Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominika_111

DIETA DUKANA! Co o niej sądzicie?

Polecane posty

Gość Dominika_111

Byłyście kiedyś na diecie dr. Dukana? Jak efekty?

Gość moja kumpela od
stycznia tego roku schudla 12kg

Gość jakas tam mika
jest skuteczna, a przy tym bardzo szkodliwa i nie dla wszystkich.

Gość vdfdg
faktycznie są zajebiste efekty ale trzeba uważać

Gość Dominika_111
a czemu szkodliwa?

Gość jakas tam mika
dokładnie.

Gość Dominika_111
a jak długo ją stosowałyście?

Gość beeev
Dieta Dukana jest dietą nieracjonalną i szkodliwą dla zdrowia. Oto jej największe wady: nadmierna podaż białka, która prowadzić może do zakwaszenia organizmu, obciążyć nerki, stawy i wątrobę, brak urozmaicenia, co może wiązać się z niedoborami pokarmowymi, brak lub mała zawartość węglowodanów (w zależności o etapu diety), co może przyczynić się do osłabienia i ogólnego uczucia zmęczenia, brak błonnika pokarmowego w pierwszej fazie może skutkować uporczywymi zaparciami, zbyt duża ilość produktów pochodzenia zwierzęcego wprowadza do diety spore ilości nasyconych kwasów tłuszczowych oraz cholesterolu, co może wpłynąć na zwiększenie poziomu cholesterolu we krwi i wzrost ryzyka wystąpienia miażdżycy i innych chorób sercowo-naczyniowych.

Gość qwetyska
Ale mimo tych wad, ma też ona wiele zalet ;) Jest to jedna z najskuteczniejszych i najbardziej efektywnych diet

Gość jaasne ze taak
qwetyska Ale mimo tych wad, ma też ona wiele zalet Jest to jedna z najskuteczniejszych i najbardziej efektywnych diet tylko po takiej diecie nigdy nie wiadomo jak sie pozniej twoj organizm zachowa, co mi ze schudniecia skoro sie okaze ze przez ta diete cos mi sie zepsulo ze tak powiem :classic_cool:

Gość qwetyska
No tak, ale myślę, że jeżeli ktoś nie "przesadzi" z tą dietą, nie powinien odczuć jakiś szczególnych skutków ubocznych i nie odbije mu się to na własnym zdrowiu

Gość byłam schudłam
trzeba uwazac, wcinac duzo warzyw skuteczna tak ale czy zdrowa? niekoniecznie:o

Gość hlehlee
najlepiej to liczyć kalorie, wiadomo że nie taki szybki efekt jak w Dukanie ale przynajmniej zdrowy 🖐️

Gość Dominika_111
A znacie może jakieś strony, na którym można kupić produkty do diety dukana? Słodziki, napoje, otręby,budynie itd?

Gość ashtrayy
Ja polecam stronę www.krukam.pl Składałam tam zamówienie dwa razy i byłam bardzo zadowolona.Mają produkty bardzo dobrej jakości i paczka przyszła bardzo szybko, co też jest dla mnie ważne.

Gość mikunia37
Dietetyka i chudnięcie to czysta matematyka. Nie możesz beztrosko więcej wydawać niż zarobiłaś ( no chyba ze mieszkasz w Grecji, ale nie o tym) Po prostu zużywając więcej energii niż dostarczasz chudniesz, zużywasz mniej niż dostarczasz tyjesz i nie przekonasz ani mnie ani żadnego homo sapiens, nie tylko z nazwy, że jest inaczej. Nie jesteś Perpetum Mobile i koniec kropka. Metabolizm, flora jelitowa ble ble ble ma znaczenie tylko i wyłącznie wtórne i lepiej samemu nie eksperymentować bo jedna na 10 osób się wstrzeli reszta tylko się rozreguluje. Nie chcesz iść do porządnego dietetyka? W porządku, nie musisz bo to tylko dodatek tak naprawdę. Licz kalorie( przez pierwsze 1,5 miesiąca dokładnie, później możesz na oko), przelicz swoje dzienne zapotrzebowanie na kalorie i: a) jedz mniej kalorii o x% od dziennego zapotrzebowania b) zwiększ swoje dzienne zapotrzebowanie na kalorie o x% od dotychczasowego (dołóż spacer, rower, pływanie, coś co nie buduje mięśni a powoduje zmęczenie) c) niech Twoja dieta z punktu a) odnosi się do pierwotnego zapotrzebowania, przed zwiększeniem zapotrzebowania d) licz dietę co do kalorii przez 1,5 miesiąca, a później możesz na oko, byleby nie zbyt optymistyczne e) zero wyjątków przez pół roku, tzn ch*j mnie obchodzą twoje święta, urodziny imprezy itp. f) JAK ZJADŁAŚ WIĘCEJ KALORII NIŻ BYŁO ZAŁOŻONE ABSOLUTNIE NIE ZWIĘKSZAJ SWOJEGO WYSIŁKU NA TEN DZIEŃ, TZN. NIE MA TERMINU "SPALE TO" "ODBIJE SOBIE"...co zrobić więc w takiej sytuacji? NIC bo takiej sytuacji nie będzie. Koniec kropka. Nie ma prawa być takiej sytacji. Chcesz być sexy to nie ma wyjatków g) nie waż się przez 2 miesiące i nie oczekuj że ktoś Ci powie że schudłaś przez 3 do 4 miesięcy. h) zero diety internetowej wspomagajacej itd., zróżnicowane żarcie. Nie że musisz zjeść codziennie warzywo bo nie żyjesz, ale tak żeby w oststecznym rozrachunku w tygodniu pojeść trochę jabłek, warzyw, trochę mięsa, ryb jajek, pasztetu, ogórka ble ble wszystkiego ale w granicach ustalonej dawki kalorii Zastosuj się do tego bo się namęczyłam żeby ci to napisać, nie wezmę za to pieniędzy i nie p...le jak połamany dietetyk jakiś baśni i historii o indywidualnym doborze. Dietetyka to czysta matematyka, czyste równanie, uzupełnione o dokładną znajomość produktów, i tyle. 80% każdego schudniecia to to co napisane wyżej, 20% to popis dietetyka i dostowanie produktów do indywidualnych potrzeb. Ważna zasada: NIE MYŚL - RÓB. Nie ważne efekty, nie ważna waga ciągle rób tak jak Ci to powiedziałam. Ewentualnie otwórz sobie temat na kafe i pisz jak ch*jowa to orka, ale ciągle się tego trzymaj. Bez względu na wszystko. NIE MYŚL-RÓB. Przytyłaś, waga Ci będzie pokazywać +3kg, deszcz żab nie ważne NIE MYŚLISZ-ROBISZ. Jeszcze się przekonasz jak szybko będziesz laską chodzącą w rurkach Uwierz Wiesz dlaczego zasada NIE MYŚL-RÓB jest tak ważna? Bo pół roku może nie być żadnych wizualnych efektów,, a później bum i w 3 miesiące jesteś lasencja. Czemu? Większość organizmów ma bariere która w pewnym momencie peka jak szkło. Najważniejsze to do niej doczekać A i nie zaczynaj od pn tylko od jutra

Gość ghhhh
Mikunia ci wszystko napisała, nic dodać nic ująć

Gość jjest ksiazka schudnac
bez odchudzania Stefania korzawska piszee jaki zioła pic by schudnąć i normalnie jeść

Gość lqqqqq
moja koleżanka z pracy schudła w ciągu roku 30 kg na Dukania, wyniki ma dobre i dobrze sie czuje