Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beata04

Alimenty na dorosłą córkę mojego męża

Polecane posty

ulkiulki Haha tak się dowartościuj a w sprawie alimentów i tak guzik zrobisz jak tylko sąd zauważy że kompletnie nie macie ochoty ich płacić tym bardziej utopicie własne tyłki.Może i jestem patologią skoro ty tak twierdzisz ale przynajmniej mam syna który jak mam zły dzień wszystko za mnie zrobi jak mam ochotę sobie popłakać to nie da mi tego zrobić,jak jestem chora zrobi mi zakupy,bo dobrze wie co to szacunek a na niego trzeba zapracować.Nie zostawiać dzieci a zajmować się cudzym mężem. ... Twój syn ma Ciebie w doopie a męża nie masz, masz go Tylko w swojej wyobraźni, dawno Ciebie mąż zostawił, bo nie chce mieć chłopina nic z taką patologią do czynienia:)

Gość Aaliyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
. To wszystko co miałaś do napisania? Skończyłaś? To żegnam ozięble. Sama sobie świadectwo wystawiłaś takim kretyńskim wpisem. Jak Ty zachorujesz na raka, to pomyśl że to kara za MNIE!!!!!!! buahahaha kara za ciebie?? za to ze ci napisałam prawde :) ja ci nie zycze raka ale proponuje abys sie zastanowiła nad tym czy ta choroba to nie kara, ale jestes za tepa zeby to zrozumiec. Jesli zachoruje na raka to nie bedzie to dla mnie kara bo nie jestem kims tak złym jak ty

Gość freelemon
Ulkiulki- no chyba kochanka twojego exa nie ma na imię beata. Bo jeśli tak,to rozumiem personalizacje, a jeśli nie to jednak nieźle cię podygalo!

prosze prosze jaki prostak wychodzi z naszej beatki, juz nerwy puszczaja i od suk wyzywa :D 50 strare babsko a achowuje sie jak głupkowata nastolatka, wcale sie nie dziwie ze własne dzieci maja cie w dupie i sie ciebie wstydza :D

Aaliyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh . To wszystko co miałaś do napisania? Skończyłaś? To żegnam ozięble. Sama sobie świadectwo wystawiłaś takim kretyńskim wpisem. Jak Ty zachorujesz na raka, to pomyśl że to kara za MNIE!!!!!!! buahahaha kara za ciebie?? za to ze ci napisałam prawde ja ci nie zycze raka ale proponuje abys sie zastanowiła nad tym czy ta choroba to nie kara, ale jestes za tepa zeby to zrozumiec. Jesli zachoruje na raka to nie bedzie to dla mnie kara bo nie jestem kims tak złym jak ty [zgłoś do usunięcia] Aaliyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh prosze prosze jaki prostak wychodzi z naszej beatki, juz nerwy puszczaja i od suk wyzywa 50 strare babsko a achowuje sie jak głupkowata nastolatka, wcale sie nie dziwie ze własne dzieci maja cie w dupie i sie ciebie wstydza ... Ty też suką jesteś i to taką burą i uważasz, żeby napisać, że jesteś suką to muszą mi nerwy puszczać? Przecież ja prawdę piszę o Tobie i to Ciebie dzieci opuściły i nie mieszkają z Tobą i się Ciebie wstydzą:P

Gość ulkiulki
Ja pierdziu beata normalnie widać że argumentów brakuje trzeba kogoś znów poobrażać może przestanie pisać czego nie chce się o sobie poczytać.O moją pracę się nie martw tylko lenie niepracujące jak ty nie mają zasłużonego urlopu.W jednym masz rację męża nie mam i nie chcę mieć faceta mam pracującego bardzi daleko więc mam czas by podnieść ci ciśnienie.Ale tak to już jest skoro sto osób mówi do ciebie coś a ty dalej swoje to są dwie możliwości jestem mądrzejsza i zsczynam się zastanawiać nad swoimi racjami,albo jestem głupia i się nie zastanawiam.Sto osób powiedziało tobie że prawnie i moralnie nie jesteś stroną w sporze a ty dalej ciągniesz udając że nie widzisz jak ludzie pękają ze śmiechu jak się produkujesz plując jadem.Nie masz na chleb dla dzieci nie przez alimeny a przynajmniej nie tylko a głównie z powodu swojego lenistwa,oczekiwania że facet was utrzyma i choroby.Za jedno możesz winić los za pozostałe siebie i męża a także to że wcale nie wychowałaś tak dobrze dzieci skoro w chorobie olali ciebie.A z moją matką do lekarza jeździ syn,więc to mam z głowy.Wiesz niektórzy faktycznie mają z dzieci pożutek i szacunek u nich.

ulkiulki Ja pierdziu beata normalnie widać że argumentów brakuje trzeba kogoś znów poobrażać może przestanie pisać czego nie chce się o sobie poczytać.O moją pracę się nie martw tylko lenie niepracujące jak ty nie mają zasłużonego urlopu.W jednym masz rację męża nie mam i nie chcę mieć faceta mam pracującego bardzi daleko więc mam czas by podnieść ci ciśnienie.Ale tak to już jest skoro sto osób mówi do ciebie coś a ty dalej swoje to są dwie możliwości jestem mądrzejsza i zsczynam się zastanawiać nad swoimi racjami,albo jestem głupia i się nie zastanawiam.Sto osób powiedziało tobie że prawnie i moralnie nie jesteś stroną w sporze a ty dalej ciągniesz udając że nie widzisz jak ludzie pękają ze śmiechu jak się produkujesz plując jadem.Nie masz na chleb dla dzieci nie przez alimeny a przynajmniej nie tylko a głównie z powodu swojego lenistwa,oczekiwania że facet was utrzyma i choroby.Za jedno możesz winić los za pozostałe siebie i męża a także to że wcale nie wychowałaś tak dobrze dzieci skoro w chorobie olali ciebie.A z moją matką do lekarza jeździ syn,więc to mam z głowy.Wiesz niektórzy faktycznie mają z dzieci pożutek i szacunek u nich. ... jesteś cienka i to nie piszę o uszach!!!

ulkiulki Ja pierdziu beata normalnie widać że argumentów brakuje trzeba kogoś znów poobrażać może przestanie pisać czego nie chce się o sobie poczytać.O moją pracę się nie martw tylko lenie niepracujące jak ty nie mają zasłużonego urlopu.W jednym masz rację męża nie mam i nie chcę mieć faceta mam pracującego bardzi daleko więc mam czas by podnieść ci ciśnienie.Ale tak to już jest skoro sto osób mówi do ciebie coś a ty dalej swoje to są dwie możliwości jestem mądrzejsza i zsczynam się zastanawiać nad swoimi racjami,albo jestem głupia i się nie zastanawiam.Sto osób powiedziało tobie że prawnie i moralnie nie jesteś stroną w sporze a ty dalej ciągniesz udając że nie widzisz jak ludzie pękają ze śmiechu jak się produkujesz plując jadem.Nie masz na chleb dla dzieci nie przez alimeny a przynajmniej nie tylko a głównie z powodu swojego lenistwa,oczekiwania że facet was utrzyma i choroby.Za jedno możesz winić los za pozostałe siebie i męża a także to że wcale nie wychowałaś tak dobrze dzieci skoro w chorobie olali ciebie.A z moją matką do lekarza jeździ syn,więc to mam z głowy.Wiesz niektórzy faktycznie mają z dzieci pożutek i szacunek u nich. ... ja już napisałam "liwianie", że ja nie pluję, ani nie zieję jadem tylko najadłam się czosnku i zieję ogniem, żeby przegonić takie jadowite żmije z tego forum, jak Ty:) ... i jesteś kłamczuchą bo cały czas utwierdzałaś mnie i freelemon w przekonaniu, że masz męża, a okazuje się że go nie masz - trafiłam, wyczułam Cię na milę i jeszcze nie raz i nie dwa Cię zaskoczę i jakich argumentów oczekujesz do Twojego chorego monologu? Przecież Ty też nikogo nie słuchasz, najmądrzejsza jesteś z całej swojej wsi jak wszyscy powyjeżdżają i pogaszą światła!

Gość ulkiulki
Nie nie ma na imię beata ba nawet nie waży się wtrącać do alimrntów o tym zadecydował sąd a komornik miałby co licytować.I nie jest to żadna zemsta bo 6 stów to akurat połowa kosztów utrzymania.Znam realia nie cierpię tulko chorych z nienawiści bab tak po prostu po ludzku nie rozumiem po co się wpieprzają wpierw w układ potem biadolą.Też mam faceta płacącego alimenty jego była żona nie żuje i co ma zostawić chłopaka na pastwę losu bo matka zapiła się na amen.Ma chłopak dwa lata więcej od mojego syna mieszkanie po babci i całą rodzinę na czele z ojcem która mu pomaga bo pracuje i się uczy.A ojciec alimentów nie uchylił nigdy płaci caLy czas conajmniej raz tyle co nakazał wyrok sprzed lat.I bardzo dobrze bo ma dobrego dzieciaka.

Gość ulkiulki
Pokaż mi gdzie ja napisałam że mam męża haha faceta mam od dawna a ślub i płodzenie kolejnych dzieci nie jest stylu każdego.Mi ślub nie jest potrzebny ani kolejne dzieci by przytrzymać faceta.Ah beata faceci nie lubią jak im baby zrzędzą o kase hehe.

Gość ulkiulki
Ty możesz mieć blisko i nie wiedzieć jak sobie życie umila.

ulkiulki Ty możesz mieć blisko i nie wiedzieć jak sobie życie umila. ... mój już nikogo nie szuka, bo już znalazł - mnie i codziennie zasypia obok mnie, nie kombinuje, bo wyczułabym kombinatora i jest na tyle mądry, żeby wiedzieć, że do tej samej wody nie wchodzi się dwa razy i że już wszystko ma - w swoim domu. ... a Twój może jest Ci wierny nie wiem? - sama musisz wiedzieć, że kim się związałaś.

Gość ulkiulki
I widzisz jedno ona rozpiła się będąc żoną a samotną patologiczną jak mówisz matką nie zdążyła być bo zapadła w sen po sprawie o rozwód.Więc patologia może być wszędzie

Gość o rany kobiety ,,,,,,,,,,,,,,,
szkoda że tego tematu nie może przeczytać sędzia prowadzący sprawę, to byłby hit stulecia w aktach sądowych :-)

Gość ulkiulki
Haha jaka tu jesteś naiwna taka stara a nie wiiesz że najbardziej zainteresowani dowiadują się na końcu.Mój eks też zasypiał ze mna.Twój mąż też zasypiał ze swoją żoną jeszcze a znał już ciebie.

o rany kobiety ,,,,,,,,,,,,,,, szkoda że tego tematu nie może przeczytać sędzia prowadzący sprawę, to byłby hit stulecia w aktach sądowych ... Sędzia ma swoją pracę do wykonania, a nie bawienie się w hity stulecia i czytać na kafe, a nawet jak poczyta, to może poczyta ze zrozumieniem - ten wpis to dziecinada.

Gość Do p.Beaty..
Już dawno miałaś iść spać..Potem pisałaś nam,że właśnie kochasz sie z mężem,gdy my..itd. A tymczasem Ty nadal tu siedzisz,hmm.Na dodatek już na dwóch tematach!Ciekawe czy zZniecierpliwiony przypomni i Tobie,jak innym tu np"Alimenty na pełnoletniego"lub "Alimenty na dporosłą córkę..",w sensie,że piszesz nie na temat(?)i zaśmiecasz mu topik-to tak na marginesie. Jesli można cos doradzić,to idz Ty już spać-jesteś chora/masz małe dzieci wymagające opieki a już wolny weekend,trzeba mieć siłę,by go spędzić z rodziną a nie siedzieć tu calymi tygodniami/dniami/godzinami. I jeszcze jedno - przestań proszę pluć na wszystkich wyzwiskami/jadem/wręcz nienawiścią,bo wreszcie modek usunie Ci ten temat a Ty odpowiesz za ublizanie nam-kobietom-forumowiczkom. Kieruję prosbę o nie odpowiadanie na moją wypowiedż. Spokojnego snu.Pozdrawiam:)

Do p.Beaty.. Już dawno miałaś iść spać..Potem pisałaś nam,że właśnie kochasz sie z mężem,gdy my..itd. A tymczasem Ty nadal tu siedzisz,hmm.Na dodatek już na dwóch tematach!Ciekawe czy zZniecierpliwiony przypomni i Tobie,jak innym tu np"Alimenty na pełnoletniego"lub "Alimenty na dporosłą córkę..",w sensie,że piszesz nie na temat(?)i zaśmiecasz mu topik-to tak na marginesie. Jesli można cos doradzić,to idz Ty już spać-jesteś chora/masz małe dzieci wymagające opieki a już wolny weekend,trzeba mieć siłę,by go spędzić z rodziną a nie siedzieć tu calymi tygodniami/dniami/godzinami. I jeszcze jedno - przestań proszę pluć na wszystkich wyzwiskami/jadem/wręcz nienawiścią,bo wreszcie modek usunie Ci ten temat a Ty odpowiesz za ublizanie nam-kobietom-forumowiczkom. Kieruję prosbę o nie odpowiadanie na moją wypowiedż. Spokojnego snu.Pozdrawiam ... i widzisz, jak chcesz to umiesz pięknie pisać, żeby osiągnąć tylko swój cel. Weź Ty się ogarnij i pomyśl - jakim prawem Ty mi nakazujesz co ja mam robić? - Czy Ty kobieto-forumowiczko kierujesz do mnie prośbę czy rozkaz? Idź się połóż spać i dobrze wyśpij, a jutro przeczytaj jeszcze raz ten wpis i być może ujrzysz, że aczkolwiek elegancko ale z drugiej strony despotycznie i impertynencko do mnie piszesz aczkolwiek według Ciebie kierujesz prośby. Idź się lecz. I naucz się szacunku najpierw sama dla siebie. A Zniecierpliwionemu, jak się to nie będzie podobało, to ma prawo usunąć wszystko i kropka. Papa Spokojnego snu :)

Gość kłamstwo ma krótkie nogi
kłamstwo ma krótkie nogi a czy twój szanowny małzonek przytulał swoja córeczke czy był wówczas w twoich obieciach? a moze przytulał twoje dzieci nic bez przyczyny sie nie dzieje madralińska i przestan piwerdolic o swoich starszych dzieciach jakoby miały od ciebie wszystko!! gdzie je zostawiłas kiedy układałaś sobie życie z nowym partnerem, który był jeszcze mężem innej kobiety!! Kto wychowywał twoje dzieci? ile dawałaś na ich utrzymanie?!! szkoda że nie mogę sie ujawnić-nie sadze aby było tobie wstyd w zdemaskowaniu ciebie i zaprzeczeniu twoim kłamstwom w które głęboko wierzysz dowodem na to że starsze dzieci nigy nie były z toba zwiazane emocjonalnie jest fakt że wyjechały i zostawiły ciebie ze swoja chorobą!! żadne z nich nie zadeklarowało finansowej pomocy!! żadne z nich nie ma zamiaru z toba mieszkać!! a dlaczego? odpowiedz sobie sama im wszystkim tu możesz wciskać o swoim dobrym matczynym sercu ale nie zapomnij ze zna ciebie wiele osób i to nie z tej dobrej strony!! hipokrytko pieprzona!! ... piszesz: szkoda, że nie możesz się ujawnić - a ja Ci piszę bura suko, że Ty się boisz ujawnić, bo wiesz, co spotkałoby Ciebie za takie kłamstwa, tutaj na tym forum szczekasz, jak ta bura suka na łańcuchu, daruj sobie te szczekanie, bo i tak żaden pies nawet nasikać na ciebie nie chce i mam gdzieś co o mnie piszesz i co o mnie myślisz, już się przejęłam bardzo i zaraz się rozpłaczę, bo Ty tak suko chcesz!!!! suko? ha ha ja nie dawałam po sąsiedzku,nie brałam cudzego męża pod swój dach,nie narzekam na swój los nie chcę sie ujawniać bo wolę zdobywać informacje z pierwszej ręki :) i nie zarzucaj mi kłamstwa-ty doskonale wiesz gdzie były twoje dzieci i kto je wychowywał gdy ty latałaś za cudzym mężem

możesz mnie wyzywac ile chcesz, daj upust swoim frustracjom :D taka ludzka kreatura ludzka jak ty nie jest w stanie mnie obrazic :)

... Ty też suką jesteś i to taką burą i uważasz, żeby napisać, że jesteś suką to muszą mi nerwy puszczać? Przecież ja prawdę piszę o Tobie i to Ciebie dzieci opuściły i nie mieszkają z Tobą i się Ciebie wstydzą uśmiałam sie, po pierwsze moje dzieci sa nastolatkami i nie spieszy im sie do opuszczania, miłego ciepłego domu z kochajacymi rodzicami, po drugie moje dzieci wiedza ze póki nie skoncza studiów i nie rozpoczna dorosłego moga mieszkac z nami i zawsze moga liczyc na nasza pomoc. Wiesz beata nie wrzucaj innych matek do worka w którym sama jestes, to tylko ty jestes suka nie matka i wystawiałaś swoje pelnoletnie dzieci za drzwi po to zeby móc zrobic sobie kolejne i miec nowa rodzine, niestety to tez ci nie wyszło.... LUDZIE ODPUSCMY TEJ BIEDNEJ KOBIECIE, ONA UMIERA I TRZEBA JEJ WYBACZYC ZE WYLEWA TU SWOJE ZALE I NIENAWISC BO NIE MOZE ZROBIC NIC ZEBY URATOWAC SWOJE ZYCIE.

Gość freelemon
Zadziwiająco dużo wiesz nie będąc ani znajoma ani rodzina beaty. Skąd ty masz tyle fantazji żeby napisać ze beata wystawiła swoje dzieci za drzwi.

Gość miód lipowy
freelemon Zadziwiająco dużo wiesz nie będąc ani znajoma ani rodzina beaty. Skąd ty masz tyle fantazji żeby napisać ze beata wystawiła swoje dzieci za drzwi. z jej podejścia do dorosłych dzieci o których tu wiele wspomniała a ty skąd wiesz,ze tak nie jest? bronisz jej zaciekle - nie czytasz co napisała czy tego nie rozumiesz?

Gość freelemon
zaciekle?:-D to ty chyba zaciekłosci nie widziałas kobieto.

Gość miód lipowy
kobieto? myślisz,ze jedynym facetem na tym forum jest zniecierpliwiony?! lubię czytac jak baby sie za łby biorą hi hi

Gość freelemon
ale mnie to nie interesuje kim jestes w sensie plci . Mozesz byc i facetem:-D

Gość Chociaż z drugiej strony
Jeżeli beacie w chorobie pomaga takie wyrzucenie złych uczuć .Jeżeli poobraża ludzi na forum ...to dlaczego nie?:) Przynajmniej nie kumuluje zlych emocjii w sobie .Słuzy kobiecie to .Odstesowuje sie .Zwyzywa formfowiczów i spoko .W domu miod,cud i orzeszki :) Czyli de facto dobra robote robimy :) Ja tam moge przyjac na klate wyzywanie od takich owakich ,jezeli to ma pomóc jej uporac sie z choroba :)

Chociaż z drugiej strony Jeżeli beacie w chorobie pomaga takie wyrzucenie złych uczuć .Jeżeli poobraża ludzi na forum ...to dlaczego nie? Przynajmniej nie kumuluje zlych emocjii w sobie .Słuzy kobiecie to .Odstesowuje sie .Zwyzywa formfowiczów i spoko .W domu miod,cud i orzeszki Czyli de facto dobra robote robimy Ja tam moge przyjac na klate wyzywanie od takich owakich ,jezeli to ma pomóc jej uporac sie z choroba ... dziecinada, czytam i śmiać mi się chce, bo nie macie pojęcia o niczym, o moim życiu piszecie sobie Wam pasujące scenariusze, cokolwiek nie napisałabym zawsze to ktoś wykorzysta przeciwko mnie, ale taka widać już Wasza skurwysyńska natura, kurczaki .... a może książkę napiszecie na mój temat i nieźle na tym zarobicie i przyda się Wam ta kasa w chorobie, jak zachorujecie, bo na pewno zachorujecie to tylko kwestia czasu. Wtedy zobaczycie ile trzeba w swoim życiu zmienić i nie brać na klatę, tylko głupcy biorą na klatę... nie ma się czym chwalić. Zło trzeba od siebie odpychać na wszelkie możliwe sposoby. Choroba dopada każdego człowieka prędzej czy później ...nie ma ludzi nieśmiertelnych. Ponadto, inwencji twórczej Wam brakuje, więc na domysłach opieracie swoje wywody - moje gratulacje. Tłumaczyć się Wam z czegokolwiek już nie zamierzam :) Brakuje wam wiedzy na temat Beaty... hehe ktoś napisał, że czerpie informacje ode mnie z pierwszej ręki, widać, że to hiena żyjąca informacjami na cudzy temat, czyha tylko na odpowiedni moment i atakuje ofiarę. Ale ja hieno ofiarą nie jestem i nazywać Ciebie będę tak jak mi się podoba, po imieniu, bo wiele imion posiadasz. Niewątpliwie braki macie w temacie. Wymyślcie coś bardziej oryginalnego ... bo powtarzacie się jak stara zepsuta płyta, zostało już Wam niewiele czasu, bo do czerwca tutaj gościć będę i czekam czym mnie jeszcze zaskoczycie, a brak polotu już wam wyżej wspomniałam, więc zaangażujcie nie tylko waszą wieś i okoliczne wioski, ale cały powiat!!! Nie wiecie co Beacie jeszcze można dołożyć, żeby odreagowała... Ja wczoraj odreagowałam na tych co trzeba było i dzisiaj czuję spokój i ten spokój przez następne 2 miesiące będzie trwał we mnie, więc przykro mi ale nie załapiecie się na następne moje odreagowanie heheheh Odreagowałam i ulżyło mi, Ci którzy lub które sobie na to zasłużyły dostały za swoje a jak będzie trzeba dostaną jeszcze, gdyż bardzo nie lubię, jak ktoś kłamie publicznie, mało tego że kłamie to zamierza jeszcze innych utwierdzić w tym kłamstwie. O wstydzie tej osoby nie będę tutaj pisać, gdyż jest to osoba bezwstydna, która żyje cudzym życiem i uważajcie, bo do Waszego życia też dołoży i dokłada swoje 3 grosze, bo własnego życia ta osoba nie posiada. I nikt nie musi mnie tutaj bronić, ja się sama całkiem dobrze radzę i obronię się ... i innych jak trzeba też obronię. Spoko - dam sobie radę. O chorobie nowotworowej wiedzy nie macie absolutnie żadnej, ale jak Was dopadnie chróbsko, to się ogarniecie i braki wiedzy uzupełnicie, zmienicie także swoją świadomość i priorytety a przede wszystkim zamkniecie gębę i wtedy będziecie mieli lub miały czas rozmyślać dlaczego zachorowałam/łem za co ta kara? za jakie grzechy? hehhe. I zobaczymy, czy będziecie mieli tyle szczęścia co ja? U mnie niedługo miną 2 lata, jak przeszłam przez piekło leczenia onkologicznego - i co mnie nie zabiło to mnie wzmocniło i wzmocni (niektórzy ludzie nie przeżywają chemii). A we wróżkę to niech się jedna z drugą już nie bawi. Ale czekam na dalsze Wasze ataki histerii - jestem na to przygotowana, zasiliłam dzisiaj baterie energią słoneczną i jest mi tak superancko i ok świetnie się czuję, piękny dzień poza mną ... :D

Gość o co to generalnie chodzi?
bo temat zaczynal sie dosyc normalnie. Teraz leci salwa wyzwisk. Czy tu sa dwi babki co sie same ze soba kloca? jedna to beata a pomaranczowe to jedna i ta sama? nie ogarniam

o co to generalnie chodzi? bo temat zaczynal sie dosyc normalnie. Teraz leci salwa wyzwisk. Czy tu sa dwi babki co sie same ze soba kloca? jedna to beata a pomaranczowe to jedna i ta sama? nie ogarniam ... już Ci odpisuję, temat dosyć normalnie się zaczynał. Ale tutaj na tym temacie są: jedna ja zaczerniona beata04 a reszta to jedna i ta sama w różnych osobach pod różnymi nickami. Już ogarniasz? Dlatego tak tutaj się dzieje, ale czasami zdarza się, że ktoś normalny też tutaj od czasu do czasu coś od siebie napisze. Najpierw krytykowały moją osobę, moje podejście do tematu, moje przekonania, moją rodzinę, moje dzieci z pierwszego i drugiego małżeństwa i mogłoby wskazywać na to, że temat wyczerpały, ale została im jeszcze moja choroba... więc dowalają teraz ze strony choroby... to tyle:)