Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bezradnyyy

Po 4 latach ona chce czasu.

Polecane posty

Mam taki problem, jestem z dziewczyna prawie 4 lata. Od ostatnich paru miesiecy psuje sie miedzy nami, aż do ostatnich dni gdy sie z nia spotkałem i dowiedziałem sie ze ona chce troche "przestrzeni". W trakcie rozmowy powiedziała mi ze miala dla nas wielkie plany na przyszlosc ale teraz juz tego nie widzi zapragneła troche czasu zeby przemyslec co dalej bo czuje ze to uczucie to nie jest to co kiedys. Szperajac po rożnych forach i czytaniu watkow roznych ludzi i ich problemach w zwiazkach niestety natknołem sie na jej wypowiedz. Opowiedziała nasza sytuacje lecz pojawilo sie tam cos "w tych trudnych momentach poznalam faceta, podrywal mnie, nie zakochalam sie i nie chcielismy byc razem" SZOK. Powiedzialem jej co zobaczyłem odparła ze napisala tak ze moze chciała zeby ktos jej napisal zeby mnie zostawiła dla innego ile w tym prawdy? szczerze nie wierze w to. Dodała rowniez ze chciala by zerwac ale nie potrafi i bylo by jej latwiej gdybym ja cos odwalil . Jak to zaakceptowac? spojrzec na to z innej strony ? wypowiedzcie sie. dałem jej ten czas nie odzywałem sie po 2 dniach zadzwoniła zaczeła rozmowe co tam itp, powiedziała ze mnie kocha zadzwoniła bo teskni, stwierdziła ze dobrze jest mnie usłyszec i zaproponowała zebysmy zaczeli wszystko od poczatku. Hm nie wiem jak to odebrac moze nie wyszlo jej z tym drugim ja sie teraz dowiedzialem przez przypadek z tego forum co i jak chce załagodzic a jak sie nadazy okazja to mnie zostawi?

Nie ufasz jej. Chcesz żyć w związku gdzie brakuje zaufania? Dasz radę? Bo to cierpnie jest ...

Gość zostawi, na pewno zostawi
napisales cos ale nie wiem co taki slodki belkot

Gość majka_83
kochasz? zafundujcie sobie szczerą rozmowę do szpiku kości. nie skreślaj po dwóch dniach.

sluchaj to juz taka wykonczeniowka jezeli chce przery - przestrzeni to znaczy ze chce sie rozstac i watpie ze to sie jakos uratuje za pewne rozglada sie za innymi bardzo prawdopodobne ze ktos jej wpadl w oko i wlasnie zaczyna cie zostawiac dla niego the end data waznosci zwiazku wlasnie mija

kocham ją bardzo, umowilismy sie na czwartek, spotkanie wyszło z mojej inicjatywy ona zaproponowała dzien z tym ze była zaskoczona tym ze chce porozmawiac. zadała mi pytanie "Ty jeszcze przed świetami chcesz sie spotkac? " ze ździwieniem. Wydaje mi sie, ze teraz chce mnie przygotowac na koniec.

Gość abcdefgkobieta
Przykro mi to pisac, ale kiedys bylam z kims zwiazana, byl moim przyjacielem i zerwanie na prawde bylo koszmarnie ciezkie i tez przeciagalam mowiac, ze kocham ale chce przerwy itp... W rzeczywistosci nie umialam zerwac i balam sie zranic, ale to nieuchronnie dazylo do konca i w koncu zerwalam (wcale nie mialam nikogo innego)... Nie musi tak byc z Toba, ale takie przerwy nic dobrego nie wroza, sprobuj szczerej do bolu rozmowy...

Stwierziła ze w tym watku, ktory napisała na innym forum były same kłamstwa po czym go usuneła. Skoro i wiekszosci sie wydaje ze to koniec i mi tez to po co przez telefon mi mowiła o tym ze wszystko od nowa.

ja 23 ona 21 rocznikowo. Chce tej rozmowy, powiedziałem jej przez telefon ze widze ze przygotowywuje mnie na rozstanie nic nie powiedziała ehh te zycie.

Nic tu nie da gdybanie przez telefon,spotkaj się i porozmawiaj szczerze nawet jeśli miałoby się to zakończyć rozstaniem

Gość abcdefgkobieta
Moze jest mocno zagubiona i sama nie wie do konca czego chce... Nie jest latwo przekreslic tak dlugi zwiazek, nawet jesli uczucie sie wypalilo to zostaje przyazn, przywiazanie itp..

Gość majka_83
nie uciekniesz od tego. porozmawiajcie. nie możesz pozwolić siebie oszukiwać, ale to wszystko wyjdzie podczas rozmowy. szczerość jest najważniejsza, jeżeli nie ma jej z obu stron, to możesz już faktycznie szykować się na koniec - jakkolwiek tragicznie to dla Ciebie brzmi na ten czas.

Wiesz co gdyby to miało pomóc... Ja też miałam taką chwilę z facetem...powiedziałam że wiem czuję chyba że chce zerwać,nic mi nie odpowiedział. Nadal jestem z nim i jest cudownie.Więc wiesz..chwila kryzysy każdemu się zdarza.

Właśnie ze w tym sek ze ja chce jak najpredzej bo nie chce trwac w niepewnosci, i myslec to lub tamto tylko ze ona to wszystko przeciaga.

czwartek?? hmm daleko macie od siebie?? jak nie to jedz jak najszybciej i ma Ci wszystko wytłumacz,pogadać szczerze... bo tak czekac nie wiadomo na co to jest okropnie

Gość abcdefgkobieta
Moze przeciaga ze strachu. Jestescie mlodzi, gdy zaczynaliscie to ona miala 17 lat czyli byla gowniara, moze odczuwa potrzebe sprobowania czegos innego, nowego, nie jest pewna czy jestes osoba na cale zycie, w tym wieku moze jej brakowac doswiadczen...

Gość majka_83
i wiesz co? dziwne jest to, że chce zacząć wszystko od nowa, ale czas znalazła dopiero w czwartek?

no przeciez ja ci to wlasnie pisze: co mozesz zrobic - nie jecz jak baba - nie placz - nie blagaj by wrocila - nie pros o jeszcze jedna szanse - nie podbijaj z kwiatami itp badz zdystansowany troche chlodny przy tej rozmowie zadnych buziakow powazna szczera rozmowa powie ze przeprasz ze to koniec bedzie chciala sie przytulic to to olewasz mowisz okej rozumiem bylo milo zegnam bez przytulania bez pocalunkow i uspokajania zostawiasz ja chlodno z jej sumieniem co zyskujesz: - nie jestes w jej oczach cipka - zachowujesz sie jak facet - jestes meski - rozumiesz ze musialo tak sie stac i sie z tym godzisz przeciez jej nie zmusisz jak nie chce - jestes opanowany i nie zrobilo to na tobie jakiegos wielkiego wrazenia wszak swiat toczy sie dalej a ty znajdziesz sobie kogo innego co moze sie wydazyc : - bedzie miala ogromne wyrzuty sumienia - sms dzwonienie do ciebie jakies zalenie sie zeby zlagodzic swoje sumienie - badz nie ugiety - moze zobaczyc jakiego faceta traci i moze zechciec sprobowac na nowo, mozesz albo odmowic albo zgodzic sie ale nie licz ze dlugo przetrwa taki zwiazek, wiec jak juz wejdziesz nie angazuj sie na nowo w to ostro potraktuj to lajtowo i sie nie wkrecaj umawiaj sie z kolezankani i kolegami nie poswiecaj jej calego czasu wszak masz rowniez swoje zycie dobra mam nadzieje ze pomoglem

Tzn ona chciała czasu na przemyślenie, chciala zobaczyc czy zateskni. Poprostu nie wiem co mam robic, brak mi sił. Dac jej czas na to przemyslenie, czy nie dac i jechac do niej jutro jak wroci z zajec bo to jest 5 min zeby do niej dojechac.

Jedz i postaw sprawę jasno,nie macie po 15 lat przecież.... ile bd czekał ?? w niepewności,zadręczał się?? tak zgodzę się,czasami dobrze jest dac czas komuś...ale to jak ktoś napisał nie wróży dobrze... i czasami ludzie po tym ,,czasie" są już razem albo się rozchodzą... Tylko bądz ,,twardy"

Gość abcdefgkobieta
To zalezy od tego co czujesz. mozesz jechac jutro i powiedziec ze widisz co sie swieci, ze to do niczego nie zmierza i nie bedziesz czekac az ona sie zastanowi a po tygodniu rozmysli i Cie zostawi - tym samym sam mozesz to zakonczyc. Mozesz tez uszanowac jej decyzje, dac jej ten czas i cierpliwie czekac na rozwoj wydarzen... Sam musisz zdecydowac czego chcesz.

Ja chce własnie porozmawiac tylko tak jaby ona tego unika. Chce czasu moze po to by ułożyc to jak to mi powiedziec, najgorsze jest to czekanie. Z tym ze caly czas tkwie w przekonaniu po co ona powiedziała ze moze zaczniemy z czysta karta na nowo ?

wszystko masz wypisyane ja ci nawet wszystko wypunktowalem, jezeli jestescie juz umowieni na czwartek to okej, widzicie sie w czwartek jezeli nie chcesz tyle czekac umow sie na wtedy kiedy ci pasuje, np jutro tylko nie mow przez tel ze musisz wczesniej sie spotkac pogadac ze tesknisz i jest ci zle nie osaczaj jej nie pokazuj ze ona kontroluje sytuacje mowisz ze nie bardzo dasz rade w czwartek bo cos ci wypadlo ze chcesz z nia jutro pogadac o tej i otej ewentualnie o tej i otej dajesz jej dwie godziny do wyboru ktora jej bardziej pasuje

również gdy pytałem o ten post zapytałem czy długo myślała nad rozstaniem powiedziała ze miesiac wiec moze ta przerwa to naprawde to do czego dąży

Bezradnyyy 3mam kciuki... umów się z nią na jutro....zobaczysz co Ci powie... będziesz wiedział na czym stoisz....

taa to definitywny koniec z tego co piszesz przeciaga to zeby sie oswoic zeby sobie poukladac i ochlonac od ciebie latwiej z kims zerwac kogo sie dawno nie widzialo niz z dnia na dzien, badz stanowczy nieugiety chlodny zdystansowany zadnych blagan skomlen, prosb przeczytaj sobie to co wypunktowalem pare razy wez do serca i przygotuj sie jezeli odejdziesz z twarza to nie stracisz szacunku w oczach innych dziewczyn