Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Śmieszny idzie na randke - trzymajcie kciuki

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 1
res - a Ty co robisz ?

Kiedy zmieniłeś? Jeszcze w tamtym półroczu na prawie niby byłeś. Reserved, politechniki niektóre biorą ludzi jak leci, wystarczy matma zdana, polski i język. A z prawa uciekają ludzie...to fakt

Gość Zuzanna Amelia & 1
20:16 [zgłoś do usunięcia] Krwawa Wilczyca Zuzanna prowadzi badania i statystyki na kafe Dokladnie. Ciezko pracuje dniami i nocami na kromke chleba i miske zupy.

"Reserved, politechniki niektóre biorą ludzi jak leci, wystarczy matma zdana, polski i język. " nie wiedziałem o tym dlatego pytam "A z prawa uciekają ludzie...to fakt" dlaczego ? bo jest ciężko idzie z nauką czy brak pracy ?

Gość Zuzanna Amelia & 1
Czy to znaczy ze polibudy zrobily sie niepopularne ?

Jak się człowiek uczy cokolwiek to nie jest tak ciężko, gorzej jak się olewa. Mogę tylko z mojej perspektywy powiedzieć i tych co znam. Potrzebujesz znajomości, niby od początku to wiesz, ale poznając coraz lepiej środowisko, jakie ludzie mają plecy to się zniechęcasz. Trzeba myśleć przyszłościowo, niby zapotrzebowanie jest, ale no 15 państwowych rocznie po ponad 500 osób, czyli razem ponad. Plus do tego prywatne. No i niektórzy idą z jakimiś ideami, a jak się poznaje co i jak to się widzi, że tak naprawdę guzik się może poza funkcjonowaniem jako trybik w systemie. No i właśnie, za granicą pracy nie znajdziesz ot tak po polskim prawie.

"Czy to znaczy ze polibudy zrobily sie niepopularne ?" Jest niż, uczelnie walczą o studentów. A wiele osób rezygnuje w ogóle ze studiów. W szkołach od paru lat wprowadza się programy zwiększające ilość profili ścisłych itd, sztuczne regulacje by więcej osób szło na inżynierskie. No i nie napisałam, że na każdy kierunek Cię przyjmą na polibudzie. Ale inż to inż i uczelnia kasę na ucznia dostaje.

W moim zawodzie raczej nie znajdzie się etacik dla drobnej dziewuszki :P A tak poza tematem - trafiłem właśnie na kawałek Łez - "Narcyz się nazywam" i przypomniały mi się wakacje 2001, oblany egzamin na filologię angielską i imprezę Caritasu na Mazurach :classic_cool: I oczywiście Aśka z Bielska Białej :P

Chyba, że będziesz rozwijać swoją działalność i asystentka Ci się przyda :classic_cool: 11lat wstecz, ale Ci się na wspomnienia staruszku zebrało:P

Gość Zuzanna Amelia & 1
Wydawalo mi sie ze jak jest niz to kierunki tez sa redukowane. Poza tym wydawalo mi sie ze w Polsce obecnie sporo obcokrajowcow studiuje wiec nie powinno byc problemu z wypelnieniem miejsc na uczelniach. Dwa lata z pieciu to prawie polowa. Naprawde do niczego sie to prawo nie przyda? A polaczyc to jakos z miedzunarodowym - da sie ?

Tak, jak jest niż uczelnie poddają się, rezygnują z walki o studenta i zamykają kierunki tym samym tracąc pieniądze. Jasne. A kierunki na których mogą uczyć się obcokrajowcy w większości prowadzone są w języku innym niż polski. Więc trzeba by więcej takich uruchomić, a tego nie robi się hop siup. Lomu, ja w końcu stara dupa jestem:P

Gość Zuzanna Amelia & 1
Kierunki dla obcokrajowcow to nie jest temat z wczoraj. To dziala od lat. Do tej pory mozna juz mowic o sporym doswiadczeniu w tej sprawie. Chyba ze kierunki w Polsce stracily na popularnosci na miedzynarodowym rynku. Nie zdziwiloby mnie to. Walka o studenta to jakis chory patent bo niby jak walczyc? Obnizyc wymagania?. Czarno to widze na dluzsza mete.

Gość Zuzanna Amelia & 1
Student - no i bardzo glupio zrobiles.

Gość Zuzanna Amelia & 1
Na drugi raz idz pobiegac, pomoz mamie wypastowac podloge, wytrzeb dywany albo potrenuj pompki.

Przynajmniej nick masz adekwatny :D Drugiego takiego pajaca na kafe ze świecą szukać. Na co liczyłeś przegrańcu?