Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwkana

Swędząca wysypka.POMOCY!!

Polecane posty

Gość iwkana

Witam. Kilka tygodni temu ,mojego synka zaczęło swędzieć całe ciało,mało tego był prawie cały w małych krostkach.Udałam się z synkiem do dermatologa i ta stwierdziła u niego świerzb...choć jakoś nie chciało mi się w to wierzyć .Przeszedł kurację z maścią siarkową która dodatkowo tylko wysuszyła skóre a efektów brak,oczywiście reszta domowników też przeszła kuracje zapobiegawczo choć nikt inny objawów nie miał.Gdy wróciliśmy do pani dermatolog ta nagle zmieniła diagnoze swoja ,że to jednak nie świerzb mało tego wezwała swoją koleżankę po fachu ,która też to potwierdziła.Syn dostał maść natłuszczającą plus hydrocortizon no i niby pomogło ale teraz znowu wróciło a ja już nie mam pojęcia jak synkowi pomóc.Dodam tylko ,że syn jest alergikiem i choruje na astme więc cały ten czas bierze leki przeciwuczuleniowe .Więc alergiczną wysypke wykluczam. Choć właśnie pani alergolog twierdzi że to od alergii,tyle tylko ,że mały jest leczony już ponad 4lata i dopiero od niedawna mamy taki problem. Krostki występują na klatce piersiowej,ramionach,placach a dzis pojawiły się również za uszami i na policzkach choć wcześniej tam się nie pojawiały. Może ktoś z Was coś takiego przechodził i ma jakiś pomysł co to może być bo mi już ręce opadają.

Gość iwkana
up

Gość iwkana
Nie ,to na pewno nie to.Jego krostki są małe nic z nich nie wychodzi ani nie zbiera się żaden płyn...

Gość iwkanka
up up

Gość iwkana
Miał robione tylko badania krwi ,wyniki były książkowe i lekarz nie zlecił dalszych badań.