Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka j.

czy basen 3 razy w tygodniu po jednej godzinie ma sens?

Polecane posty

Chciałabym coś ze sobą zrobić, troszkę schudnąć, albo bardziej wymodelować ciało. Pomyslałam o basenie bo lubię pływać ale u mnie w mieście mogę wybrać się jedynie do aquaparku co wiąże się z dużą kwotą, ze względu na kasę i dziecko nie mogę chodzić często, jedynie 3 razy w tygodniu. Taka wizyta trwa niby godzinę ale wyjąwszy czas na przebranie się i osuszenie po basenie na samo pływanie miałabym jakieś 40 minut. Czy takie chodzenie dałoby mi coś?

no, pewnie bardzo dużo by to było dało, przede wszystkim dla zdrowia i kondyncji i lepszego samopoczucia :) więc się nie zastanawiaj i zapisuj.

kondycja i zdrowie to ok, też by się przydało, wiadomo, ale czy to mi pomoże w wyglądzie czy to może za mało? więcej nie dam rady, u nas godzina w aqua kosztuje 18 zł.

w wyglądzie, ale chodzi o schudnięcie, czy np o umięśnienie nóg, brzucha? Bo żeby schudnąć to wg mnie stanowczo za mało, ale jako dodatek do odchudzania idealnie :) no i pływanie ładnie rzeźbi sylwetkę.

Gość Trellka
Pewnie, że coś da! Pływanie świetnie modeluje ciało i trzy razy w tygodniu, to już jest coś. Do tego jakieś wygibasy w domu, zdrowe odżywianie i nie mam mocnych, żebyś nie zobaczyła pozytywnych zmian w swoim wyglądzie.

no z tym odchudzaniem to niekoniecznie, mam 168 cm wzrostu i ważę ok. 57-59kg więc nie zależy mi na schudnięciu, bardziej o wymodelowanie sylwetki właśnie albo zmniejszenie cellulitu.

Gość Trellka
Basen to na pewno dobry pomysł. Popieram, bo kiedyś chodziłam regularnie 3-5 razy w tygodniu i widziałam efekty. Na cellulit powinno pomóc.

dzięki wielkie! w takim razie chyba zacznę chodzić, przyda mi się na pewno pod każdym względem :)

Gość omnaaa
w sensie zdrowotnym..zalezy..chlor nie jest zdrowy napewno. jesli w ciagu tych 40 min jestes w stanie przeplynac ok 40 długosci. TO MA SENS..jaK bedziesz wiecej stala niz plywala to daj se spokoj. ja proponuje na basen przychodzic w ubranym pod spod kostuimie. wowczas przebranie chociaz DO wejscia zajmuje gora 3 minuty

tak zamierzam robić, kiedyś tak robiłam, ale trzeba znacznie więcej liczyć na powrót bo musi być kabina wolna, żeby się przebrać, potem trzeba to zdjąć z siebie, wysuszyć się ręcznikiem i ubrać i potem jeszcze w kolejce do wyjścia postać (z minutę, może 2 no ale zawsze trzeba to wliczyć).

jak kiedyś chodziłam na basen to wchodziłam do wody i pływałam, nie powiem ile długości, może nie było to 40 długości, nie wiem ale nie stałam w miejscu na pewno ani nie wylegiwałam się w solance czy w dżakuzi, interesował mnie tylko olimpijski basen i tak jest teraz.

nieważne ile przepłyniesz, grunt, że bez odpoczynku :) po 30 minutach zaczynasz spalać tłuszcz. nie ma sensu się przeforsowywać, bo odpoczynki co 5 minut nic dobrego do treningu nie wniosą :D poza tym, może jakieś wczasy odchudzające? nad naszym morzem w primaverze jest coś takiego w ofercie, myślę że warto się zastanowić.