Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamab

Jaka jest różnica wiekowa między waszymi dziećmi?

Polecane posty

Mój plan był taki:1 dziecko po 3 latach drigie i po 4 trzecie. hmmm moje pierwsze ma w lipcu 3 a na drugie jakoś nie mogę się zdecydować :/ Jak to u Was wygląda?

U mnie roznica 10 lat.Sporo ale nienarzekam;)Starszy syn jest mlodszym zachwycony,zabawia go i przypilnuje chwilke gdy trzeba.Jesli jestes gotowa na drugie to do roboty ;)Powodzenia

No właśnie z tą gotowością gorzej, po pierwszym się wie ile maluch kosztuje wysiłku :))) Myślę że za jakieś pół roku...

Gość ehethhth
W planach miałam dwójkę, jednak pozostanę przy jednym. Choć... jeśli wliczyć moją suczkę, która jest dla mnie jak dziecko, to między nią a córką są cztery lata różnicy. :)

Gość ehethhth
A moja córa, ta rodzona ;P, w październiku kończy 3 latka.

Gość Lidzia...
jak urodziłam pierwszego syna to myślałam o 4 latach różnicy...ale z 4 lat zrobiło się 6 lat-mały właśnie dziś kończy 6 urodziny a w maju będzie drugi synek!

Gość u mnie jest
dwa lata różnicy między córkami.14l,12lai tak się dogadac nie mogą

U mnie 3 lata różnicy. Nie jest najgorzej choć starszy wszedł w tzw trudny wiek i młoda to wykorzystuje. Bardzo często są wojny między nimi. Ale ogólnie kontakt mają dobry.

Gość bonjourrrrr*
U mnie jest troje, w tym bliźniaki. Między pierwszym porodem a drugim - 2 i pół roku różnicy. Bardzo dobra różnica. Mogę powiedzieć, ze dzieci wychowują się razem, mają dużo wspólnych zainteresować, zabaw itd... Jesteśmy bardzo zadowoleni z takiego układu :-)

4 lata g:) dybym sie nie zdecydowala to juz za pare lat chyba nie chcialabym drugiego dziecka Nie chcialo by mi sie:) starszy jest w przedszkolu a ja mam czas dla mlodszego Nie wyobrazam sobie siedziec z obywdoma calymi dniami;)

Gość do bonjourrrrr*
bonjourrrrr* zastanawiam sie nad taka roznica w wieku. Czy na poczatku nie bylo ciezko? Mysle np. nad sytuacja gdy karmisz jedno malenstwo piersia, a drugie 2 letnie biega po domu i rozrabia. Jak to jest?

Gość To ja się przyłączę
U mnie jest różnica 12...miesięcy. Pomimo różnych płci świetnie się dogadują...:D

a u mnie 2 lata i 3 miesiace co do dnia, sąmomenty, że nie wiadomo w co ręce włożyć

Gość anaka anaka 2233
jeżeli się okaże,że teraz jestem w ciąży(:() to będzie prawdopodobnie 3lata... ehh

Gość U mnie jest co do dnia
3 lata i 10 miesięcy. Jak na razie jest super. Synek zachwycony siostrzyczką. Myślę jeszcze ewentualnie o trzecim dziecku, choć w moim systemie (nie chodząc na wychowawczy) to dość ambitny plan:) Myślę o różnicy 3 - 4 lata znów. Zobaczymy. Pozdrawiam

Gość bonjourrrrr*
Było cieżko, owszem, bo nagle z mamy jednego dziecka, stałam sie mamą trójki :-) Starsze na szczęście nie było jakos ekstremalnie zazdrosne, poza tym duuuża tu zasługa mojej mamy, która bardzo mi pomagała i czasami do dzis pomaga, a która dzieci uwaielbiaja, i gdy np. karmiłam młodsze, starsze wygłupiało sie z babcia, czytali ksiażeczki, bawili sie.

Gość 15 miesiecy. Chowaja sie jak
bliznieta.

Gość tez młoda mama
równiutkie 17m-cy i w ym momencie już porafią się ze sobą bawić, świetnie się dogadują, dzięki czemu ja mam więcej czasu na inne "rzeczy"

Gość nie zyje po to aby rodzicccc
jedno i żadnego więcej

Gość 3 lata roznicy
Wedlug mnie fajna roznica, bo starsze nie bylo juz az tak absorbujace jak urodzilo sie mlodsze, a jak mlodsze podroslo to szybko zlapali kontakt. Maja teraz 5 i 2 lata i swietnie sie razem bawia :) Trzecie moze za rok lub 2 :)

Gość ja jestem 4 lata starsza
od brata i wg mnie nie jest to fajna różnica, kiedy ja wchodzilam w okres dojrzewania on byl jeszcze mały ale juz coś nie coś rozumial często sie klocilismy. Obecnie między moimi dziecmi jest 12 lat różnicy.

Gość hbjkll
u nas jest rowne 7 lat Nie polecam- straszy synek byl zazdrosny, wlasciwie nadal jest mimo, ze uplynelo juz ponad 3 lata. Uwaza, ze jego zycie za bardzo sie zmienilo odkad pojawil sie nowy czlonek rodziny i mimo, ze zdarza sie czasem swietnie sie razem bawia ogolnie nie jest za wesolo :(

Gość jedna pani :)
U mnie dwie strasze corki rok roznicy, potem 9 lat przerwy i trzeecia cora sie urodzila,no i pozniej znowu ponad 9 lat i synek wyskoczyl :) I takk miedzy najstarsza corka a najmlodszym synkiem jest troche ponad 18 lat roznicy :)

Gość u mnie bedzie 13 miesiecy
jestem przerazonaaa