Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnnnnn

Działalność gospodarcza

Polecane posty

Gość annnnnnnn

Mam pytanie. Czy istnieje możliwość założenia działalności gospodarczej w Wielkiej Brytanii, ale z tym że będę ją prowadzić w Polsce. Czy można tak zrobić??? czy ktoś może prowadzi taką działalność jak to wszystko wygląda jeśli chodzi o podatki itp.

Gość jedynie taka mozliwsoc
istnieje jezeli bedziesz w anglii zatrudniona przez kgoos i dodatkowo miala swoja dzialanosc gosp. z baza w anglii. to sie jakos nazywa ale nie pamietam. w przeciwnym razie to bedziesz musiala placic podatki w pl ,tak czy siak.

teściu właśnie rozważa taką opcję i też mi się wydaje (jak dotąd), że to może zadziałać; w Polsce jest trochę firm zajmujacych się doradztwem w tej sprawie, ale podobno płaci sie im miesięczny abonament... w każdym razie jak wygooglujesz 'optymalizacja ZUSU' to znajdziesz te firmy.. ja będę rozgryzać temat niedługo sama

Gość jedynie taka mozliwsoc
o oo oooo wlasnie- optymalizacja ZUSU- tak sie to nazywa!!!!!! no, ex d.bill to jest bardzo madra kobita! i wlasnie palci sie za to ''abonament'' i tak naparwde jak zoabczysz te kalkulacje z abonanmentem to wcale nie ma az tak ogormnej roznicy,a do paki mozna pojsc .

własnie nie wiem jak to jest z podatkami i zameldowaniem, bo osoba, która by była 'w delegacji' pracując w Polsce chyba by mogła płacić podatki w UK.. no, ale pewności nie mam... a do paki to za co niby? nie sądzę, żeby te firmy doradzały niezgodnie z przepisami?

Gość wg mnie to jednak dziwne
to jest tak ze te firmy zalatwiaj ci ppaiery ze niby jestes zatrudniona zagranica- przewaznie czytalam ze na slowacji,ale to zalezy od firmy i ich kotnatkow, prawda jest taka ze wcale nie rpacuejsz dla zadnej firmy tylko masz dokumenty potweirdzjaace ze pracujesz.