Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakkkkkkkkkkkkkki pies?

Pytanie do osób które zajmują się profesjonalnie psami - są tutaj takie?

Polecane posty

Rodzina męża szuka nowego psa - stary zmarł na raka wątroby. Mają 12 letnie dziecko z zespołem Downa i chcą aby był to pies przyjacielski/wyrozumiały, itd... Pies mieszkałby na dworze - nie, nie na łańcuchu przyczepiony do budy co pewnie zaraz ktoś by zarzucił- normalnie by wychodził na smyczy na spacery ale nie miałby być to "domowy" pies. Raczej duży niż mały. Chcieli by go mieć od szczeniaka aby się przyzwyczajał od małego do rodziny. Jakieś pomysły jaka to mogłaby być rasa?

Gość szz
berneński pies pasterski ! To duży pies ale ma łagodne usposobienie. Jest piękny i ma piękne umaszczenie tricolore. Idealny dla rodzin z dziećmi, ponieważ jest bardzo opiekuńczy. Sąsiedzi mają takiego psa i jest cierpliwy zarówno wobec 10letniego urwisa, jak i 1,5rocznego szkraba. Tego malucha nawet pilnuje, kiedy dziecko wdrapywało sie po schodkach pies go asekurował i popychał pyszczkiem w plecki zeby nie poleciało do tyłu. ten pies może mieszkać na dworzu, ma gęstą sierść więc dobra buda wystarczy. No i jeszcze bernardyn, ale tu akurat szału nie ma. Też jest łagodny i dobry dla dzieci, jednak nie tak jak berneński

Gość szz
tego berneńskiego jestem na 100% pewna, nie zawiedziesz sie na nim. Chyba duzo osób bedzie w stanie potwierdzić

Gość bernardynom
po pewnym czasie odbija :/ nie polecam. Stają się agresywne, i nigdy nie wiadomo co im się nie spodoba i kogo ugryzą :/

Gość 23dsa56
zgadzam się z szz, berneński pies pasterski będzie idealny

Gość Chunh Tzong
ja profejsonalnie zajmowac sie psami, co potrzebowac, sos, gulasza? a mosze zupa?

up

Gość Jad
labrador lub golden r.

ale golden czy labrador to nie jest pies podwórkkowy . Żeby dobrze sie rozwijał potrzebuje dużo kontaktu z ludźmi , bo źle znosi samotność. wiem , bo sama mam :)

Gość ja pani wasza
amstaf

Gość Chunhu Tzongu
po ile żeberka?

Gość Jad
bierz golden retrievera lub labradora i tyle w temacie

up

A ja proponuje nowofundlanda. Zero agresji, uwielbia dzieci jak I doroslych, akceptuje koty I wszystkie inne zwierzeta. Prawie wcale nie szczeka. Choc jest ogromny to jednak lepiej trzymac go w domu, bo to pies bardzo towarzyski, nie opuszcza wlasciciela nawet na krok. Nie drogi w utrzymaniu, wystarczy 15 kg dobrej karmy na miesiac. Pies bardzo opiekunczy, lubi sie przytulac I uwielbia swojego wlasciciela. Poczytaj sobie o tej rasie, nie ma osoby, ktora majac takiego psa moglaby powiedziec cos zlego o tej rasie.

Nie wiem jak golden, ale co do labradora sie nie zgodze. Moj brat mial teego psa I ma tez male dziecko. Psa musieli sprzedac, bo czesto byl agresywny w stosunku do dziecka, nawet kilka razy go ugryzl.

Gość Chunh Tzong
zeberka byc za miska ryzu, zamowic 4h szybciej bo moja musi psa złapac

Gość Chunh Tzong
moja poleca dzis jąderka z labradora

Gość Natalija, Warszawa
up

Gość Natalija, Warszawa
up