Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poznanski kwiatek polny

Czemu niektóre dziewczyny używają określenia "bachor" ??

Polecane posty

Nie wiem skąd ta wrogość :o ogólnie zauważyłam że często kiedy idziemy gdzieś z małym dzieckiem np do restauracji - zaznaczam że dziecko jest grzeczne i nie przeszkadza w żaden sposób - i do stolika w pobliżu przychodzi jakaś para np na obiad to często jest tak, że facet patrzy na dziecko wyraźnie z sympatią, nawet zagaduje do niego, a dziewczyny często mają taką nienawiść w oczach że trudno to opisać :o nie wiem o co chodzi i skąd sie to bierze :o dla mnie jest to niezrozumiałe bo mi nigdy nie przeszkadzały cudze dzieci o ile nie były nieznośne.

Gość jugo
mi się wydaje, że mówią tak dla jaj. ale macie problemy...

Gość jugo
hehe, zdesperowana, ale się zgrałyśmy :D

Gość Bo nie lubią dzieci
I nie planowały miec jeśli maja, a jeśli nie to patrzą na nie i myślą,,strzeż mnie panie boże itd.."

Musicie zrozumieć, że istnieją osoby, które na widok dziecka ogarnia gniew. Zaczepiające mnie dziecko, tak zwyczajnie, jak to dzieci, spojrzy się, uśmiechnie mnie po prostu denerwuje. Przeszkadza mi. Ja tak mam, nie zmienię tego, ponieważ to jest we mnie zakorzenione, to pierwotny gniew. Większość osób coś takiego ma, niekoniecznie w stronę dzieci. Ale bachorem dziecko nazwę jedynie niegrzeczne. Nie nazwałabym go dzieckiem, to słowo jest zarezerwowane dla grzecznych.

ja czasem uzywam przekornie w stosunku do osób, które tak naprawdę o dzieciach myślą właśnie w kategoriach bachora