Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak dysponowac forsa

2500 netto w Warszawie

Polecane posty

od przyszłego tyg. mam dostać powyżkę do 2500netto... wg mnie to nie jest mało i bardzo się cieszę stwierdziłam, że czas kompletnie się usamodzielić (teraz mieszkam w 4 osoby w jednym mieszkaniu), ale jak zaczęłam liczyć to się przestraszyłam... najtańsza kawalerka 1000zł, a realniej 1200 + czynsz 300zł + opłaty 100zł + net 50zł razem 1650zł. zostanie 850zł... kosmetyki, podpaski, tampony, papier toaletowy, proszek do prania, środki czystości, jedzenie, karta miejska, leki... a gdzie przyjemności? ubrania? buty? :( Nie wiem czy to wynajmujących powaliło czy pracodawców... nigdy nie miałam też swojego auta bo gdybym miała zapłacić jeszcze OC, paliwo, naprawy to bym nie miała co do garnka włożyć

Gość hgg
tak to jest jak zarabia się psi grosz

Gość Była Warszawianka
Tez zarabialam tyle w Warszawie, da się za to żyć, ale raczej b. skromnie. Nigdy niemialam wlasnej kawalerki. Zawsze dzielilam mieszkanie. Teraz mieszkam w innym miescie, zarabiam 3500 zl. Inadal nie wynajmuje samodzielnego mieszkania. Niechce placic komus do kieszeni 1500 miesiecznie, jak i tak tylko spie w tym mieszkaniu. Wiec wystarcza mi pokoj za 600 zl

ktoś jeszcze tyle zarabia i musi się sam utrzymać? strasznie zależy mi na samodzielności, ale jak to zrobić :(

Gość clown_and_balloons
przykre to, ale rzeczywiście 2500netto w wawie to przeżyje się tylko w skormnych warunkach... trudno doradzić... tak obiektywnie to chyba łatwiej by Ci było mieszkać nadal dzieląc mieszkanie z innymi - może w tym czasie postaraj się jak najwięcej zaoszczędzić na potem, jak już się usamodzielnisz i nie będzie Cię stać na żadne oszczędzanie

Gość tez tak miałam
2500 netto, z tego 1200 kredyt na kawalerkę 600 czynsz, tel, prąd, gaz reszta - 700 - na życie:jedzenie, paliwo na dojazdy do pracy, lekarze Ciężko bardzo, a jak w jakims mies wypadło zwolnienie i mniej kasy, albo leki, to masakra. nie ukrywam, że zadłużałam sie dodatkowo, z 200 zł mies z karty kredytowej, albo limitu szło. Bez imprez, wakacji, nowych ciuchów, tylko to, co musiałam kupić do pracy. A jak wypadły jaieś urodziny znajomych, albo świeta, to aż przykro było. Ne polecam. Poprawiło się, jak zamieszkałam z facetem, dołozył mi do opłat, kredytu, stałam się dużo spokojniejsza. Teraz bym nie kupiła własnego mieszkania w takiej sytuacji, wtedy jak kupowałam, rodzice mi pomagali ze spłata, ale juz nie mogą. Lepiej pokój i zaoszczędzić, albo trochę "pożyć".

mam 28lat... przeciez musze sie w koncu usamodzielnic :( boze tak sie cieszylam na ta podwyzke... a tak naprawde to nadal za malo... raczej za szybko nie dostane kolejnej... moj facet woli mieszkac z rodzicami niz cos ze mna wynajac... wlasciwie to bez niego byloby mi latwiej, bo jak jestem sama to wydaje duzo mniej pieniedzy... strasznie mi smutno :( nie mam praktycznie niz wlasnego... ani auta, ani mieszkania... ech :(

Mamy z mężem 3500-3700 razem. On 2800w wakacje ok 3000 . Ja pół etatu 750. Mieszkamy w miescie 80 tys. Kawalerka kosztuje 750 plus prąd (wychodzi 40-50zł co msc) i plus net 39. Żyjemy normalnie. Chodzimy do kina , do klubów. Co miesiąc póltora tysiące oszczędzamy. Nie wyobrażam sobie drugie tyle placic za mieszkanie.:( Zwłaszcza że chcemy mieć dziecko....to już wogóle. Smutne jest to że nie mamy własnego mieszkania....ale nie bede czekała do 30dziestki Z dzieckiem aż sie czegoś dorobimy. Wogóle Polska jest do dupy. W sumie to Rząd jest do dupy.

w Warszawie wszystko jest droższe... ktoś jeszcze utrzymuje się za taka kwote? bardzo chcialabym wynajac cos sama, ale boje sie ze to mnie przerosnie finansowo... :(

Gość warszawski policjant
ja zarabiam jakies 2800 netto i zamierzam szukac pokoju nie jest latwo za taka kase wyzyc w stolicy

Gość ja tez moze bede mieszkac
w Warszawie i tez nie chce placic 1200 za kawalerke, fajnie by bylo jakbysmy razem zamieszkaly, ale rozumiem, ze Ty szukasz teraz, a ja dopiero moze od wrzesnia

szukam od maja... ale chyba macie racje, ze bedzie mi za ciezko :( nie dam rady utrzymac sie za 1000zl :( chce mi sie wyc :( wszyscy moi znajomi sa sparowani i wynajmuja we dwoje... wtedy koszty na pol... a ja wiecznie u kogos katem, nawet nie moge nikogo zaprosic na obiad :/

Gość baba robot...
kochana mam to samo, tylko lat wiecej, prace ciagle trace i nie zawsze jest te 2500🖐️

ja zarabiam 2500 miesięcznie, mieszkam sama. No cóż trochę ciężko jest, ale żyję bardzo oszczędnie, praktycznie energii elektrycznej nie zużywam w domu, gaz tylko po podgrzania jedzenia, żadnego telewizora. Nie głoduję, mam miesięczny bilet na komunikację miejską więc sama nie jeżdżę i nie marnuje forsy na benzynę, na żywność i leki mnie stać, na inne intencje też, i zawsze uda mi się odłożyć na wakacyjne wycieczki :) nie narzekam

Kingusia - ale mieszkasz w W-wie? ile wydajesz na mieszkanie? ja codziennie gotuje, korzystam duzo z laptopa, wiec nie jest tak, ze oszczedzalabym masymalnie na oplatach

Gość to da rade za to 2500 zyc
czy nie da

Gość ja zarabiam tyle w dużo
mniejszym mieście - i uważam, że to mało na współczesne warunki. Przeżyć się da - nawet w Warszawie - ale co to za życie!

Gość jiojoij
widze, ze tu wiekszosc zarabia minimum 2500zl nettol, a sieja propagande, ze mlodzi zarabiaja niby po 1400:O

z tym 1400 to prawda :/ tak to jest w pierwszych pracach mlodych jeszcze do niedawna zarabiałam 1800, wczesniej 1500 i było mi ciężko teraz 2500 i ttez standard nie bedzie super ;)

"a realniej 1200 + czynsz 300zł + opłaty 100zł " Zaszalałaś! Ja wynajmuję 30m2 na Mokotowie za 1300+opłaty. Opłaty wynoszą mnie w sumie ok. 100zł na 2 miesiące. A że natrzaskaliśmy straszną nadpłatę za prąd i przez najbliższy rok nie będę musiała za to płacić, to zostaje mi rachunek za gaz - jakieś 20zł co 2 miesiące. Także nie łam się, szukaj fajnej kawalerki i będzie dobrze :)

kurcze - wlasnie takiego mieszkania na Mokotowie szukam :P w 1300zł masz juz zaliczki na wode czy cos?

no kurcze - zaliczki na wode czesto sie zdarzaja juz w czynszu, ale z tym ogrzewaniem to roznie bywa, a to lwia czesc oplat... teraz idzie wiosna, ale w zime :/ dzieki za odp. :)

Aż sobie z ciekawości sprawdziłam oferty i nadal można znaleźć fajne rzeczy. To na przykład wygląda ciekawie :) http://www.oferty.net/mieszkanie-na-wynajem-maltanska-warszawa-mokotow,918929760 Aha, dobra rada. Jeśli widzisz świetne mieszkanie za dobrą kasę, to rzucaj się NATYCHMIAST! Ja się raz zastanawiałam niepotrzebnie i zadzwoniłam dzień po wystawieniu oferty i już było zajęte :(

Gość Wiesz, w Poznaniu sa nizsze
pensje, a mieszkania w podobnych cenach, ja mam wlasnosciowe i po oplatach zostaje mi 500, wiec jestes w luksusowej sytuacji, bo macie w Warszawie tansze jedzenie , ubrania, chemie tylko trzeba pojechac do marketow. A pogielo of course rzad z jego podatkami i pracodawcow ktorzy chca jak najszybciej jak najwiecej wyciagnac dla siebie

widzialm to ogloszenie, bo tez juz z ciekawosci przegladam oferty no ale musze poczekac do maja, wiekszosc ludzi wynajmuje "od zaraz" a ja najwczesniej wyprowadze sie z koncem tego m-ca

Gość Wiesz, w Poznaniu sa nizsze
Jak bedziesz miala faceta bedzie Ci lzej :)

Luzik. Mieszkań do wynajęcia nadal jest dużo więcej niż ludzi, którzy chcą je wynająć, więc przez te parę tygodni na pewno się to nie zmieni i nadal będzie można trafić coś fajnego :) No i jeszcze jedno, ale o tym na pewno wiesz. Najlepiej szukaj ofert wystawianych przez właściciela, a nie przez agencje nieruchomości, bo oni biorą dużo pieniążków... Ja niestety trafiłam takie z pośrednikiem, więc jak przyszło do zapłacenia na raz za pierwszy miesiąc mieszkania, kaucji właścicielce oraz prowizji dla agencji, to bardzo bolało...

tyle, ze ja mam faceta, ale on woli mieszkac pod miastem na przedmiesciach niz w miescie woli wydawac pieniadze na pasje, niz na wynajem w warszawie

Niby każdy ma prawo żyć po swojemu, ale żeby faceta pod 30tkę nie ciągnęło do wyprowadzki od rodziców, to dosyć dziwne... ;)