Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość że wasze dzieci są zagrożone

przeczytajcie na opakowaniu od pasty do zębów

Polecane posty

dla dzieci są bezpieczne bez fluorowe pasty a dorosłemu, gdy zdarzy się co nieco połknąć od czasu do czasu nic się nie stanie, dawki fluoru w pastach nie są śmiertelne :P

Gość aniamalik
Ale tam chodzi o fluor, a nie ogólnie o pastę. Dla dzieci są przecież pasty bez fluoru, dla dorosłych również np. ajona. Zresztą nawet dorosły przez nadmiar fluoru w organizmie może mieć spore problemy, więc chyba jednak lepiej z niego zrezygnować.

Gość gość
no dobra, dobra moje drogie eko wariatki. tylko, że ja odkąd zaczęłam używać pasty elmex, które słynie z zawartości fluoru, to przesały mi się psuć zęby i zatrzymała mi się erozja szkliwa. moje kuzynki, które uzywały tej pasty od dziecka- matka jest dentystką- mają zero ubytków jako dorosłe. a w tej aferze z fluorem, to chodzi o fluoryzację wody pitnej czego się juz dawno nie robi

Gość fufufujara
Mieszkam w niemczech i jeszcze sie tu nie spotkalam z pasta bez fluoru. Moj dentysta po odkamienianiu tez mi naklada jakas fluorowa paste czy odzywke czy cos - ale tonpewnie niedouczony debil j to z polskimi korzeniami

Gość aniadalczyk
fufufujara - to bardzo ciekawe, bo przecież producentem ajony jest właśnie niemiecka firma, i to tam łatwiej ją dostaniesz niż w Polsce. W PL pasty bez fluoru są jeszcze mniej znane ;-)