Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dellicje

Mam dosyć pracy za 1300 !!

Polecane posty

Gość Komentarze o nauce są żałosne
Swoją drogą żeby wyjechać do obcego kraju też trzeba mieć samozaparcie i odwagę, zwłaszcza do takiego gdzie zupełnie nie znasz języka. Co innego Anglia gdzie jest masa Polaków i w miare można się dogadac nawet jak ktoś nie zna angielskiego perfekt, tylko na niższym poziomie, a co innego np. taka Norwegia - ja bym się chyba bała.

Gość Moniczka 939393
a ojca dziecka to w Monarze znalazłaś? normalnie dziecko miałoby po ojcu rentę

Człowieku zastanów się co piszesz, rusz głową i wyobraz sobie jak wyglądałoby społeczenstwo gdyby dzieci mieli tylko dyrektorzy, prezesi itd. Dociera już? Czy nadal niebardzo?

a to tylko wybrańcy mają prawo godnie żyć ? Dopiero na kafe dowiedziałam się że ludzie którzy wykonują tak samo potrzebną prace jak każda inna nie mają prawa na godne życie i zakładanie rodziny....

Gość do Komentarze o nauce są żałos
wtedy społeczeństwo byłoby mądre a nie takie jak teraz i rządy byłyby inne. Nie ma sensu mnożyć patologii

Bo tutaj same bogaczki z pensjami 10 000 minumum, i z głupimi pytaniami "Wydaję 7 000 na ciuchy miesięcznie, czy to nie za mało?" Wiadomo, większosc tych postów jest pisana chyba z nudy przez dzieciaki, ale tym sposobem forum które mogłoby być w miare atrakcyjne przez swoją dostępność i popularność jest jednym z najbardziej durnych miejsc jakie znam w polskim internecie :D Czasami wpadam się pośmiać, szkoda tylko że to wszystko robi się coraz bardziej żałosne.

Gość dellicje
skad w MATKACH tyl jadu ?? 6 klas ? kiedys byl jeszcze gówniaro z gimnazjum system 8 klas szkoły podstawowej! druga Minka ?? Ojciec z Monaru ?? A wiesz jak ZUS traktuje renty dla nienarodzonego dziecka po ojcu >> jak magluje ile ten ojciec miał okresów skladkowych> tylko obrażam umiecie, mam nadzieje ze z okazji niedzieli czujecie sie lepiej dokopując zdesperowanej, sfrustrowanej matce.zegnam sie

Ale co nazywasz patologią? Panią która sprzedaje bułki, kobiete, która prowadzi tramwaj, mężczyznę, który pracuje na budowie? To są zaowdy UCZCIWE, które MUSZĄ być wykonywane, i ludzie za swoją ciężką, uczciwą pracę powinni być opłacani tak, żeby starczyło im na życie.

Gość skoro tak sobie przesiadujesz
na Kafeterii to chyba całkiem nieźle z Tobą. Ledzie zdesperowani inaczej się zachowują. Zegnamy, żegnamy poszukaj może szkoleń zamiast biadolić na los. Nikt ci siłą dziecko do brzucha nie wcisnął wiec po co to skomlenie na forum, że tyle na dzieco wydajesz

Gość dellicje
Komentarze o nauce- no pewnie, ze jestem patologia, juz z takjiego powodu, że nigdy nie byłam zdolna i nie mialam sukcesów w nuace,. I dlatego takich jak ja powinno sie od razu do komór gazowych, tylko kto tym wymądrzalym wykształciuchom bedzie chleb piekł i podawała go w sklepie ??

Trochę widzę ciężko spojrzeć dalej niż czubek swojego nosa. Gdyby nie ta "patologia" nie byałbyś gówniarzu gdzie mieszkać, co jeść, nie miałbyś dróg ani chodników, ani samochodu żeby po tych drogach jeździć. A szanowny pan prezes nie miałby biura w którym może pić kawkę, nie miałby biurka, bo nie miałby mu go kto zrobić i nie miałby na czym napisać listu, bo nie miałby papieru, ROZUMIESZ?

Gość dellicje
na Kafeterii to chyba całkiem nieźle z Tobą. Ledzie zdesperowani inaczej się zachowują. Zegnamy, żegnamy poszukaj może szkoleń zamiast biadolić na los. Nikt ci siłą dziecko do brzucha nie wcisnął wiec po co to skomlenie na forum, że tyle na dzieco wydajesz zycze aby coś złego Cie spotkało i wtedy sobie przypomnij ten jad, którym plujesz

No pewnie, inaczej się zachowują. Dziewczyna chce dobrego słowa i wsparcia, ale lepiej wygłoscić mądrość że nie powinna siedzieć na kafe. Wydaje mi się ze to jest dobra porada, bo tutaj niczego miłego nie usłyszysz, tylko zostaniesz zmieszana z błotem za to chyba że żyjesz.

Gość do Komentarze o nauce są żałos
jeszcze żyłka ci pęknie. A Ty delicja nie życz ludziom złego, bo ludzie ci tylko prawdę o tobie napisali, pewnie cię w oczy kole

Nic mi nie pęknie, spokojna głowa. Ty uważaj, żebyś się nie utopiła we własnym jadzie ;-]

Witam! Ja też mam dosyć, dlatego proszę pomóżcie! www.polskiemiliondolarow.pl wystarczy ze polubicie i przekażecie dalej...

Gość dellicje
prawde? prosze przytoczysz jaka jest ta prawda? ze na dziecko decydowalam sie ajac meza,ktory zginał w wypadku?? jestescie tak to wszytsko przewidziec ?? ze mam szczere,ogromne checi do pracy fizycznej a nie moge za nia wyzyc ? ze nie mam glowy do nauki,co szczerze przyznalam ale chce godnie zyc pracujac fizycznie, ktos musi prawda ?? ze nie ma w polsce zlobkow wystarczajaca a kluby malucha sa trasznie drogie ? gdzie ta Twoja prawda ??

Gość norwegia to dobry pomysl ale
nie na stale. ja bym na miejscu autorki zostawila dziecko dziadkom na 2 miesiace (tyle trzeba min. tam spedzic czasu, zeby mialo to sens - w sezonie oczywiscie czyli zimą), przywiozla te 30 tysiecy i mozna rok zyc. W pracy wzielaby urlop bezplatny.

Gość dellicje
norwegia to dobry pomysl- dlaczego dobry sezon do zima ?? Wytlumacz mi prosze, chetnie pojade jesli uda sie cos znaleźć

Też niekoniecznie Norwegia, ja bym najpierw pomyślała czy mam gdzieś za granicą np. znajomych czy rodzinę, którzy mogą mi jakoś pomóc ogarnąć wszystko na starcie, pomóc znaleźć mieszkanie, pracę itd. Bo jechać w ciemno do obcego kraju kiedy nie zna się języka też może być ciężko, no ale zawsze to jest jakiś pomysł i byłaby jakaś kasa na start, żeby zacząć na nowo po powrocie.

ja wyzjezdzalam przez biuro posrednictwa pracy, po co ci tam znajomi, 70h/tydzien zapierdzielasz jak nie 100 i kto bedzie myslal o znajomych? jedziesz zarobic hajs i wracasz, o to tu chodzi

Gość dellicje
norwegia to dobry pomysl- powiesz mi jakie to biuro ??

jechac w ciemno to trzeba byc debilem. Placisz dla takiego biura 1000zl, ale zalatwiaja ci wszystko-spanie,prace,sprawy urzedowe. Samemu to trzeba tylko badania zrobic, jakies zaswiadczenia i potem, na miejscu, żarcie sobie w markecie kupowac.

Gość bcn
dellicje- trzymaj się Dzielna Kobieto! Najlepiej faktycznie zastanów się nad nauką języka obcego i wyjedź stąd cgociaz na trochę. Wściekła mrówa ma rację. Komenatorów dokopujących kobiecie w takiej sytuacji należałoby humanitarnie powybijać. Dla was tylko dół z wapnem. Dellicje- oże coś związanego z kosmetyką? fryzjerstwem? zapotrzebowanie na to jest. A Ty masz auto- może jakiś "mobilny fryzjer"? Rozejrzyj się, czy nie ma dotacji unijnych z Urzędu Wojewódzkiego pod który podlegasz. Preferowne są osoby z małych miejscowości, zwł z małymi dziećmi. Trzymam za Ciebie kciuki.

Gość dellicje
znam angielski

http://www.swis.org.pl/page/2/o_nas tu masz strone tego biura; ja wszystko zalatwialam przez siedzibe w olsztynie polecam w Norwegii prace w szklarniach, sezon jest od listopada do wielkanocy; zarabia sie 30-40 tysiecy za 10 tygodni - to na czysto po odjeciu utrzymania sie tam, biletow lotniczych itp itd trzeba niby miec podstawy angielskiego - wymagaja zaswiadczenia - ale nikt tam tego nie sprawdza, po prostu jak nie znasz to zalatwiasz sobie papierek i też bedzie ok wyjezdzalam z nimi 2 razy, a potem juz sama sie kontaktowalam ze szklarniami w ktorych pracowalam i jezdzilam bez posrednika (1000-1200 w kieszeni)

Gość bcn
no to super. a angielskim w Norwegii się dogadasz. Ale ze wzgl na małe dziecko szukałabym gdzieś w UK. W Norwegii różnie bywa z tymi dziećmi...

Gość dellicje
bardzo Wam dziekuje za rady, zaraz sie zabieram za szukanie informacji. Pozdrawiam :)

jak nie chcesz wyjezdzac, mozesz handlowac na allegro - choc to ryzykowne, bo jak masz wiecej niz 1000zl/m-c to sie fiskus moze doczepic ale mozesz to traktowac jako prace dodatkowa i miec np. 300zl miesiecznie. kupujesz tanią chinska odziez w hurtowaniach i sprzedajesz drozej - prosty i szybki zarobek, tylko trzeba umiec ladne zdjecia porobic no i orientowac sie w tym, co schodzi, a co nie.

co to znaczy, ze w Norwegii roznie bywa z dziecmi? spedzilam tam naprawde tyle czasu, ze moge smialo powiedziec - dzieci tam sa szanowane jak malo gdzie. Kobiety maja ich sporo; macierzynstwo jest powodem do dumy, a nie jak u nas - teksty typu "narobic sobie dzieciakow" a na samej polnocy, daleko daleko, gdzie jest niskie zaludnienie - matkom z dziecmi dają dom iplacą spory socjal, żeby tylko tam mieszkaly i zyly. Poważnie. Tylko tam jest noc i dzien polarny niemalże.