Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka_będzie hanka

termin majowy zaczynamy przygotowania do porodu!!! kto ze mną?

Polecane posty

Gość polla303
Ja to lubie zakupy, niech mnie tylko ktoś zawiezie do centrum handlowego:)...

czerwona zaba- od czasu do czasu mnie chcica na sprzątanie weźmie ale ostatnio bardzo rzadko hehe. A czy to ten syndrom -całkiem możliwe :D mój synek chyba główkę ma ciągle po lewej stronie. Ostatnio rzadko się rusza, ale jak zacznie to aż boli :) Kupiłam na allegro fajny polarkowy pajacyk za 7 zł, kolejne 7zł za przesyłkę :) bardzo ładny choć używany :)

Gość polla303
U mnie to od początku była decyzja o cc, nie ma innego wyjścia. Może i dobrze, chociaż sama nie wiem...

Gość czerwona zaba
a moze to dupcia a nie glowka? moja jak sie wypnie to az sie dziwie ze ta wystajaca kulka to dupcia.a wiem napewno ze to tyleczek bo lezy caly czas tak samo i zreszta to widac golym okiem po prawej stronie bchuchol o wiele wiekszy

Gość polla303
Są plusy i minusy cc tak samo jak porodu naturalnego, ja tam nad tym nie rozmyślam w jaki sposób przyjdzie córka na świat, ważne żeby była zdrowa.

Gość polla303
A dużo macie ciuszków już?

Gość czerwona zaba
Dokladnie.i przynajmniej bedziesz date porodu znala wczesniej a nie przez miesiac sie zastanawiasz to juz czy tylko przepowiadajace?

Gość czerwona zaba
ja mam multum.polowy pewnie nawet nie bede prala i prasowala bo i tak nie zdaze wszystkiego zalozyc.mam po starszym synku (pierwszy wnuk wiec babcia poszalala i kupywala na tony)do tego kolezanka mi podrzucila dziewczece po swojej

Gość polla303
Wizytę mam na 12 kwietnia to może już lekarka powie coś odnośnie daty porodu.

Hm jak byłam w szpitalu i robili mi usg przy wyjsciu to była po tej stronie główka :D chociaz moze sie przekrecił hehe. Ja z ubranek to mam 12 bodziakow krotki rekaw 62, z długim 6, 1 pajac, 1 rampers, sporo czapeczek, 3 pary niedrapek, teraz planuje kupic z 2 sweterki, no i pare pajacow jeszcze

Gość polla303
Ja multum nie mam, ale coś tam już jest. 5 par bodów na długi rękaw, trochę śpioszków, pajacyków, kaftaników, 6 czapeczek, 4 pary skarpetek, taka ciepłą polarową bluzę. 2 sukieneczki, śliniaczki.

Gość czerwona zaba
to ja tylko co upralam do tej pory:ok 25kaftanikow,10 pajacow 20 spiochow ponad 30 body 15czapeczek 3cieple bluzy reklamoweczke skarpetek i nie drapek.to tak w przyblizeniu.to tylko rozmiar 52-62czyli praktycznie na 3mies.a dopiero polowa kartonow przebrana

Gość anka_będzie hanka
do czerwona żaba...- Ty masz tyle tego że wszytskei byśmy pewnei w to dzieci zdołały ubrać na wyprawkę;))) Ja dostałam od szwagierki po chłopcu tez sporo bodziaków i kaftaników. troche dokupiłam nowych i póki co starczy. ;) Mam większość poprane i poprasowane. Nawet dla Hani mam torbę spakowaną i dla siebie też. Stoją sobie w sypialni;)

Gość polla303
U mnie też torba spakowana, stoi w sypialni.

Gość czerwona zaba
anka bedzie hanka masz racje.przy synku niektorych ubranek nawet raz nie zalozylam bo jak wyciagnelam to byly juz za male.takze dziewczyny nie kupujcie za duzo bo to tylko strata kasy.

Gość polla303
Ja własnie przestałam kupowac, będę kupowała na bieząco, jak mała się urodzi, bo to faktycznie szkoda kasy.

Gość czerwona zaba
ja torby jeszcze nie spakowalam ale tutaj dla dzidzi nie musze a nawet nie moge miec swoich rzeczy do szpitala.tylko dla siebie jakies osobiste a opowiem wam cos. tutaj rzeczy typu majtki poporodowe podklady itd. tez szpital zapewnia.no i jak wychodzilam to kumpela mi mowi bierz do domu majty i podklady-wszyscy biora.no to myk do torby.nastepnego dnia musialam do gina po recepte na pompe do sciagania mleka pojsc(wyporzyczaja w aptekach).a ten mi ze on by mi chetnie zbadal.ja ze przeciez wczoraj w szpitalu mnie badali a ten nadal swoje i gatki mi zebym sie nie krepowala ze krwawie bo to normalka itd.a ja w dupie mialam krwawienie-ja w tych kradzionych majtach ze szpitala!ale sie wstydu najadlam:o

Gość .joanka420.
Witam majowe mamusie:) Termin z om mam na 3 maja, z usg końcówka kwietnia. Będzie synek:) U mnie łóżeczko stoi już rozłożone, jeszcze zamówimy materacyk i pościel. Bliżej terminu porodu zamówimy wózek, bo na razie nie umiem się zdecydować:p ubranek nie mam za dużo, doszłam do wniosku, że jak będę potrzebować więcej to się kupi:) Wizytę mam 12 kwietnia, ale coś słabo się czuję:/ na początku miałam ciąże zagrożoną i teraz się boje:/ a mój lekarz będzie dopiero po świętach dostępny;/ Ja jeszcze nic nie prałam, nie prasowałam i nie mam spakowanego do szpitala, po świętach obiecuję, że się tym zajmę:) Jakie macie wózki?

Gość polla303
Witaj Joanka wózek upatrzony,ale jeszcze nie kupiony emjot miyo. Czerwona żaba- w moim szpitalu dla dziecka tez nic nie trzeba, ale dla siebie to wszystko muszę miec.

Gość .joanka420.
U mnie w szpitalu dla dziecka tylko pampersy, resztę zapewnia szpital. A dla siebie też muszę mieć wszystko.

Gość polla303
To jest chore, że nawet sztucce trzeba miec i nawet papieru toaletowego nie mają tylko też trzeba ze sobą zabrac, masakra.

Gość polla303
joanka- ja mam termin na 4 maja, ale raczej będzie to kwiecień, tak coś moja Pani doktor mówiła.

Gość .joanka420.
Chciałabym urodzić pod koniec kwietnia, jest mi już tak cięzko;/ w nocy spać nie mogę, zrobić coś z tym wielkim brzuchem też źle. Ale jakoś to będzie:)

Gość czerwona zaba
no i szkodnik wstal.koniec lennistwa

Gość polla303
Tez bym chciała urodzic w kwietniu, bo ciężko, najlepiej tak za 2 tyg. góra 3.

Gość polla303
Czerwona żaba- nawet fajny ten wózek i widac gondola duża.

Gość czerwona zaba
polla wielkiego wyboru nie mialam bo zalezalo mi zeby dzidzia jezdzila tak zebym ja widziala.a wiekszosc tych wozkow jedno za drogim jest tak ze jest tylko ta mieka gondolka kladziona na rozlozona spacerowke.no i buda praktycznie wszystko zaslania.

Witam joanke! My kupiliśmy x-landera, gondole i spacerowke. Mam nadzieje ze sie sprawdzi, lekko się go wozi :) Wlasnie wróciliśmy z auchan, kupiłam smoczek, grzebyk ze szczotką, 1 podkład ceratkowy pod przescieradełko, 5 pieluch tetrowych, kocyk 75x100 taki cienki polarkowy no i drefta do prania ubranek-3l za 17 zł a pisze na nim baby sensitive niby-wiec chyba bedzie ok?