Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona chrzestna

Problem z prezentem na 2 latka dla chłopca.

Polecane posty

Witajcie! Mój chrześniak kończy za 2 tygodnie 2 lata a ja nie mam pomysłu na prezent :( jestem mamą 14letniej dziewczynki i jej jakoś zawsze wiedziałam co kupić... na roczek dałam kasę,ale mama mi potem subtelnie zasugerowała,że po pierwsze za dużo (dałam 500zł),a po drugie woleliby,żebym więcej czasu spędzała z chrześniakiem i kupiła coś od siebie :( wiem,że za te pieniądze kupili mu bardzo fajne zabawki,więc uważam,że dobrze zrobiłam,ale teraz chcę już kupić coś od siebie. Chrześniak lubi klocki-ma chyba z 10 kompletów-drewniane, plastikowe,gumowe, lego itd...,więc kolejnych nie kupię :O, lubi samochody-ma bardzo dużo takich z dźwiękiem,światłami, na napęd itd... czyli też raczej nie kupię. Lubi grać w piłkę i lubi książeczki ale też ma tego całą masę. Co można jeszcze kupić dwulatkowi?

Gość SabinkaPoznan
cos edukacyjnego np laptopa edukacyjnego

Sabinka dziękuję bardzo fajny pomysł,ale on już ma 2 albo 3 takie laptopy co naśladują dźwieki wierząt, mówią literki, cyferki, kształty i kolory . . . a czy można np wykupić karnet do klubiku dziecięcego lub na basen? Czy taki prezent to nie wypada,bo dziecko nie dostanie go w dniu urodzin?

Gość ja bym.............
Karnet do klubu dzieciecego czy na basen dla mnie nie jest fajnym pomyslem, bo przede wszystkim zmuszasz tez mame, zeby znalazla czas i poszla z dzieckiem (nie koniecznie moze jej to pasowac), ale mozesz np zorganizowac caly dzien dla dziecka - isc z nim na kulki, plac zabaw, lody, a nawet i ten basen itp (mama napewno bedzie szczesliwa, bo odpocznie :P ) i to moze byc np dzien przed urodzinami. NApewno rodzice to docenia, bo wtedy Ty spedzisz caly dzien z dzieckiem i kazdy bedzie zadowolony :)

Mama raczej się nie ucieszy z dnia bez małego, bo pracuje i w tygodniu nie ma jej po 10-11 h w domu, a małym zajmuje się wtedy niania. Więc cieszą się na wspólne chwile. Ale w każdy weekend chodzą na basen lub do klubiku, więc pomyślałam że im opłacę kilka takich wyjść za ok 200 zł, żeby znowu nie było, że za dużo ;) Tylko nie wiem czy to tak wypada, bo od wszystkich pewnie coś dostanie, a ode mnie kartkę papieru... :( Nie wiem może tak tradycyjnie jakieś zabawki do piasku do tego mu kupię? Choć i tego ma sporo:( no to jest dziecko, które chyba wszystko ma, no może trochę mało kontaktu z rodzicami bo odkąd skończył rok to oboje pracują... Wiem, że taki karnet wykorzystają, ale nie wiem czy taki prezent można dać. Hulajnogi co prawda nie ma, ale ma za to rowerek trójkołowy, jeździk - pchacz, taki samochodzik gdzie siada i się nogami odpycha - ale taki, że wchodzi do środka i to jest wóz strażacki, co ma zbiornik i można lać wodą... No ma tych zabawek od groma i ciut, ciut... Wiem, że dziadkowie mu teraz kupują bmxa, więc znowu rowerek...a od rodziców ma dostać samochód na pedały...

Potwór ma już rowerek trójkołowy, a dziadkowie kupują bmxa - czyli rowerek dwukołowy z dokręcanymi małymi kołami...

Skoro chodzą na basen i do klubiku to świetny prezent - tylko to tak raczej dla rodziców, bo dzieci w tym wieku mają wstęp za darmo na basen :p Ale poważnie - to super pomysł, skoro dziecko ma tak wiele zabawek, a mało czasu spędzają razem to super pomysł!

jhajdh Może coś takiego: http://allegro.pl/little-tikes-4458-samochod- grand-coupe-i2221481313.html to jest podobne do tego jego strażackiego samochodu, więc nie będę powielać... Czy ktoś myśli tak jak MooNNiiKKa, że mogę dać ten karnet. Bo nadal trochę się waham czy wypada, ale pocieszające, że choć jedna osoba to popiera...

Gość jhajdh
Ja bym się nie ucieszyła z karnetu na basen. A dziecko już w ogóle by nie zrozumiało co dostało.

Gość MozgowaPani
Dla takiego małego szkraba idealne będą drewniane klocki z kolorowymi obrazkami. Moja córeczka gdy miała dwa latka, uwielbiała je. Możesz zerkną tutaj: http://szkolnis.pl/ukladanki Takie układanki kosztują około dyszki, a dziecko ma świetną zabawę, no i dodatkowo się uczy :)

Gość Migafert
Elo u mnie trafionym prezentem dla 2 latka okazał sie rower biegowy. Jako chrzestny długo rozmyślałem nad jakiś prezentem: klocki, plansze, pluszaki, już tak wydały mi się monotonne że skusiłem się na zakup http://sportowybazar.pl/drewniany-rowerek-biegowy-jb009-12-flimboo-niebieski-p990.html wciągu półtora miesiąca nauczył się na nim dość sprytnie przemieszczać :D :D :D obowiązkowo zalecam kask jeśli maluch miał by jeździć gdzieś po chodniku.

A my parę dni temu też mieliśmy drugie urodziny chłopca. Kupiłam porządny,wypasiony i wielki zestaw do piasku - wielka koparka,łopata,grabie,konewka,wiaderko i wiele foremek. Chłopczyk aż piszczał :D A od jednych dziadków dostał piaskownicę - nawet nie wiedziałam o tym,więc prezenty trafione.

Gość gość
a ja bym kupiłam klocki Lego Duplo..to super prezent

Gość gość
Ja do listy dodałabym też książeczkę sensoryczną :) Rozwija zmysły somatyczne dziecka i dodatkowo jest świetną zabawą! To na prawdę super sprawa dla 2-latka, szczególnie, że pobawi się tym też w późniejszych latach. Moja znajoma robi takie coś. Podrzucam link https://www.facebook.com/KreatywneSensory/photos/pcb.1053570514664420/1053568637997941/?type=3&theater

Gość gość
Dla 2 latka to rowerek biegowy :) idealnie. U nas mały bardzo szybko załapał i ciagle wszedzie na nim jezdził. Zamawialismy na http://www.bikershop.pl/ i nie zaplacilismy jakos duzo

Gość gość
Chrześniak autorki ma już 6 lat,a nie 2.