Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagodka49

Okres, usg, czy jestem w ciązy? pomozcie!

Polecane posty

Gość Jagodka49

Witajcie, w grudniu spalam ze swoim chlopakiem ostatni raz. pozniej sie rozstalismy, niestety. Od tatmego czasu nie spalam z nikim innym. Mamy kwiecien. Okres dostaje srednio 26 dnia co miesiac. Jednakze mam straszne bole jajnikow i bardzo czesto oddaje mocz. Czy jest prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy? prosze powiedzcice cos. Do tego na poczatku stycznia bylam w szpitalu mialam robione badanie krwi moczu itp oraz USG. tylko pdoobno usg wykazuje ciaze dopiero kolo 5 tygodnia a ja bylam po 21 dniach w szpitalu od tamtego zajscia.

Gość mnio
jeśli masz okres to skąd pomysł że to ciąża?

Gość Jagodka49
poniewaz znajoma miala okres do 4 miesiaca w ciazy, a w internecie tyle kobiet pisze ze pojawialy sie tez m.in. jakies plamienia itp i ze byly w miare regularne.

Gość tłuman z ciebie:O
jagodka49 robi sie test tłumanie:O

Gość Jagodka49
do 2 miesiecy wynik sie pokazuje poznej hcg moczy spada do normy i test ciazowy tego nie wykazuje

Gość mnio
nie ma okresu w ciąży są tylko krwawienia które mylnie mogą być brane za okres -to po pierwsze. Po drugie ból jajników oraz zwiększona potrzeba oddawania moczu mogą być spowodowane infekcją albo zapaleniem układu moczowego albo rozrodczego. Teraz dwie opcje -jedna -wizyta u ginekologa oraz dodatkowo druga beta hcg z krwi.

Gość mnio
to sobie zobacz jakie są wartości beta hcg dla poszczególnych tyg. ciąży. owszem w pewnym momencie wartość hcg spada ale nie do poziomu sprzed ciąży. Taką wartość osiąga hcg po kilku tyg. po porodzie.

Gość Jagodka49
pojde jutro po test. narazie minely 3 miesiace moze jeszcze test pokazalby wynik. dziekuje za rade. strasznie sie dneerwuje

Gość Jagodka49
po 23 dniach mialam robione usg dopochwowe ostatni raz? uwazacie ze by cos wykazalo?

kochałam się z chłopakiem w czasie dni płodnych, oczywiście mielismy zabespieczenie (prezerwatywa) odrazu gdy mój chłopak doszedł wyszedł ze mnie. dwa dnie temu gdy robił mi palcóweczkę poleciało mi trochę krwi i kolejnego dnia też było trochę krwi ale gęsta i brązowa. naszczęście trzeciego dnia nic już nie było. okres powinnam mieć za 5 dni, ale strasznie się boje że mogłam zajść w ciąże :( każdy objaw biorę bardzo poważnie i strasznie się przejmuję, temperatura nie przekracza 36,6. spogladam na mój brzuch i boję się ze z dnia na dzień rośnie :( pokóżcie mi bo zwariuje :(

Gość mnio
idź na beta hcg do laboratorium bo znów sobie coś ubzdurasz z tym testem domowym. a przy beta hcg z krwi nie ma szans żeby nie wykryło ciąży. pisałaś że miałaś usg 21 dni po czyli to byłby który tydzień od poprzedniego okresu?

Gość Jagodka49
w grudniu okres dostalam 26 grudnia pozniej 20 stycznia 13 lutego i 9 marca.

Gość Jagodka49
pierwsze usg dopochowe mialam 21 dni od stosunku a ostatnie 23 dni po stasuku

Gość mnio
a kiedy był ten seks w grudniu?

Gość Jagodka49
18.12.11

Gość Jagodka49
mnio?

Gość mnio
moim zdaniem ciąża wykluczona. Masz krótkie cykle to raz a dwa okres dostałaś kilka dni po zajściu a trzy usg było po 3tyg. od seksu więc licząc standardowo to byłby 5tydzien ciąży -tak 5 gdyż przy ciąży lekarze zawsze liczą od ostatniej miesiączki czyli dodają do momentu zapłodnienia jeszcze plus 2tyg. (standardowy cykl 28dniowy przyjmują) Nie ma ciąży -nie schizuj. Wybierz się do lekarza bo wygląda mi na to ze masz jakieś problemy z przydatkami albo układem moczowym/płciowym.

Gość Jagodka49
dziekuje bardzo juz sie uspokoilam. milego dnia. pozdrawiam!