Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość penaut chocoloate

nie chce byc cale zycie kelnerka w PL studiowalam 5 lat......

Polecane posty

Gość penaut chocoloate

Takie czasy w Polsce dobra praca glownie przez znajomosci wiec zerwalam w tam umowe zlecenie za 900 zlotych ii 4 lata temu wyjechalam do Anglii tu zaczelam od sprzatania jak wiekszosc od 3 lat pracuje w restauracji - jestem team leader nie chwalac sie ale co z tego chce zmienic prace od miesiecy wysylam cefalke bylam na kilku rozmowach ale oproz mnie bylo z ok 40 kandydatow w innych firmach proponowano mi wolontariat ja n ie moge sobie na to pozwolic gdyz moje miezkanie jest drogie co robic ? jakdostaliscie prace umyslowa w Anglii......

Gość klcha
co studiowalas?

Gość penaut chocoloate
administracje ze specjalnoscia administracja sadowa w sadach w polsce same uklady

Gość cfghfhfh
mysle ze to zalezy od szczescia, ja pracowalam w fabrykach jakis rok , moze mniej bo duzo czasu mi zajelo samo szukanie jakiejkolwiek pracy. teraz pracuje w biurze, bez kokosow, ale na poczatek, po pobycie rocznym w uk nie bede narzekac. wole miec te same pieniadze - marne, za taka prace niz przerzucac kartony. monitoruj ogloszenia, zrob sobie baze firm, przejrzyj kasiazki z adresami, spis firm z okolicy, zrob sobie fajne cv (ja korzystalam z angielskich ksiazek, duzo mi daly, z biblioteki) cover letter i wysylaj I glowa do gory, masz studia to juz cos. glowa do gory, uwierz w siebie, pomimo ze to polskie studia. raz w agencji pracy sie babka zdziwila ze mam masters degree i mowie, ze co z tego skoro chce jakakolwiek prace, niech mi cos da. ale powiedziala ze poszuka mi w biurze. ale odezwal sie ktos inny, a calkiem przypadkiem i bez wiary wyslalam cv. I na rozmowie badz pewna siebie i usmiechnieta. Dobre wrazenie tez jest bardzo wazne. Zycze Ci powodzenia. Szczescie jest ci potrzebne, ale mysle ze to kwestia czasu. Ja tu jestem dopiero rok.

Gość drtjj
autoprko niesttey ale w uk jest masa polakow ktorzy maja mgr a pracuja poznizej swoich kwalifikacji. niestety zeby miec jakas szanse na znalezienie rpacty w zawodzie ,to bedziesz musiala sie poswiecic,albo wolontariat albo ewentulanie znajdiesz jakas prace za minimum.

Gość Emigrantka jak ty
23:03 [zgłoś do usunięcia]cfghfhfh Glupia jestes I tyle!! Idzie sie tam gdzie sa pieniadze! Ja pracowalam w spa jako recepcjonistka w USA 370$ po tygodniu pracy rzucilam to w diably strasznie tam sie nudzilam poszlam do fabryki gdzie robimy czesci do samochodow takich jak merol BMW ford gmc I mam 500$ I wiesz co SRAM na to odbieranie tel picie kawci itd I wcale sie nie narobie siedze sobie I sprawdzam te czesci I tyle quality inspection jestem;)

Gość Emigrantka jak ty
500$ na tydz mialo byc w USA placa co tydz. Pozdrawiam idz tam gdzie sie oplaca;)

poszukaj jakiegoś kursu w collegu w Twoim kierunku, będziesz miała znacznie większe szanse z miejscowymi papierami

Gość cfghfhfh
emigrantka taka jak ty pieniadze pieniedzmi, ale doswiadczenia przy ogladaniu czesci samochodowych to ty nie zdobedziesz, a kiedys na pewno takowe ci sie przyda chyba ze chcesz siedziec w fabryce do konca zycia no co kto tam lubi :)

Gość z USA
jesli chcesz zostac na stale w obcym kraju i nie planujesz wyjazdu z powrotem do Polski, to musisz myslec dlugoplanowo. Czasami praca moze nie od razu byc dobrze platna, ale najwazniejsze jest doswiadczenie i mozliwosc wspinania sie na lepsze pozycje. Ja zarabiam 35$/na godz. jako pielegniarka w klinice, co wychodzi jakies 72 500$ na rok brutto, a na czysto na miesiac wychodzi 4250$. Caly czas podnosze swoje kwalifikacje robiac dodatkowe certyfikaty i szkolenia.

Gość whisper25
Najważniejsze to mieć pozytywne nastawienie i cierpliwość. Od 10 mies. jestem w UK, mam mgr administracji ze specjalizacją w kryminalistyce. Zaczęłam pracę jako dispatch administrator, a w między czasie szukałam czegoś innego. Obecnie pracuje jako Fund Account Admin w dużej korporacji co prawda nie ma kokosów jak na początek ale z czasem powinno być lepiej:) Także najważniejsze to mieć angnielsk, dobre nastawienie, trochę szczęścia i cierpliwość;) Powodzenia

Gość niedługo już nie będziesz
zaczną się pojawiać zmarszczki, nogi będą boleć i problem rozwiąże się sam. Wrócisz bez żadnego doświadczenia do Polski, do pracy za te 900 zł i nie będziesz wiecznie narzekać, że praca kelnerki ci nie odpowiada. Czas leci!

Gość numerowaa
Nie poddawaj sie, czasem duzo zalezy od szczescia. Ja pracowalam najpierw w call centre zanim dostalam normalna prace biurowa, w call centre potrzebuja ludzi glownie z doswiadczeniem w Customer Service, ale czasem biora naprawde byle kogo. Praca w call centre nie jest najprzyjemniejsza (uzeranie sie z klientami), ale daje Ci doswiadczenie pracy w biurze. Ja mialam tez szczescie, bo przenioslam sie szybko do backoffice (gdzie nie musialam odbierac telefonow non stop), a potem dzieki temu doswiadczeniu dostalam prace dla tej samej firmy w Operations, tu juz nie mam w ogole zadnego kontaktu z klientami i mam lepsze pieniadze.

Gość e tam zalllllllt
no i co z tego ze nad ksiazka siedzialas 5 lat ,a co dziecko jestes i nie wiesz ze polskie uniwersytety dupa na swiecie se mozesz wytrzec? chcesz byc kims na zachodzie a nie w europie wschodniej to studiuj w uk np... zmien mentalnosc ze polska lezy w europie zachodniej...

Gość Tez USA
Pielegniarstwo??najgorsza I najbardziej nie wdzieczna Praca w medycznym polu plus wycieranie obsranych dup nie dziekuje!

Gość jedynie taka mozliwsoc
niestety czy stety ale do takie zaowy jak pielegrniarka to trzeba miec powolanie. poza tym nie oklamujmy sie jest powod dlaczego jest tak wysokie zapotrzebpwanie na pielegrniarki na calym swiecie i dlaczego maja one (b.) dobre warunki pracy...

Gość Tez usa
Jak juz napisalam Praca jest nie wdzieczna za mala pomylke Stracic licencje ogromny stres itd nieadekwatny do placy! Nie dziekuje.