Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzolanda

Jak prawidlowo spac?

Polecane posty

Gość Dzolanda

Chodzi mi o to, ze boli mnie kregoslup i to wlasnie najbardziej jak leze:/ Jak powinnam sie w takim razie ulozyc, zeby bylo lepiej? Czy lepiej calkiem plasko, czy wlasnie, zeby nieco wyzej byla glowa? Zna sie ktos na tym?

Gość wiosna ah to tyyyy
w kazdej pozycji cie na pewno nie boli, wiec ukladaj sie tak w takiej pozcji zeby cie nie bolalo skarbie :*

Gość Dzolanda
W lezacej wlasnie boli:/ Jak jestem w pozycji pionowej to zdecydowanie lepiej, a najgorzej to jak probuje glowe podniesc:(

Gość
Całkiem na płasko i najlepiej krzesełkowo połozyc sie na podłodze n. połozyć nogi na fotelu czy krześle i plecami leżeć na podłodze bez podniesionej głowy na poduszkach. Możesz mieć jedną ale nie za grubą

Gość hmmmmm**
specjalna poduszka albo nawet zwiniety ręcznik pod szyje i na wznak, mnie tak rehabilitant kazał - pomogło

Gość
A niesz jak się wstaje z lóżka najlepiej? Najpierw obracasz się na bok , nogi spuszczasz ze spania, podnosisz się na łokciu drugą ręka podpierając się o wersalkę i tak wstajesz . nie z pozycji na wznak tak nie rób bo to jest najgorsze co może być na kręgosłup

Gość
A tak się zapytam który odcinek kręgosłupa cię boli?

Gość hmmmmm**
wiosna to tyyy - te pozycje w których nam wygodnie często tylko zaostrzają problem, ja np uwielbiam pozycje tzw embrionalna do snu... ale już mi tak nie wolno:( najlepiej umów się z jakims rehabilitantem na 1 wizytę, on zobaczy czemu cię boli i cos poradzi

Gość hmmmmm**
jaka madam dyskopaci to rano wstawać muszą z pozycji leżącej na brzuchu, to co opisujesz to tylko w ciągu dnia jak wstać szybko trzeba:) ale fakt tak normalnie nie wolno, ciężko sie pilnować :( mi teraz zanim się podniose 9 minut zajmuje (3 pozycje po 3 minuty każda żeby dyski się dobrze poukładały) ale efekty rewelacyjne :))

Gość Dzolanda
Czuje to tak, jakby pod lopatka prawa z tym ze promieniuje i troche mi nawet reka od tego dretwieje:/

Gość
Hmmmmmmmmm wiem co to jest , ja juz nie mówię po czym jestem. Ele te wstawanie to kazdy Rehabilitant powie ze tak prawidłowo się wstaje. Powiem ci że ja jak było bardzo cięzko to sama nie potrafiłam wstać tylko ttoś mi musiał pomóc wstać

Gość
A byłas z tym u lekarza? To są zmiany już w kręgosłupie szyjnym na tej wysokości

Gość Dzolanda
Nie bylam:/ Ja mam dopiero 24 lata i nigdy nie mialam problemow z kregoslupem.

Gość
Ja miałam 32 lata jak na stole się znalazłam. Powinnaś iśc z tym do lekarza i pierwsze co zrobić to RTG kręgosłupa A boląca łopatka jakby i drętwiejaca ręka to są znaki że coś się dzieje z kręgosłupem

Gość Dzolanda
Dziekuje za rady

Gość
Nie ma za co . Nie bagatelizuj tego . Powiem ci że ze mną jeszcze młodszy chłopak od ciebie był tak samo operowany na Kręgosłup i na to samo co ja i bez żadnej przyczy ze np. po wyp[adku nie był i jak ja. Teraz dzieci juz choruja poważnie na kręgosłup