Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezzebny:(

ulamany zab!!!

Polecane posty

Mam nadzieje,ze ktos mi cos podpowie. Otoz...zlamala mi sie gorna jedynka.Dokladnie na pol,w poziomie..czyli tak,jakby mi dolna polowa odpadla.Chcialbym to jakos naprawic i tutaj moje pytanie..czy ktos moze mi podpowiedziec co by bylo najlepsze?zaznaczam,ze na implant mnie nie stac:(Jest opcja mostku w tym przypadku?Jakie sa orientacyjne ceny?Bede wdzieczny za porady;)

Hallo?:(

Gość Oczywiście że
powinieneś na ten ząb zrobić tzw.koronkę.Po prostu trochę go opiłują i założą na ten ząb porcelanowy,nowy ząb-na klej. Mostek się robi kiedy utracisz kompletnie ząb.

Zalezy jak jest ten zab ulamany. Jesli zlamanie nie siega nizej ( ponizej dziasla) to prawdopodobnie mozesz zrobic koronke I to ci polecam jesli okaze sie to mozliwe. Najlepsza porcelanowa, jak bedzie dobrze dobrany kolor I ksztalt to nie powinno byc nawet widac. Mostku nie polecam Bo do tego bedziesz musiala spilowac dwa zeby po bokach - szkoda niszczyc dobrych zebow. Jesli musialabys usunac zab to najlepiej implant jednak. Najlepiej jakbys miala wkrecony implant od razu po wyrwaniu ale musi byc zab usuniety tak aby nie uszkodzic kosci naokolo przy usuwaniu. Jesli bedzie uszkodzona to wypelnia koscia I dopiero za 6-8 mies bedziesz mogla miec wkrecony implant I kolejne pol roku zanim zaloza ci koronke. Sprawdz najpierw Bo mozliwe ze wcale nie bedziesz musiala usuwac I zrobisz koronke. Niestety cen nie znam. Poszukaj Jakiegos dobrego dentysty I tam ci juz powiedza co mozesz zrobic I dowiesz sie cen

Gość Oczywiście że
koszty zależą od regionu kraju.I tak masz farta bo koronka jest najtańszą wersją naprawy uzębienia/protetyki/.Myślę że zmieścisz się w 1000 zł.

Dzieki za podpowiedzi.zab jest zlamany w polowie,wiec jest co spilowac..tylko czy korony sa tylko porcelanowe?czy jakis inny material wchodzi w gre?za 1000 mozna u nas wstawic implant,a na ten niestety mnie nie stac:/

Mozesz zrobic metalowa koronke albo porcelanowa na metalu. Ale to jedynka wiec chyba lepiej dolozyc niz miec metal przy usmiechaniu sie. Musisz u siebie ceny posprawdzac.