ja ja podtrzymuje pod pachami... ale całkowicie z płaskiego nie siada tylko podnosi głowę i troszkę opiera się na jednej ręce i próbuje wstać ale jej nie wychodzi więc czy mogę ją tak sama sadzać ? i czy w spacerówce może siedzieć już nie tak cąłkowicie na prosto siedząco tylko tak troche pochyło ?

Gość jA TEŻ KARMIĘ MMM
jeśłi dziecko samo siądzie to niech siedzi ale ty lepiej sama nie sadzaj

Gość nie wiem czy mogę
ale ja jej nie podtrzymuję na siłę tylko wtedy jak sama siądzie

Gość kładz dużo na brzuszku,
w kocu nauczy sie podnosic dupke i wstawac na czworaka, a stąd juz szybko pojdzie do siadu

Gość mamama27
no moje dziecko sami usiadło z leżenia jak miało 11 m-cy a samo siedziało w wieku 7 m-cy posadzone - a w 10 już chodził za 1 ręke więc troche głupio jakbym czekała aż samo usiądzie - wtedy chodziłby chyba jako 1,5 roczniak najwcześniej...

Gość nie wiem czy mogę
mamam___ więc mogę ją tak sadzać jak sama ładnie siedzi i bardzo się nie chwieje ? i co z spacerówką ?

Gość nie wiem czy mogę
a na brzuszku nie muszę jej kłaść bo sama się przekręca głównie to jak się bawi to prawie zawsze na brzuszku i ogólnie bardzo lubi leżeć na brzuszku i juz widzę że zaczyna dupkę w górę podnosić to mam nadzieję że nie długo siądzie :)

Gość mamama27
ja sadzałam w spacerówce od 7 m-ca bo ładnie siedział synek, w krzesełku do karmienia też.. a co do podnoszenia dupki to raczej krok do raczkowania bo mój synek jak siada to przechyla sie na bok i podpiera rękami i siada - nie podnosi dupki przy tym - możesz ćwiczyć z dzieckiem - turlać, przesuwać na praw bok i na lewy i delikatnie wtedy chwytać za ręce - musi zakumać sposob siadania

A mnie neurolog powiedziała ze po 6 miesiacu powinnam trochę sadzać dziecko. Tzn brać na kolana w pozycji siedzącej, podawać ręce zeby się podciągalo do siadania, wygodnie usadzać na chwilę. Robilam tak z Mania i szybko załapala, a byląm na kontrolnej wizycie bo miala 8 mies i jeszcze nie siedziała. Natomiast z mlodymi od początku tak "ćwiczyłam" i ładnie siedzieli- Korniś wcześniej, Zosia troszkę później. Raczkowanie z Zosia też musialam "wyćwiczyć" bo pelzala caly czas. Dopiero jej pokazywałam jak sie raczkuje i zakumala szybko, teraz ćwiczymy chodzenie ;)

Gość nie wiem czy mogę
wiosenna mama - jak jej pokazałaś raczkowanie ? :) mamama27 - ona właśnie tak samo robi jak siada w spacerówce że jedną ręką się podpiera i tak samo próbuje rano na mojej poduszce

hehe ona pełzała jak żolnież na poligonie (mam nawet nagranie bo robila to fenomenalnie moglaby pracowac w wojsku jako instruktorka czolgania się) :D No i jej podnosilam pupę do góry i pokazywalam ze idzie jedna noga, potem druga, rączki ;) W końcu zalapała. I tak jej się spodobało ze teraz na 2 nogach nie chce tylko raczkuje jak blyskawica :)