Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 020202020202020202

jak dobrac odpowiedni stanik??

Polecane posty

Gość 020202020202020202

mam 89 w biuscie i 76 w obwodzie. jaki powinnam nosic stanik. dodam, ze zawsze nosilam 75 b, ale on jest niestety za luzny i stanik "chodzi" po mnie. a mierzylam kiedys 70, ale byl tak ciasny, ze zebra mi ugniatalo. nie wiem, co mam zrobic. schudnac, zeby sie w 70 zmiescic? :D:D

Gość baskimama
Może trafiłaś na jakiś "ściśliwy" model? Bo generalnie z tych wymiarów wychodzi 70D i takie z firm Audelle, Freya, Onlyher niektóre modele powinny pasować (jak się piersi porządnie wygarnie do misek etc.). W ciaśniejszych (Ewa Michalak np.) 75B, 75C. Masz może blisko dobry sklep brafittingowy (tu adresy: http://stanikowamapa.prv.pl/)? Bo najlepiej byłoby pójść i pomierzyć pod fachowym okiem :)

ja mam pod biustem 67, w biuście 80 i noszę 32 C na styk... Różnicę stanowi kształt piersi , czy są wyciągnięte czy jędrne, czy wąskie czy szerokie, kształt stanika. metodą prób i błędów mozesz dobrac stanik sama, ale mozesz tez pojsc do dobrego sklepu by pani cię przynajmniej wymierzyła i dobrała stanik bedziesz znac rozmiar.

Trudno określić jeden konkretny rozmiar, ponieważ on zależy również od fasonu stanika, rozstawienia miseczek. Idź do sklepu z profesjonalną pomocą i poproś o porady na co zwrócić uwagę dobierając biustonosz. Mam podobne wymiary do twoich - jeden stanik to 75c, drugi 70d (z tej samej firmy,ale różny fason).

Gość Olive_pl
Absolutnie nie musisz chudnąc, aby dobrać odpowiedni biustonosz, przyczyna złego doboru biustonosza leży gdzie indziej. Przy wymiarach, które opisałaś rozmiar Twojego biustonosza powinien wynosić 70 D, także o wiele większy niż zwykle kupujesz. Obwód biustonosza zmienia się wraz z wielkością miseczek, także, gdy wybierzesz biustonosz w rozmiarze 70 D powinien pasować idealnie i nic nie powinno Cię ugniatać. Na próbę możesz także przymierzyć rozmiar 75 D, lecz jest duże prawdopodobieństwo, że obwód będzie za duży. Zwracam także uwagę, że każdy biustonosz wyposażony jest w regulowane ramiączka i trzystopniowe zapięcia, warto z nich korzystać, a wiele kobiet zapomina o tym, że służą do dokładniejszego dopasowania bielizny do ciała, gdyż nawet przy wybraniu odpowiedniego rozmiaru miseczek i obwodu, każda z nas różni się budową ciała i wzrostem. Gdy rozmiar stanika jest już jest ustalony możesz skupić się na doborze odpowiedniego typu biustonosza, który dobiera się zarówno do sylwetki jak i garderoby. W zależności od tego, jakie piersi i sylwetkę posiadasz, które elementy pragniesz ukryć, a które wyeksponować, producenci oferują szeroki wybór biustonoszy, między innymi wypełniające push-upy, podtrzymujące balkonetki, wygodne biustonosze sportowe, oprócz tego masz do dyspozycji biustonosze usztywniane lub miękkie, z fiszbinami bądź bez fiszbinów. Tak szeroki wybór gwarantuje, że każda kobieta może dobrać bieliznę, dzięki której jej piersi będą prezentowały się doskonale w każdej sytuacji i w każdym ubraniu. www.olive.pl - pokusa dla zmysłów

Gość 65c
Ja odkąd odkryłam że mam 65C a nie 75B (! :]) - wiem, po co nosi się biustonosz. Wszystko mi przylega, biust jest podtrzymany i po 1,5 widze dużą różnicę w jego kształcie (oczywiście na plus ;))

Gość abababababa
ja tak samo.. póki kupowałam staniki na rynku to moj biust był blee i zawsze 75B.. nawet jak schudłam to nie zmieniłam rozmiaru sic :D a teraz tylko ze sklepów, nie ma porównania jak biust sie układa :))