Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aska0000

Internet (uzaleznienie???)

Polecane posty

Gość aska0000

Witam, moja mama ma 43 lata od kilku miesięcy zaczęła kontaktować się za pomocą internetu z innymi użytkownikami głownie gry metin czy jakoś tak. Pewnie chodzi głownie o to ze może z nimi porozmawiać itd bo po pracy nigdzie nie wychodzi. Nie byłoby nic w tym, złego tylko ze od tego czasu jest coraz gorzej. Wraca z pracy o 14 i pierwsze co robi to włączą gg, skypa i ta grę żeby zobaczyć co się tam dzieje czy ktoś jest dostępny. Potem szybko je obiad i nie wychodzi z pokoju właściwie wcale tylko do łazienki czy na papierosa i tak potrafi siedzieć do 1-2 w nocy a o 4 wstaje do pracy. Obecnie studiuje wiec w domu jestem raz na miesiąc albo i nie i widzę co się dzieje bo jak jestem w domu to w zasadzie i tak nie mogę z mama porozmawiać bo gra a wtedy i tak nie słucha albo nie odpowiada. Rozmawiałam dziś z bratem mówi, ze jest jeszcze gorzej, a najgorzej ze cierpi na tym mój 10 letni braciszek. Jest tam babcia i starszy brat ale to nie to samo co mama.Nie wychodzi nawet na spotkania i uroczystości rodzinne bo "jest umówiona w grze"a jak rozmawiam przez telefon to tez mówi cały czas o graniu i ludziach z niej. Jak w lutym próbowałam kilka razy porozmawiać z mama, ze coś jest nie tak to tylko stwierdziła ze powinnam cieszyć się ze nie pije i takie tam. Nie wiem jak porozmawiać z mama żeby pokazać ze jest to problem ze nie tak powinno być. Jak porozmawiać żeby jej nie zranić... Mama to wspaniała kobieta dużo przeszła i wiele zrobiła dla mnie i rodzeństwa, ale zmieniła się odkąd korzysta z internetu. Proszę pomóżcie, może mieliście podobny problem. Proszę o poważne odpowiedzi... Dziękuję

Gość ejże
To już jest uzależnienie i to się leczy. W Pl powstały już gabinety psychologiczne, które leczą również tę formę uzależnienia. To traktuje się podobnie jak alkoholizm, narkotyki, hazard. Poszukaj w sieci.