Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamkaŚląska

Mamy 14 miesięcznych dzieci - Ile piją dziennie wasze dzieci mleka i po ile ml ?

Polecane posty

Gość MamkaŚląska

Mój syn pije rano i wieczorem i wypije na raz z ledwoscia 150

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
max 270 raz dziennie jednak częściej zdarza się 180ml

Gość MamkaŚląska
w nocy ci jeszcze pije ?

Gość freeeeee
MamaMałpki to niezle tuczysz bachora jeszcze w nocy szok i wstyd za bezmyslnosc

W ciągu dnia mało je wiec nic dziwnego ze sie budzi w nocy . A podawanie wody nic nie daje , bo sie drze ze jest glodny

Gość MamkaŚląska
wredniak ile te twoje wazy ?

Gość .marta
moja piła rano i wieczorem po 180ml

Gość moja tez ma 14 mscy
rano 210 ml. czasem w ciagu dnia 180 ml i baaaaardzo ale to baaardzo zadko w nocy 180ml. a na noc dostaje kaszke 300 ml

Gość moja tez ma 14 mscy
a co dajecie jeszcze jesc takim szkarabom? :)

moja wypowiedź nie wiele Ci da bo się mały ograniczył Kaszka/ jajecznica/ chlebz twarogiem czy pasztetem ktory moja babcia mu robi specjalnie z krolika Obiad mógł by tylko ziemniaki i ryz jesc .Nie odmawia ryby i pulpetów w koperkowym sosie i gotowanych udek i skrzydełek Owoce najkochańsze sa banany jabłka i kiwi. ale robie mu galaretki i tak daje owoce rozne to zje wszystko jak ma chec na jedzenie .Jedynie sloiczki z bobowity cale zjada z checią . Z warzyw szpinak je , ziemniaki , marchewke i seler wszystko inne wyrzuca i pluje . Raz w tygodniu szklanka soku który sama robię . Nie je słodyczy , chyba ze gdzies idziemy i inne dzieci jedzą to tez moze ale ogolnie mały prawie nie je raczej dziubie, pije teraz tylko rumianek albo melise z minimalna iloscia cukru. Woda etz nagle zrobila sie zła

Gość MamkaŚląska
moja koelzanka tak akrmila corke kaszka i w dien i w nocy ze dziecko do dzis czasu nawet nie staje tak jest utuczona

Gość no nie wiem czy od tego
picia w nocy dziecko sie tuczy niestety moja wypija 2 razy mleko o godz 7 jak wstanie 180 i o 17 180 i nic po tej godzinie nie otrzymuje a ma 9 miesiecy i wazy 10 kg czyli ma nadwage :O a nie ejst jakims obzarciuchem wiec juz sama nie wiem w co wierzyc iz dzieci sa grube :(

Mama Małpki, nie przejmuj sie, mój w dzień je jak kurczaczek, tu dwa gryzy, tam dwa gryzy...więc czasem sie budzi na butle w nocy i mu ja daję i nie mam z tego powodu jakichś wyrzutów sumienia ale ogólnie to pije mleko tak 2 x - po 180-200ml (ale dopiero jak przeszliśmy na Nestle waniliowe, bo Nan 3 albo Bebiko 3 to nie chciał pić zupełnie...)

Mój synek ma niewiele więcej bo 15 miesięcy a mleka już wcale nie pije od kiedy skończył 10 miesięcy. Po prostu ma odruch wymiotny a ja nie zamierzam go do tego zmuszać. Całe szczęście że wcina serki i jogurty. :)

jaheira no nie przejmuję się od od małego jadł jakby łaske robił .... Nie chce nie ch nie je , ale wiesz wkurza mnie krytyka ludzi w około jeszcze w nocy dajesz mu jeść ? nie ,chce go zagłodzić . Jedynie wkurza mnie u babci czy u mojej mamy by go ino slodyczami karmiły a ja sie wkurzam Nie dawaj mu czekolady , nie dawaj mu tych ciastek . Dobra kostka okej ale nie cala tabliczke zje i zagryzie ciachami a ja potem z nim siedze i slucham ryku ze go boli brzuch , na szczescie tesciowa maniaczka zdrowych zebow daje malemuu tylko jablka i jakies owsiane ciastka heh i zero slodyczy .

Gość freeeeee
malpki poczytaj troche o zywieniu dziecka a nie splodzilas i dziecko krzywdzisz wymyslami

Gość olga1304
Mój ma 18, ale odkąd rzucił cycka jak miał 9m w ogóle nie pije mleka tylko kaszki bobovity. Na noc wypija butlę 300 ml. W południe albo też kaszkę 200ml, albo kakao na mleku krowim 200ml, albo budyń. Nigdy nie pił mm bo pluł dalej jak widział.

Gość olga1304
Jeszcze czasem w południe idą płatki z mlekiem z kartonu - najbardziej lubi kuleczki nesquik :)

Gość freeeeee
300 ml oszalalas jeszcze na noc zapychac kaszka

Gość olga.w
mój dwa razy dziennie po 180 ml ,zdarza mu się wypić z rana tylko 50ml

freeeeee skonczylam technikum gastronomiczne i wiem duzo na temat zywienia . Ale to powiedz mi co mam zrobic jak jestes taka madra , zeby wiecej jadl i sie nie budzil w nocy ?Chetnie sie dowiem . widzisz jest 10 juz i maly wstal o 9 i nie ma zamiaru jesc nic , napil sie i biega . Pewnie zje zupy troche ok 12 a dalej nie wiem

Gość jollandzia
Moja corka pije mleko raz dziennoe,rano. okolo 180-200ml. Oprocz tego z nabialu je jogurt ser zolty albo jakis serek. Mamo malpki,ja nie rozumiem,co to znaczy,ze ty jako matka mowisz,ze dziecko moze dostax max kostke czekolady,a ono dostaje cala tabliczke. i jeszcze ciastka. po pierwsze to nie wiem,co za kretyn komukolwiek daje takie.porcje slodyczy,a juz zwlaszcza malemu dziecku,a po drigie - czy ty jestes przy tym obecna,czy twoje dziecko zpstaje z tym dpbroczynca czekoladowym sam na sam?

Gość SabinkaPoznan
lepiej gotuj :D

Gość jollandzia
A co masz zrobic? nie podawac mu jedzenia metoda gryzowa ,czyli tu podgryzie tam podgryzie,tylko posadzic w foteliku do karmienia,postawic mu jedzenie i noech je ile uwaza. jak skonczy albo i nie skonczy,ale przestaje jesc -zabrac jedzenie i kolejny posilek podac po 3h. jak zglodnieje,bo noe dojadl,to na drugi raz bedzie jadl jak jedzenie bedzie na stole. Dajesz sobie wejsc na glowe. za jakis czas bedziesz syala przy garach i dzieciaczkowi gotowala na zyczenie pomidorowa,a on wejdzie.pokreci nosem i powie ze nie bedzie jadl bo jednak woli rosol.

Gość ciuciu;;
moja ma 14 miesiecy i pije raz dziennie 150ml m.m. do tego je nabial i pije tez mleko krowie w postaci kakao. jak jakies dziecko jest w nocy glodne to czemu nie ma dostac butli? nie widze w tym nic zlego ale z drugiej strony teraz wszystkie wychowuja dizeci ksiazkowo i jak jakies dziecko cycka smoka w wieku 2 latek to rodzice sa zwyzywani od patologi. oczywiscie tylko wirtualnie bo w normalnym zyciu jest tez normalnie ;)