zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 Serene wczoraj znalazłam tę stronę co podałaś ale nie przeglądałam wszystkiego :) ja nie lubię piec ale chciałabym coś właśnie zjeść dla odmiany ciasto podobnego :) nie wiem co z tą fruktozą jakimi ilościami słodzika ją zastąpić, ale może jeszcze znajdę coś bez tego składnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 A z tej strony to spodobały mi się krakersy i pierniki ale nie mam składników żeby zrobić :( Chleb rano upiekłam i będę od jutra trochę kanapkować, a na kolację dzisiaj mini pizze z patelni bo dawno nie jadłam a akurat nie ma w nich nic niedozwolonego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 na opakowaniu zazwyczaj jest napisane ile slodzika zastepuje cukier ( zalezy o=d firmy ) ja tez malo pieke, robie tez ricoote z olejkami na deser, mozna ciasto ozrechowe zrobic ale nie mam zapisanego pzrepisu ale pewnie po wpisaniu w gogle jakis wyskoczy albo tam na stronce - dietetycznie siostro :) ja robie tez ptasie mleczko na zimno albo gaaretki bez cukru , teraz jestem na 3 fazie to tylko w swieta jadlam nie sb ciasta a terz dalej jem jednak jak sb na 2 fazie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 moze upieke pojutrze ten http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2011/11/sodki-korzenny-sernik-tez-bez-maki.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 Ricotte zrobiłam dwa dni temu do kawy :) a ten sernik wygląda fajnie, będę musiałam lada dzień jechać na zakupy bo mam pustki w składnikach a ty takie pyszności proponujesz, dzięki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 Dziewczyny ważyłyście się już po tych kilku dniach diety? Mi jutro mija tydzień i boję się że nic nie schudłam, pewnie jakbym jadła to co nie lubię myślałabym wręcz przeciwnie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 olivka jestes dopiero po diecie dk wiec waga moze ci ruszyc nawet w 2 tygodniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mery5555 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 serene-ja do sernika nie daję otrębów tylko to co napisałam i słodzika daję 4 łyżki na kg.sera tak mam w przepisie,serene a można jogurty naturalne?bo można zrobić panna cotta-duży jogurt nat.lub mleko chude 1litr+żelatyny na 1litr+słodzik+esencja pomar. lub cytrynowa,mleko zagotować rozpuścić żelatynę dodać słodzik i aromat i do pucharków wlać i do lodówki i szybki deser Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mery5555 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 smakija-150g.jogurtu naturalnego+250g.serka waniliowego+100g.serka naturalnego+1,5 łyżki żelatyny+2/3szkl.gorącej wody+1,5 łyżki kakao+ słodzik do smaku,żelatynę rozp. w wodzie,ostudzić resztę składn.zmiksować bez kakao,dodać żelatynę i połowę masy wlać do połowy 3 pucharków ,dodać kakao i wymieszać i wylać do puchar. na białą masę deser będzie dwukolorowy ,dać do lodówki-jest pyszny tylko się upewnijcie czy można serki jeść na 1 fazie,ewentualnie będzie na 2 fazę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
60 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 Witajcie dziewczyny, widzę że temat się rozwinął ja jak na razie Was opuszczam jednak zdecydowałam się na inne diety bardziej radykalne, tu się da schudnąć ale chyba wolniej i dłuższym czasie, jak "przetestuje " tamte dietki i zostanie mi kilka kg to na pewno do Was dołączę. Życzę powodzenia, będę zaglądać i na pewno tu wrócę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 tak merry ozna jogurt i wszystko co napisalas smacznego:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 ale serki tylko natutalne smakija odpada ( nie odoczytalam ) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 panna cotta swietny przepis ale wam dobrze idzie :) Merry ja dio sernika tez nie daje otrab Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 Serene też tak myślę że mogę nie od razu zacząć chudnąć ale oby tylko jutro waga nie pokazała więcej chociaż dietę trzymam :) Mery ja używam jogurtów naturalnych Danone są bez cukru i wydaję mi się że najlepsze. 60 ale nas wystawiłaś, pisz nam tu jak Ci idzie i co to za diety testujesz! Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mery5555 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 60-daj znać na której diecie dobrze waga spada, odzywaj sie czasami i powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mery5555 0 Napisano Kwiecień 16, 2012 serene mam jeszcze pytanie-podobno ostatni posiłek musi być deser dlaczego?i czy musi być?czy można go pominąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mery5555 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 witam z rana kawka już podana,wstawać śpiochy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 Witam :) Mery też jestem ciekawa co z tym deserem, ja do tej pory jadłam 2 przekąski lub 3 dziennie a tylko raz deser zwykle jem pistację, słonecznik, a do południa jakieś warzywa, ważyłam się i mam -1kg lub - 0,5kg tak mi się wahało więc malutko oby następny tydzień był lepszy bo mój plan to 1kg na tydzień a jak wprowadzę 2 faza to będzie więcej produktów, ale jeszcze nie ma co panikować :) mam nadzieję że nie tracę czasu na tak lajtowej diecie. W tali ubyło prawie 2cm a brzuch 1cm może to od hula hop hmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 witam laski :) dziewczyny w ksiazce pisze ze wazne jest 6 posilkow w 1 fazie i 6 posilkow w 2 fazie , natomiast w 3 fazie jest ich 4 i tez jest deser na koncu deser mozna zjesc jakis lekki , potem w 2 fazie jadlam gruszki w czekoladzie gorzkiej pychotka, pozniej bedzie wiecej mozliwosci to zjecie z checia ( a 60 zrezygnowala?__{) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mery5555 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 cześć serene-60 szuka innych diet żeby szybko schudnąć zależy jej na czasie ,może do nas powróci jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 Ja nie jem deserów i raczej nie będę chyba że mi ciasto fasolowe posmakuje dzisiaj będę piekła to mogę potraktować jako deser, na 2 fazie będzie lepiej bo jakiś owoc można a puki co trzeba kombinować ale i tak jest super :) idę leczo upichcić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 merry dzieki za odpowiedz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miłka 48 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 Witam:) Mogę dołączyć? Ja też wracam na sb:) Co prawda byłam na innym wątku związanym z sb, ale tam dziewczyny długo się znają i trochę niezręcznie tam się czułam, a wasz wątek jest nowy i z chęcią z wami popiszę:) Cześć Serene:) Ciebie znam stamtąd. Oceńcie proszę moje dzisiejsze menu: ś-duży kefir(nie miałam na nic specjalnie ochoty) 2 ś w pracy- kalarepka, pomidorki koktajlowe i serek wiejski o-kapusta z mielonym indykiem(taki bigos:)) p-sałatka z mozarellą k-sałatka z tuńczyka Na szósty posiłek nie mam pomysłu, może nic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 milka zawsze bylas mile widziana na sb tylko malo zagladalas :( pozdrawiam cie serdecznie :) na ktorej fazie jestes? na 1? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miłka 48 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 Serene, zaczęłam od wczoraj -pierwszą. Mam zamiar wreszcie schudnąć i wytrwać:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miłka 48 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 Na szósty posiłek nie będę miała czasu więc jeden dzień będzie z pięcioma, co myślisz o moim jadłospisie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zielonalolivka Napisano Kwiecień 17, 2012 Witaj Miłka :) zapraszamy, na 6 posiłek może jakieś orzechy? albo nic ja nie zawsze jem 6 posiłków bo czasem dnia braknie. Mój cytrynowiec się piecze dałam jednak fruktozę ale mniej niż w przepisie, wiem że nie wolno w 1 fazie ale nie miałam czym zastąpić a strasznie chcę zjeść do kawki popołudniowej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miłka 48 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 Zielonaoliwka Tak sobie też właśnie pomyslałam o orzechach:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
serene63 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 milka bardzo ladne menu , dobrze radza mozesz orzechy pestki dyni, slonecznika jak nie chcesz slodkiego deserku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zielonaolivka 0 Napisano Kwiecień 17, 2012 Cytrynowiec rewelacja :) w sumie to nie czuć że się różni od ciasta na mące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach