Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata29

wyjechać do UK

Polecane posty

Gość Małgorzata29

Cześć, wyjechalibyśmy do UK znająć biegle angielski i mając zapewnianią lgalną pracę biurową? Otrzymałam taką ofertę i nie wiem czy iść na żywioł i wyjechać? Jedyny problem to, że wyjechałabym sama do Londynu, a nie znam tam nikogo, nie mam rodziny ( faceta/ męża czy dzieci), ale jednocześnie tu pracuję w jednej firmie od 4 lat, mieszkam w małym mieście i powolutku zaczynam się... dusić? Wiem, że z jednej stroby to ogromna szansa, bo praca pewna ( filia mojej obecnej korporacji), ale czy ktoś z Was wyjechałby sam??? Z góry dziękuję za wszyskie poważne odpowiedzi :-) Szyderców z góry pozdrawiam ;-)

Gość anika 28047
ja jestem od 2 lat i bardzo sobie chwale - rozumiem ze rozmawialas,i ktos sprawdzil znajomosc ang, ja z cerfikatem UE bylam przerazona , bo jednak roznica jest kolosalna , ale zapraszam - poznasz ludzi , w necie xczy w pracy . masz cos do sracenia?

Gość Małgorzata29
dziękuję, jestem po anglistyce , 2 lata mieszkałam już w Amsterdamie, kilka razy byłam w UK i problemów z porozumieniem nie było. A wyjechałaś sama czy z kimś?

goska, nie mieszkam co prawda w uk tylko w irlandii juz ladnych kilka lat i powiem ci tak. Nawet sie nie zastanawiaj tylko jedz!!! :)

Gość Małgorzata29
Coraz bardziej się ku temu skłaniam... Ale wiadomo mętlik w głowie :-) Ale czy w PL będzie lepiej? I don't think so...

Gość anika 28047
ja tez ne sadze - jest chyba gozej niz bylo , bynajmniej w Lodzi - niby duze miasto ale... ja pierwszy miesiac mieskalam w kchanej Martynki mojej znamy sie 30 lat , potem sama wynajelam pokoj - bardzo milo same kobiety w domu mieszkaly - chyba 6 nas bylo . rok bylam tu sama - wynajelam miezkanie i pyjechala rozinka. zyje se nie do porownania. w polsce oboje mielismy dobre posady - jak na lodzkie warunk. i zawsze na cos brakowalo - pomysl co stracisz zostajac w polsce?

Gość ja jestem z Londynu :)
Powiem Ci jedno, to zmieni Twoje życie :). A ja się zastanawiam czy nie wracać do Polski, przytłoczyło mnie trochę to miasto

jak masz taką szansę dziewczyno to jedź .. prawdziwych przyjaciół i tak nie stracisz ,a tam poznasz nowych ludzi więc sama nie będziesz.

Gość londynianka123
nie zastanawiaj sie tylko jedz! naprawde. masz super warunki.ja bym sie nie wahala. znam osoby ktore tutaj przyjechaly ( ale to juz bylo 5-6lat temu) kompletnie w ciemno i daly sobie rade.

Gość anika 28047
w polsce mieszkala w Lodzi - zawsze wydawalo mi sie ze duze miasto jest ok - ale teraz mieszkamy w malym - miedzy gorkami a woda i jest super fajne .

Byłem w Londynie, nigdy więcej. Uwierz mi że pokochasz Polskę. To w Niemczech nie było tak źle, jak w Londynie. Same araby, murzyny i głupie polki. Teraz przynajmniej doceniam swoją wieś.