Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 balllalababalalalba

Schab ze 艣liwk膮 - pomocy!

Polecane posty

Go艣膰 balllalababalalalba

S艂uchajcie, mam 20 lat i zosta艂am w tym roku sama z przygotowaniem Wielkanocy dla 4-5 os贸b i postanowi艂am zrobi膰 nieskomplikowany schab ze 艣liwkami, jednak mam pytanie - czy mo偶na go podawa膰 zimnego? Chcia艂am potraktowa膰 to jako danie g艂贸wne, ale boj臋 si臋 wstawi膰 go z powrotem do piekarnika po upieczeniu, 偶eby troch臋 podgrza膰, wi臋c je艣li b臋d膮 ciep艂e ziemniaki, to mo偶e by膰 ch艂odny? Czy na g艂贸wne danie zrobi膰 co艣 innego? I jak膮 sur贸wk臋 do tego najlepiej? Z czerwonej kapusty?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jenk
upiecz ten schab w r臋kawie nawet dzie艅 wczesniej i potem mo偶esz go spokojnie podgrza膰 .Dobry na zimno i ciep艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jenk
podgrzejesz go w tym rekawie .A sur贸wka to mo偶e jaka艣 mieszanka sa艂at,mizeria ? Mo偶esz te偶 schab pokroi膰 na plastry ,obsma偶y膰 na patelni ,doda膰 cebul臋 ,kolorow膮 papryk臋 lub np ,pieczarki,podla膰 wod膮 lub bulionem i udusi膰 .Do tego kup ziemniaki do pieczenia ,jaka艣 sur贸wka i ju偶

Udost臋pnij ten post

Je艣li chcesz schab poda膰 na ciep艂o do obiadu to ja proponuje upiec go tu偶 przed obiadem.Zanim zaczniesz go kroi膰 to odczeka膰 15 minut (to powoduje 偶e soki nie wyp艂yn膮 i b臋dzie soczysty).A jak zostanie mi臋sa to p贸藕niej mo偶esz poda膰 jako w臋dlin臋 na 艣niadanie/kolacj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dla...[*]
wszystko dobrze ,艂膮cznie z tym, 偶e najlepiej upiec go przed podaniem jest tylko jedno ale sliwka w tym schabie nie pasuje do ziemniak贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasza gryczana
nie nadaje sie do schabu.Jak ju偶 co艣 to ry偶 lub frytki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 balllalababalalalba
B艂agam, gdzie frytki na Wielkanocny obiad :D a ry偶u nikt u mnie nie lubi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasza gryczana
dlaczego nei ???!!! :D Ale pomy艣l faktycznie ,gdzie 艣liwka i kartofle ??!!!:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 balllalababalalalba
Frytki to te偶 kartofle :D bez jaj, odechcia艂o mi si臋 tego schabu :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie s艂uchaj g艂upich bab
mozesz go podac zar贸wno z iemniakami,jak i kluskami.Boze co za ludzie!!!!!!!!!!!!!! Kasza na swieta?Frytki oczadzia艂yscie???????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasza gryczana
kartofle, ale w innej formie. :D zrezygnuj po prostu ze 艣liwki i wtedy podasz ziemniaki z wody lub pieczone :D Nie zra偶aj sie tak latwo, wszystko przed Toba :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasza gryczana
je艣li piszesz, ze mozna je podac z ziemniakami lub sliwkami ,to nikt inny jak tylko 艣lazk sie klania :D dodaj jeszcze do tego kapuste smazona i bedzie miod z benzyna :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 balllalababalalalba
W艂a艣nie chodzi o t臋 艣liwk臋 w 艣rodku, bo u mnie w rodzinie nie jest on w og贸le popularny i chcia艂am troch臋 poeksperymentowa膰, skoro ju偶 mam tak膮 mo偶liwo艣膰. To z czym mam go, kurde, poda膰? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasza gryczana
to wiesz co ? zdecydowanie bardziej polecam ziemniaki pieczone :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dfgdrgdfghfghfgh
mnie ziemniaki, pire nie szokuja ze schabem ze sliwka (suszona!) zwlaszcza jak bedzie troche sosiku.... zamiast sorowek podalabym jednak jakes warzywa duszone... tak tylko zeby kolor byl... nie pasuja do tego "ostrzejsze" smaki typu cebulka, ogorek kiszony czy cos....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jenk
Ugotuj ziemniaki,zr贸b z nich puree .Do cz臋艣ci dodaj koperek ,do innej 艂y偶eczk臋 koncentratu a je艣li na艂ozysz je 艂y偶k膮 do lod贸w czy w innym fajnym kszta艂cie -zyskaj膮 艣wi膮teczn膮 form臋.Do tego ugotowane ma艂e marchewki,broku艂, kalafior (mro偶onki)polane mas艂em i sa艂ata czy mizeria i masz od艣wi臋tny obiad ze schabem.Schab piecz dzie艅 wcze艣niej w rekawie .A jeszcze spos贸b na schab -przyprawiony kawa艂ek kroisz na plastry nie przecinaj膮c ich do ko艅ca .W powsta艂e przerwy wk艂adasz plastry boczku i 偶贸艂tego sera .schab owijasz srebrn膮 foli膮 i pieczesz w 200st tyle czasu ile on wazy .tzn -1kg-1 godz . 1.50 kg -1.5 godz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zosia samosia171
Czytanie ze zrozumieniem k艂ania si臋 . Tu nie chodzi o sam schab ao 艣liwk臋 w nim:) I sko艅czcie drogie kobietki pierdoli膰, 偶e zrobienie kuleczek ziemniaczanych zmieni smak kartofli podanych z suszonych 艣liwk膮. Wiocha.pl jeszcze z was nie wysz艂a?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 balllalababalalalba
jenk - dzi臋ki, ale a偶 tak szale膰 nie zamierzam :) zwyk艂y schab z, suszonymi oczywi艣cie, 艣liwkami i co艣 do tego. Ale nam膮ci艂y艣cie mi w g艂owie z tymi dodatkami. Moja rodzina nie jest szczeg贸lnie wybredna, wi臋c my艣l臋, 偶e tradycyjne ziemniaki b臋d膮 odpowiada膰 im najbardziej. Nie gotuj臋 dla spec贸w kulinarnych, nikt przy stole nie b臋dzie si臋 zastanawia艂, czy ziemniaki pasuj膮 do 艣liwki w schabie :P

Udost臋pnij ten post

To nie pasuje,to nie pasuje :D Ja pierdziele :P Ja tam bym ten schab zjad艂a ziemniakami posypanymi koperkiem i do tego fajna sur贸wka ;) A jeszcze gdyby by艂 sos kt贸rym mog艂abym pola膰 mi臋cho to ju偶 ca艂kiem mog臋 zje艣膰 i niech mnie potem zabij膮 :D:D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dfgdrgdfghfghfgh
zrob z ziemniakami, bez koperku!!! Nie jest to schab "na slodko" ae na pewno nie na ostro, wiec cos lagodnego...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 balllalababalalalba
A wyt艂umaczy mi kto艣 dlaczego nie pasuje? Nigdy nie jad艂am takiego schabu, co z nim jest takiego, 偶e wstyd go podawa膰 z ziemniakami? :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludzie wszystko
zjedza nawet gowno zapakowane w blyszczacy papierek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yyyyyyyyyyyyy
ja tez planuje, ale nie wiem jak wcisnac tam sliwki masz jakies rady

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yyyyyyyyyyyyy
nie chyba jakos sie wciska

Udost臋pnij ten post

zeby wcisnac sliwki, trzeba ostro zakonczonym ostrym nozem zrobic naciecia z obu koncow miesa......i sprawdzic czy przecielo sie na wylot, a potem wpychac sliwki, jak kawalek jest d艂ugi mozna sobie pomoc nozem :) ja polecam tez schab nadziewany figami i morelami...podawany z ryzem dzikim..pyszne:)

Udost臋pnij ten post

Do "znawc贸w" :P Zamiast innym ubli偶a膰 lub pisa膰 NIE PASUJE .Argument NIE bo NIE to guzik a nie argument. Tak wiec do tych m膮drali艅skich spec贸w - dajcie swoje propozycje.To przynajmniej pomo偶e bo p贸ki co za艣miecanie w膮tek :o

Udost臋pnij ten post