Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona233

blagam pomocy !!!!!!

Polecane posty

Hej dziewczyny !! Blagam Was o pomoc !! Niestety przegapilam usg miedzy 11-13i 6 dni usg..przyszlam w 14 tyg i juz bylo za pozno nie dalo sie zrobic pomiarow!! Powiedzcie mi co oprocz kosci nosowej i pezeziernosci badal Wam lekarz?? Wad serca na tym etapie nie da sie okreslic prawda?? A czy takie rzeczy jak bezmozgowie i rozszczep kregoslupa widac juz ,czy nie ?? I czy na tym etapie byloby widac np fas? Nie jestem alkoholiczka ,ani nic z tych rzeczy ,ale o ciazy dowiedzialam sie w 5 tyg i do tej pory palilan i pilam alkohol...i jak to wyglada po tym usg lekarz daje skierowanie niezsleznie od wieku pacjentki jak cos mu nie gra w usg ..na testy np pappa ,czy nie ?? Czy jesli mu cos nie gra to daje skier na bezpl badania prenatalne ,czy na platne jesli wiekiem sie nie kwalifikuje kobiets ? Ja.mam 23 lata...

Aha i czy np rozszczep wargi itp widac juz w tym usg 11-13.6 ,czyy nie ???i do ktorego tyg ciazy jest ta legslna abircja w polsce w razie wad ?

Gość lalalum!
nie znam się niestety :( idz na dobre usg, gdzie sprzęt dobry, i już.

Gość omnaaa
mało to jest stron w internecie z renomowanymi klinikami gdzie badają dosłownie wszystko? czego ty dziewczyno na kafe szukasz? po to bozia gębę i język dała żeby podpytać ginekologa gdzie najlepiej się wybrać na komplesowe badanie płodu..tak to jest jak dzieci mają dzieci..porażka

Gość Nieutejsza
obecność kości nosowej to może ci lekarz przecież jeszcze stwierdzić, podobnie przezierność też może jeszcze coś powiedzieć. A poza tym wiesz ile kobiet piło alkohol zanim dowiedziało się o ciąży? rozszczep wargi i podniebienia chyba dopiero na połówkowym. Nie martw się, czasu nie cofniesz, będzie dobrze.

Gość omnaaa
sprawdz chyba to klinika w łodzi..tam kumpela jeździła na badania..zbadali dosłownie wszystko. czy dziecko ma downa ewentrualne wady serca, kości, kręgosłup wszystko wszystko.. musiasz nastawić się na koszty..kilka lat temu ona za wizyte płaciła 250zł a wizyty były chyba 3 bo wiadonmo niektóre wady wychodzą wraz z rozwojem płodu..powiem ci ze ona opowiadała że jednej pacjentce wyszlo w badaniu że dziecko ma downa...zdecydowała się usunąć..napewno taką kompleksówkę warto zrobić

Gość natallcia18
ja nawet nie dostałam skierowania na to usg... jedyne usg jakie miałam do tej pory to w 6 tygodniu a w tym momencie jestem już w 16 tygodniu a moja gin jest na urlopie :(

Gość omnaaa
rany boskie!!! aż mi żal..trzeba wziąśc pieniądze i jechać na kompleksowe badania! co ty będziesz zczekała tydzień albo dwa zanim gin z urlopu wróci..porażka..przyszłe mamusie ;/

Gość natallcia18
A co to jestmoja wina że gin poszła na urlop? byłam w 11 tygodniu u niej i w 12 tygodniu i skierowania mi nie dała. Nie komentuj jaką jestem matką bo pewne rzeczy nie są zależne ode mnie.