Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umiermamamam

umrzec z bolu czy dac sobie wyrwac 7, czy ciac szczękę na 8?

Polecane posty

Gość umiermamamam

umieram

Gość umiermamamam
😭 moja dzisiejsza dawka ibuprofenu to 2800mg i 1000 mg paracetamolu, albo zejdę do jutra na wątrobę albo z bólu

Gość umiermamamam
chore nfz, kazace mieisac czekac conanjmniej na wizyte nawet w czasie bolu

Gość ja jestem na diecie wlasnie
nie kaze, idz na ostry dyzur ze cie boli to ci cos dadza cos mocniejszego. z bolem silnym przyjmuja od razu. jak masz ostry duzyr stoma to idz. a co ci sie dzieje?

Gość umiermamamam
mialam 6 leczona normalna plombą. po jakis 2 tyg zaczęła mnie bolec glowa [nic nie bylo z zębem] i dzis w nocy mi się zrobiło tak że 7 dosłownie się przesunęła w stronę policzka, jakby się położyła na płasko. umieram z bólu i strachu ze jeszcze mi sie cos zrobi z ta watroba,. osemki widac tylko minimalny kawałek, to górna szczęka. dwa lata temu musialam wyrywac tez zdrowa 7 bo mi wszystkie zeby zaczely leciec od spuchniecia od 8 umieram

Gość umiermamamam
czy ewentualne rozciecie szczeki bedzie mniej szkodliwe niz wyrwanie 7? bo nie chce miec rozcinanae itd a pozniej i tak wyrywane, cholera jak moze tak sie zrobic w ciagu nocy 😭

Gość umiermamamam
😭

Gość ja jestem na diecie wlasnie
moze po prostu sie ta nieszczesna osemka zle wyzyna... nie bierz lekow. masz ostry dyzur stomatologiczny w miescie? jesli tak, to jedz na niego. jesli nie, to jedz na zwykly sor i popros o jakis silniejszy lek. i PILNIE do dentysty, tak jak napisalam, z silnym bolem maja obowiazek przyjac od razu!!!! wiec nie daj sie splawiac!!!!! i na nfz rwanie jest ze znieczuleniem, prawdopodobnie mozesz miec rozcinane dziaslo i rwana osemke, chyba ze ta 7 sie okaze juz do dupy to moze ja wyrwa by zrobic miejsce dla 8 jakos? nie wiem, ale to oczywiscie musi ocenic stomatolog.

Gość umiermamamam
pamietam ze poprzednią7 mialam wyrywaną w taki sposób ze dentysta, duzy facet sie męczył bo z powodu glebokich korzeni, nie wiem co robic. znalazlam nr i jutro jakas babka mnie przyjmie z samego rana prywatnie [zostawie pewnie z 300zl i bede biedna do konca kwietnia ale mniejsza z tym]. dzwonilam i na moim malym miescie niema chir szczękowego nocą, jest w innym 50 km dalej. nie zebym wymyslala ale jestem tak scpana przez te leki ze nie wsiadlabym za kierownice. do jutra. jak przezyje to dam znac

Gość pószysta analnora
to jedz na zwykly sor po cos przeciwbolowego i moze Ci cos przeciwzapalnego dadza przy okazji? trzymaj sie 🌻

Gość umiermamamam
dziekuje za rade ale juz dostalam przez tel opieprz za to ze na wlasna reke tyle wzielam i mam nic nie brac do rana.