Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracaaaaaa

pracownik administracyjno-biurowy przy realizacji projektu unijnego

Polecane posty

Gość pracaaaaaa

co moze nalezec do obowiazkow takiego pracownika? placa malo bo 9 zl brutto/h , ale praca blisko domu nie mam nic lepszego wiec jak mnie wybiora to chyba wezme. i jeszcze pytanie jesli umowa jest zawarta na okres pol roku a miedzyczasie trafiloby sie cos lepszego to czy mozna taka umowe latwo rozwiazac tak z dnia na dzien

Gość ajjj ti ti ti
nic ciekawego, nudna papierkowa robota

Gość pracaaaaaa
ajjj ti ti ti--bralas w czyms takim udzial? ten projekt jest realizowany w przedszkolu.wiem, ze miedzy innymi bede kserowac materialy dla prowdzacych ale zapewnie to nie wszystko.

Gość 9 zł brutto
Ja pier dole :-O

Gość pracaaaaaa
no niestety najnizsza krajowa:-(

jak można rozwiązać umowę - to jest napisane w tejże umowie na pewno nie można tego zrobić z dnia na dzień, chyba nie uważasz pracodawcy za idiotę? robota papierkowa, trzeba poczytać przepisy dot. projektów unijnych, znać dobrze ten konkretny projekt i tyle

Gość pracaaaaaa
a i tak sa chetni. ostatnio bylam na rozmowie kwalifikacyjnej do sklepu umowa zlecenie 6 netto za godzine czy ponizej najnizszej krajowej i tez bylo masa chetnych i nie dostalam tej pracy

Gość znowuuuuu?
Jak żyć panie premierze ,jak żyć? ZA TAKIE PIENIĄDZE!

Gość pracaaaaaa
Ewo----pracowalas w tym?

Gość znowuuuuu?
Chętni by nie zdychac z głodu zawsze sie znajdą a premier powinien zapłacić za udręczenie ludu pracy i za ofiary przedewszystkim -tych którzy tego nie przeżyli!

nie, nie pracowałam, ale mam z tym trochę wspólnego do każdego projektu masz wytyczne, jak go prowadzić i jaką dokumentację musisz przedstawić na końcu do rozliczenia (np. zdjęcia ze szkoleń, jeśli projekt dotyczny szkoleń - to taki akcent humorystyczny) trzeba dobrze przeczytać projekt i wytyczne do jego rozliczenia - na tym zwykle polega praca przy projekcie, jeśli idzi eo biuro no i oczywiście - trzeba zrealizowac sam przedmiot projektu, ale to juz są setki róznych, wiec trudno coś powiedzieć

Gość pracaaaaaa
tzn jest koo0rdynator tego projektu ale chca zatrudnic takiego pracownika do pomocy. z tego co wiem koordynatorowi placa calkiem sporo. projekt obejmuje glownie zajecia w tym przedszkolu,jakies konsulatacje z psychologiem,terapeuta itp spotkania dla rodzicow rowniez

Gość pracaaaaaa
ale te zdjecia ze szkolen to musi dostarczyc osoba przeprowadzajaca te zajecia tak? koordynator i jego pomocnik maja tylko zadbac o to zeby te wszystkie papierki i dokumenty do nich dotarly tak?dobrze rozumiem?

Gość Pan Premier Donald
Pytacie jak życ? Jak najkrócej! :)

Gość Girl gone wild
Rozliczam kilka projektów unijnych. Nie wiem jakie beda Twoje obowiązki, ale to głupota brać za przeproszeniem :kogoś z ulicy" kto nie zna się na rozliczeniach i nie ma pojęcia o wytycznych danego programu, kwalifikowalności i zasadach. To chore. U mnie jeden Oddział mojej firmy prowadzi projekt i pracują tam osoby które mniemam nie miały z projektem nigdy nic wspólnego i nie mają o tym pojęcia i tak się bujamy z refundacją za ksozty z poprzedniego roku. Dowiedz się przede wszystkim z jakiego programu jest realizowany projekt (Norweskie Mechanizmy Finansowe, POIG, Baltic Sea Region itp), przeczytaj wytyczne tego programu. Wszystko zależy od tego jakie beda Twoje obowiązki.

Autorko, dowiesz się jakie będą obowiązki jak zdecydują się żeby ciebie zatrudnić. Nie baw się teraz w przypuszczenia, bo każdy projekt ma swoje odrębne wytyczne.

Gość pracaaaa
wytyczne to zadanie dla koordynatora. on sie zna na tym calym projekcie. ta osoba ktora zatrudnia ma tylko mu pomagac . i wlasnie ciekawi mnie co moze nalezec do jej obowiazkow

Gość Girl gone wild
W takim razie co kryje się pod nazwą "pracownik administracyjno-biurowy" ??? Dla mnie to rozliczanie projektu czyli liczenie wynagrodzęń zespołu projektowego (tego na pewno nie robi kierownik projektu ani koordynator), przygotowywanie wniosku o płatność (strona finansowa, czyli wpisanie wydatków), porządek w papierach, fakturach itd. Opisywanie faktur zgodnie z wytycznymi , dopilnowanie czy są wszystkie pieczątki i opisy zgodnie z wytycznymi. Pilnowanie czy na umowach są loga, czy wszystko idzie zgodnie z prawem ZP. Pisanie tłumaczeń/odpowiedzi do FLC (pierwszy pkt kontroli). Jak WWPE to współczuję nieco, a jak projekt jest z polskiego programu POIG, POKL to wogóle masakra. Chyba, że Twoje obowiązki będą ograniczać się do kserowania dokumentacji raz na 3 czy 6 miesiecy ewentualnie co m-c.

Gość Girl gone wild
Podejrzewam, że jeśli to przedszkole to pewnie PKOL. Nie rozliczałam tego programu nigdy, ale moja firma ma teraz cykl szkoleń i tam są dziwne zasady kwalifikowania kosztów.

Gość pracaaaa
girl--dzieki za wyczerpujca odpowiedz. i jeszcze pytanko to biuromiesci sie w tej lacowce ktora realizuje ten projekt-czy bedzie to osobne pomiescenie czy raczej w tamtejszym sekretariacie tego przedszkola?

Gość Girl gone wild
Myślę, że w tej samej placówce. Taki projekt jest w stanie "obrobić" 2-4 osoby plus pracownicy merytoryczni ( w tym wypadku przedszkolanki). 1 osoba od pilnowania budżetu, sprawdzania poprawności księgowania, opisów, faktur itp., robienia kalkulacji wynagrodzeń 2 osoba księgowa - też pomagająca przy rozliczeniach 3 osoba - kierownik projektu koordynujący prace Ja jeden projekt rozliczam sama +kierownik, ale on zajmuje się merytoryką. Na mojej głowie są rozliczenia, wnioski o płatność, tłumaczenia, kalkulacje, porządek w segregatorze, znajomość wytycznych. Kolezanka nalicza płace a księgowe ksiegują. Jak już dostaniesz zakres obowiązków to napisz.

Gość pracaaaa
ok napisze jesli wogole dostane te prace(jest wiecej chetnych).ja juz taka jestem ze niby czegos bardzo chce ale martwie sie na zapas jak cos jest dla mnie zupelnie obce i nieznane. mam troche fobiczna osobowosc np. problemem jest dla mnie zrobienie i podanie komus kawy w filizance bo trzesa mi sie mega rece -taka moja dolegliwosc i martiwe sie ze bedzie tam duzo takich sytuacji i beda one spoczywac na mnie. i wtedy nie wiem czy za takie grosze warto sie tak stresowac.

Gość pracaaaa
za to liczyc ,segregowac ,ukladac to moge caly dzien

Gość Girl gone wild
9 zł za godzinę to naprawdę mało. W projektach są lepsze zarobki. Ja mam od 29-32 zł za godzinę (brutto). Tylko ja to robię dodatkowo oprócz moich innych obowiązków służbowych. Być może potrzebują kogoś takiego "do wszystkiego" Mimo to możesz spróbować jak się dostaniesz, bedziesz wiedzieć na czym to polega. Dużo jest ogłoszeń o pracę przy projektach także dobrze wiedzieć na przyszłość cokolwiek.

Gość pracaaaa
no wlasnie tego ze bede "do wszystkiego" troche sie obwiam, ale z drugiej strony chce zdobyc jakies doswiadczenie,ktore byc moze potem wykorzystam,bo na razie jesli chodzi o prace to mam straszna"posuche" wiec dobrze byloby gdyby cos ruszylo w tej materii

Gość autorko ale jestes wkurwiajaco
glupia! no boze swiety, nie masz pewnie zadnych zdolsnoc,ani knkretnego porzadnego dosiawdczenia czy zawodu ,a jeczysz jakbys miala do etipoii wyjechac i byc tam sluzaco. pewnie jak ten projekt sie skonczy to nie bedziesz mogla znalezc pracy bo nie oklamujmy sie w pl to jest jednak trunde. a ty zachowuejsz sie jak rozkapryszone dziecko,ktoremu ktos daje snickersa, a ty nie wiesz czy wziac bo moze gdzies tam za rgoiem ktos stoi z wielkim tortem czekoladowo-truskawkoym,. przestan juz podnosci ten topik. roznie bywa- albo bedziesz robic kawke i nic wiecej albo bedziesz zapierdalac tak ze az zaczniesz marzyc zeby tylko parzyc kawke. zalezy od szefa, od projektu itd.

Gość uuppppppppppppppppppppp
a co ci do tego ze ktos podnosi temat. albo masz cos do powiedzenia w temacie albo nie. ja np nie wchodze na tematy ktore mnie nie interesuja i nie mam nic ciekawego do powidzenia. no ale jak ko0mus sie nudzi i czyta wszystko co popadnie i potem wylewa sowje frustracje to juz nie moj problem.

Gość uppppppppppppppppppppppppp
up