Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziękuje :) :) :) :) :)

czy to możliwe że córka NIE miała SKAZY BIAŁKOWEJ ? i bez potrzeby była na pepti

Polecane posty

witajcie córka w tej chwili ma 8 msc jak miała 3 tyg nasz pediatra stwierdził skazę (bez żadnych badań testów tylko tak na oko) jak trzeba było zmienić mleko po 6 msc pediatra kazała kupić mleko HA i tak zrobiłam ale po jakiś 3-4 tyg kupiłam zwykłe bebiko i dziecku nic nie jest ani nie było po tych mlekach więc to możliwe że skaza tak szybko przeszła ? jak coś ją uczuliło karmiłam piersią jadłam wtedy pomidora i truskawkę więc może to truskawką ją wtedy uczuliła? a nie od razu skaza... po pomidorach nic jej nie jest bo je je jakieś ponad 2 tyg. tak tylko pytam z ciekawości....

Gość tez młoda mama
możliwe , ze nie miała skazy. Mojej córce też wynaleźli skazę, a po kilku yg przez przypadek odgryłam, że żadnej skazy nie ma. Do ej pory nie wiem, co ją wówczas uczuliło.

Gość mialam to samo!!!!
corka od 3 tyg. zycia byla na bebiku. po ok 3 miesiacach pojawila sie skaza (min. okropne plami na buzi) lekarz powiedzial ze skaza i atopowe zapalenie skory. kompanie w emolium i bebiko HA. nie pomagalo HA to bebilon pepti na recepte. Pani doktor po ok 10 miesiacach wyslala nas do alergologa b musiala miec taka kartke ze moze przepisywac bebilon jak sie okazalo po testach ze mala nie ma zadnej skazy i mam jej kupowac HA ale ja odkrylam ze po zwyklym mleku bebiku nic jej nie jest wiec tylko kompiemy ja w emolium bo ma sucha skorke. nic jej nie dolega, ma 14 miesiacy i wcina BEBIKO< JOGURTY, KASZKI MLECZNE ITD...

kurde skąd się biorą tacy lekarze ? ;/ mialam to samo!!!! - u mnie również było stwierdzenie że atopowe zapalenie skóry boże ile ja się wtedy wyryczałam - szok moja też ma suchą skórę ale używam nivea sensitiv płyn do kąpieli z oliwką mleczko nawilżające i krem do buzi w metalowej puszce i jest ok. jak pani doktor stwierdziła że to skaza to smarowałam ją kremem emolium ale nie podobał mi się bo wgl nie nawilżał (może wymyślam?) i jak krostki znikły kupiłam babino - i wtedy bani doktor powiedziała że mała ma śliczną buzię ale nie wiedziała że to zwykły bambino za 6-7 zł tak cuda działa :) a potem nivea i też jest super jak będzie sezon na truskawki to jej dam i ciekawe... ale też najgorsze było to że nie chciała dać nam skierowanie na testy.. czy inne badania więc jej powiedziąłam że pójdę prywatnie to mi nagadała że za wczesnie na takie badania że wyjdą błędne blaa bla bla...

Gość tez młoda mama
Fakycznie z esami jes tak, że nie b. chcą robić dzieciom poniżej 3 roku życia, bo mogą wychodzić błędne wyniki. My z synem chodzimy do b. dobrej dr. alergolog (w przeciwieńswie do córki syn jest srasznym alergikiem) i dopiero teraz jak skończył 3 laa będzie miał robione porządne testy. Wcześniej najważniejsza jes obserwacja dziecka.

Gość mialam to samo!!!!
wlasnie obserwacja- a ja auwazylam ze dajac zwykle BEBIKO nic sie nie dzieje, na skore najlepiej dziala emolium emulsja i balsam emolium to smaruje tym i tyle :) dobrze ze nie posluchalam pozniej pani alergolog ktora kazala nam kupowac mleko HA za 30 pare zl... a zwykle bebiko jest po 12 zł, nie oszczedzam na dziecku, ale za ta roznice moge jej kupic cos fajnego a nie wydawac kase na marne skoro jest OK :)

Gość skazy może nie ma ale akurat
nie rozumiem narzekania na to , że pije pepti bo to jedno z najlepszych mlek na rynku i wcale nie jest tylko dla dzieci ze skazą, a do tego nie jest takie słodkie jak inne mleka przez co dziecko potem nie lubi za bardzo słodkich smaków, a to jest dla niego bardzo dobre...

Gość tez młoda mama
ależ oczywiście. Nie uczula o nie ma sensu kupować innego. Skazę to chyba każdemu dziecku wciskają jak ylko jakaś wysypka się pojawi.

Gość a mnie podczas zajęć szkoły
rodzenia pani poinformowała, że dzieci około 3-4 tygodni po narodzinach dostają wysypki, takich malutkich pryszczyków na całej buzi i że to jest normalne, to po prostu reakcja organizmu na 9 miesięcy leżenia w wodzie nie lećcie od razu do lekarzy, jak zaobserwujecie taką wysypkę, posmarujcie delikatnie zasypką do pupy (odrobinę na palec i przypudrować pryszczyki), po 2-3 dniach powinno nie być śladu

Gość yhgtrewde
Mnie tez Pani lekarka powiedziala,ze moje dziecko ma skaze białkową,jednak jako ze nie dala recepty na Bebilon Pepti to nie zmieniłam,pozatym wydawało mi sie ze dzieckow wysypało po cytrusach,i po zmianie wody w której sie kąpie.. i mialam racje,dziekco je wszystko teraz i jest wporzadku