Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczerbaty

Strach przed dentystą

Polecane posty

Gość uiouiuiui
Ja zawsze tez oprócz znieczulenia miejscowego biorę przed wizytą ze dwa Apapy, ale ketanol jest jeszcze lepszy.

Gość hrxjicghgck
chlopie ty masz dopiero 20 lat ? rodzenstwo rodzice ?? pewnie studiujesz i wynajmujesz ??

Gość abcdefgkobieta
Tez tak mam, ze sie panicznie boje dentysty. Zrobilam zabieg w sedacji. W ciagu 2h mialam srobione wszystkie zeby, obudzili mnie i po sprawie. Wyszlo 90zl za zeba + 400 za anestezjologa, ale zrobili mi 20 zebow na raz i mam spokoj.

Gość uiouiuiui
jak tak zaczniesz na początek - że bez kasy to raczej nie pójda, może miałabyś szansę jakbyś był tam stałym klientem. Czasem mozna się załapac na super - tanie leczenie u studentów jak robią praktyki...

studiuje zaocznie i pracuje, wynajmuje mieszkanie z kumplem, ale u niego taka sama sytuacja z kasa jak u mnie rodzicow tak jakby nie mam siostra w stanach zyje tez dzwoni raz na rok

Gość hrxjicghgck
ludzie ketonal jest bardzo toksyczny!!!!

dobrze by bylo zebym znal jakiegos lekarza dentyste chociaz na czesc moze wtedy inaczej by na mnie patrzyli i poprostu splacal bym ich z czasem

tez chcialbym troche kasy zaoszczedzic na busa zeby wyjechac za granice na budowe zarobic troche bo w tamtym roku mi sie nie udalo

Gość uiouiuiui
No widzisz, i czołgasz się praktycznie z bólu, więc na fotelu nie będzie przecież gorzej. Może teraz czujesz większy ból nawet, niż miałbys na tym fotelu- przez chwilę, teraz czujesz go godzinami. Znam to sama, wstawanie o 4 w nocy i bieg do całodobowego bo skończyl sie Apap, leki zwykle zmieniałam żeby lepiej działały, bo org. szybko przyzwyczają sie do nich i słabną.. Na koniec mi pomagało tylko płukanie wódką...

Gość hrxjicghgck
a tabletki przeciwbolowe policzcie jakie sa drogie!!! policz ile na nie kasy wydajesz!!! jesli policzysz to spokojnie moglbys isc do dnetysty za te przeciwbolowe ... a i pamietaj ze ciagle branie przeciwbolowych nie jest zdrowe... potem to wyjdzie w zdrowiu, a zebow nie mozna omijac!! bo moze to prowadzic do wielu groznych chorob ja ci to pisze, ktora sama jestem, mam 30 lat ale nie mam nic, rodzice umarli, starsznie cierpie po starcie mamy, facet mnie zostawil , ale 30 lat zylam w swiecie medycyny ( praca mamy) i tez panicznie boje sie lekarzy .. bardzo ale policz ze jakbys te pieniazki uzbieral co wydajesz na tabletki to jakos by sie uzbieralo ja tez mam krucho z pieniedzmi i licze kazdego grosza bo zostalam sama , na nikogo nie moge liczyc ketonal mialam , zostal mi po mamie ( nowotwor zlosliwy mozgu ... to ketonal brala tylko w osttnim czasie choroby , przed koncem,ale skoro on tak szkodliwy, to podawalam jej plastry transtec , bo tabletki sa szkodliwe) a ty mlody jestes pozdrawiam cieplutko

tylko, że ja mam max 100 zł miesięcznie i tak kupuje najtańsze produkty i jak najmniej, ale wolalbym trzymać te pare stówek na wyjazd.. nawet gdybym zaoszczedzil do tych wakacji pare stowek to i tak wszystkich nei wylecze a tak moze sie przemecze do wakacji porobie za granica na budowie zarobie troche wiecej i wtedy moze sobie porobie zeby

Gość hrxjicghgck
ja wlasnie jestem juz umowiona do dentysty bardzo dawno nie bylam,nie mialam potrzeby, dbalam o zeby, ale jais czas temu zab mi sie ukruszyl i potem plobma wypadla bolalo bolalo .. bralam ibupromy, ale nie pomagalay, potem oklady z amolu ... ale potem znow bol wiec do tej pory tylko i wylacznie apap ... ale wizyte mam juz tuz tuz i sie ciesze ze nie bede pakowac tych tabletek a do dnetysty tez sie boje, ale teraz dawaja znieczulenie i nic nie boli ja nie mysle o tym, pomysle jak bede stala za drzwiami siade na fotel to bede czekala tylko konca ... i az oskubia mnie z kasy ktorej tez nie mam

Gość uiouiuiui
W biedronce maja tania wódkę parkową - 200 ml za chyba 6 zł, mi ona niezle pomagała na niektóre zęby. mozna przyłożyc na waciku albo wlac do geby i płukac... :p I szałwia jest niezła, oraz płukanie woda z solą- to najtańsze chyba

Gość uiouiuiui
A i jest jeszcze jedna rzecz- gożdziki- jak się da, to spróbuj włożyc go do bolącego zęba

dobra dzieki za rady moze wytrzymam do wyjazdu i wroce z forsa wtedy sobie zrobie wszystko na glanc :) narazie bede lykal pigulki i plukal szalwia

Gość uiouiuiui
ze sklepu, to przyparwa

Gość hrxjicghgck
szczerbaty ale ty wogole nie ssluchasz co sie mowi do ciebie na tabletki masz kase?? policz sobie ile na tym tracisz ty wolisz busem gdzies jechac a zdrowia nie miec ??!? widac ze masz dopiero 20 lat ja nawet nie moge pojechac tam gdzie kiedys pracowalam czy mieszkalam , za sama podroz tam musialabym zaplacic 2 wizyty u dentysty i wybralam dentyste bo nie moge juz wytrzymac a co z podrozy jak sie bawic nie bedziesz mogl bo zeby beda cie bolaly to idz na kase chorych a zaplac za znieczulenie tobie 100zl zostaje a ja kurcze pracy nie moge znalesc oj mlodziez mlodziezy za 10 lat chorobska ci sie narobia od tego ja planuje wyjechac za granice do pracy, ale nie ma mowy aby jechac bez wyleczenia tych zebow ktorezyc mi nie daja leczenie zebow zagranica jest bardzo drogie - do szczerbatego

Gość hrxjicghgck
i tak jak wroci z tej zagranicy to nie pojdzie do dentysty, bo jak ma zepsute wszystkie zeby to by poszedl na kase chorych albo zadzwonil do siostry !! zobaczysz jak ci braknie rodzicow i rodzenstwa to juz zadnej deski ratunku nie bedzie

moim zdaniem nie ma nic gorszego, jak zaniedbać zęby, sama chociaż nie boję się dentysty, to jakoś mi było nie po drodze, więc chodziłam do dentysty raz na 5 lat. Efekt, w zeszłym roku za kilka wizyt w ciągu miesiąca musiałam wydać około 1000 zł, bo miałam sporo ubytków, ale teraz poszłam po rozum do głowy i regularnie chodzę do dra Rozwadowskiego, lepiej jest wydać mniej pieniędzy na jedną wizytę niż na raz dużo pieniędzy, bo się ktoś dentysty boi odwiedzić.

Gość łucja2012
też bałam się dentysty dopóki nie poszłam do Krainy Uśmiechu w Bydgoszczy jest tam miła i fachowa obsługa, wykonują bezigłowe znieczulenie - the wand. Teraz już nie boję się kolejnej wizyty u dentysty, a kiedy mija pół roku jestem telefonicznie informowana o kolejnej kontroli zębów.

Gość madzia55
każdy się czegoś boi i nie jesteś jedyny, który się boi dentysty mój brat też strasznie przeżywał każdą wizytę, aż natrafił na doktor Beatę Kosowską (przyjmuje w Łodzi jak ktoś szuka:) i już się nie boi, kobieta ma super podejście do pacjentów i ma ogromne doświadczenie i na pewno doradziłaby najlepsze rozwiązanie w Twojej sytuacji.

Gość gość
ja strasznie boje się dentysty!

Gość gość
Według mnie strach przed dentystą jest spowodowany stosowanymi przez niego praktykami. Ja również strasznie bałem się odwiedzin dentysty do czasu, aż zmieniłem lekarza na doktora Klonowskiego http://www.klonowski-krakow.pl/ . W jego gabinecie nie miałem czego się obawiać, gdyż zabiegi były przeprowadzone pod znieczuleniem a do tego w bardzo miłej atmosferze! Zdecydowanie polecam.

Gość gość
można w narkozie

Gość gość
Dobry dentysta potrafi zadbać o swojego pacjenta i sprawić by ten się nie bał. Ja też kiedyś się obawiałam dentystów. Odkąd chodzę do http://bezbolesnie.pl/ w Zamościu to nie mam żadnych obaw. Wiem że mogę liczyć na osoby tam pracujące.