Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamponiara

Tampony -parę pytań ;)

Polecane posty

Gość Tamponiara

Niedawno kupiłam tampony ob, strasznie bolało mnie zaaplikowanie tego tamponu a i tak wystawał z centymetr. Postanowiłam że spróbuje jeszcze raz. U mnie w sklepach nie ma tamponów mini nie wiem czemu są same normal więc kupiłam bella - normal. Mam zamiar zaaplikować tampon ale potrzebuje paru waszych rad: czy tamponem normal nie przebije błony dziewiczej i czy w ogóle jest dla mnie odpowiedni ? Słyszałam że tampony bella się kłaczą, co mam zrobić żeby te kawałki waty wyjąć z pochwy jeśli się tam znajdą ? Proszę o szybkie odpowiedzi i z góry dziękuję wszystkim :*

Gość mnio
tampon nie ma prawa wystawać -jeśli tak bylo to znak że nie włożyłaś do końca. dobrze włożony tampon jest cały w środku i w ogóle go nie czuć. Błony nie przebijesz bo po to są otwory -więc przez nie wkładasz a poza tym błona jest elastyczna. belli nie używałam więc nie ma pojęcia co z kłaczkami. ja używałam tampaxów z aplikatorem i nie miałam najmniejszego problemu z włożeniem.

Ja również zaczęłam od O.B. i potem przerzuciłam się na belle z powodu ceny.. jednak tak jak mówisz, drażniło mnie to kłaczenie i nie wiedziałam jak sobie z tym poradzić i wróciłam do O.B. tak więc nie poradzę ci co z tym zrobić.. Może właśnie dlatego są droższe - bo lepsze.. ?? Aplikując tampon musisz być rozluźniona, odprężona, być może byłaś spięta i dlatego odczuwałaś ból? Tampon cały musi być wewnątrz - tylko wtedy nie będziesz go czuć.. Pamiętam że jak ja się uczyłam je aplikować, to całą paczkę zmarnowałam. No i zaczynałam od Mini.

Gość tamponiara
Ja mam w tym problem też że poprostu nie ma nigdzie mini :( Ale jakoś może dam sobie radę i się nauczę :)

To polecałabym jednak O.B. aniżeli Belle z własnego doświadczenia, mimo że wiem że są droższe.. Jednak zdrowie najważniejsze.

Gość tamponiara
dzięki za rady, na pewno skorzystam :*