Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesssssicajestem

tylko dla praktykujacych katolikow!!!

Polecane posty

Gość caroten
dlaczego czujemy ból ? fizyczny ból jest naszym " przyjacielem " , bo ostrzega nas min o tym ,ze z naszymi członkami coś złego siedzieje . Nie zrobisz sobie wiec wiekszej krzywy niż byś mogła . Jeśli chodzi o ból fizyczny spowodowany choraobą - jest wiele wyjaśnień , wiele uazasadnień . Bół nie zawsze jest zły , ale z tym złym doradzam zgłaszać seię do Boga, Jego krew obmyła nasze chorooby i kalectwa , ma On moc poradzić sobie z bólem ,albo choć przejść przez niego .

Gość caroten
sory cię bardoz ,ale od rozważań o życiu i wymarciu dinozaurów zjamują mnie ciekawsze kwestie :)

Gość jesssssicajestem
Dziekuje, ja to rozumiem wszystko. Nie rozumiem tylko czemu nie mozemy byc od razu w szczesciu wiecznym z Bogiem

Gość caroten
ale dlaczego uważasz ,ze życie tutaj na ziemi nie moze być szczęśliwe z Bogiem ? :) popatrz , jesteś młoda , zdrowa , pewnie ładna :) Bóg pozwolił ci się znalesć w dniach twojej młodości , mozesz całe żcie spedzić tutaj z Nim daja żywe świadectwo o Jego miłości i przebaczeniu , mozesz być pomocna ludziom w imieniu Jezusa . Kto wie jaki Bóg ma dla ciebie plan ? :) Moze chce rozgrzać twoje serce do jakiejś pracy , służby ?

Gość caroten
a ja włąsnie odkąd zacząłem samodzielnie myśleć doszedłem do wniosku ,zę dobrze jest mieć Boga po swojej stronie :)

Gość el chulo.
Mi to się wydaje,że nie zawsze byłeś wierzący mocno,że religia nie miała dla ciebie większego znaczenia,ale w twoim życiu coś się wydarzyło i potrzebowałeś wierzyć w coś więcej niż tylko to co jest na ziemi.To się stało tak silne,że uwierzyłeś,że Bóg istnieje na prawdę i nawet nie chcesz dopuścić myśli że go nie ma,zatraciłeś się w tym.

Gość jesssssicajestem
No ja rozumiem. Mi chodzi o to, ze np jest wiele nieszczesliwych malych dzieci umierajacych z glodu i zastanawiam sie czy nielogiczniej byloby stworzyc ludzi i umiescic ich w wielkim szczesciu. No ale nie chce podwazac decyzji Boga:P

Gość caroten
oczywiście ,ze nie zawsze wierzyłem . Jako dizecko po prostu wiedziałem ,ze Bóg jest . ale wiedzieć ,zę jest a uwierzć to są dwie różne sprawy . Możesz iwedzieć ,ze Bóg jest i odrzucić wiarę w Nioego , Bóg daje ci wolną wolę , mozesz zrobić co zechcesz . Ale mozesz też wiedzieć ,zę On jest i świadomie w Niego wierzyć .

Gość caroten
Bóg jest stworzycielem wolności . Dał nam wolną wolę . mozęmy robić dobro , mozęmy robić i zło . Ale my ludzie mamy tendencję do przypisywania dobra sobie , swoim umiejętnościom a jak cos złego siedizej - to wina Boga .

Gość gdyby nas tak
umieścił w raju pod kloszem to mi sie skojarzyło z hodowla ludzi

prawda jak cholera . Tak smao jak coraz mniej jest ateistów starych . Na starość i w chorobie wszyscy zaczynaja wierzyć .

Dzisiaj oglądałam dokumentalny o Medjugorie i przypomniałam sobie słowa Maryi, która powiedziała coś w tym stylu że każdy człowiek ma prawo do zbawienia i dla Niej jesteśmy wszyscy tacy sami ale nie wszystkie religie są takie same w oczach Boga.

Gość ironia przez duze I
wierze na swój sposób , nie utożsamiam sie z zadna religia , wyznaniem , kosciołem , czytam Pismo sw , bardzo wierze w Boga , czuje jego obecnosc , modle sie , prosze by kierował mnie na własciwa droge