Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesssssicajestem

tylko dla praktykujacych katolikow!!!

Polecane posty

Gość jesssssicajestem
A ja nie moge pojac czemu Bog, ktory jest miloscia nie dal nam od razu szczesliwosci tylko dal nam bol na ziemi

Stalin i Hitler byli zwolennikami teorii darwinizmu Śmiertelne dziedzictwo Darwinizmu - materiał prezentujący fatalne skutki wpływu teorii Darwina zarówno na społeczeństwo, jak i na jednostki. Rasizm, holokausty, eksterminacja ... https://picasaweb.google.com/ReformedBaptistPL/SmiertelneDziedzictwoDarwinizmuCzI#5333863627382826850 https://picasaweb.google.com/ReformedBaptistPL/SmiertelneDziedzictwoDarwinizmuCzII#5333536799711947522 https://picasaweb.google.com/ReformedBaptistPL/SmiertelneDziedzictwoDarwinizmuCzIII#5334535578913026642

Gość jesssssicajestem
tak samo jak np istnieje przykladowo 7 teorii powstania swiata - nie da sie ich udowodnic - wszystkie sa na jednym poziomie, ale tylko jedna jest prawdziwa:D

Gość caroten
jest parę cech , które posiada tylko Prawdziwy Bóg , min obdarza On pokojem. Jeśli w obecności swojego boga nie czuejsz siespokojny , jeśli twoje sumienie ma do ciebie pretensje a dusza buntuje sie przeciwko twoim postepkom - nie iwerzysz w Boga , ale w bożka . To oczywiście tylko jedna z Jego wielu przymiotów , ale moim zdaniem dajaca najlepszy wynik . Niczym duchowy wariograf .

Gość caroten
komu Bóg daje ból na ziemi ? tobie ? to czemu z tym bólem nie przyjdziesz do Niego ? do swojego Ojca ?

Gość el chulo.
Tylko,pomyśl sobie tak jak pisałem wcześnie,że każdy wyznawca swojej religii może w ten sposób mówić o swoim Bogu,że jego jest ten prawdziwy. Powtarzam się,bo widzę,że nie zrozumiałeś.

Gość Yonehiuiuehi
Caroten, Ty na prawdę nie zdajesz sobie sprawy ile rodzina kosztuje? I że trzeba mieć dom, warunki, czas i pieniądze na takie przedsięwzięcie? poza tym religia katolicka zakazuje antykoncepcji więc trzeba się przygotować na 20 dzieci. Bez kasy nie ruszysz. A swoją drogą to co to Za wersja, ślub u zakonnikw?

Gość jesssssicajestem
No przychodze;p Mi chodzi czemu Bog nas od razu nie wzial do nieba zebysmy byli szczesliwi bez bolu fizycznego??

Gość el chulo.
Więc,jeśli się tak zastanowić,to może rzeczywiście religia jest tylko zbiorem wierzeń,które ktoś kiedyś zebrał ale nie ma nic wspólnego z życiem realnym,zastanawiałeś się kiedyś w ten sposób?

Gość jesssssicajestem
Myslalam, ze chodzi Ci ze nie masz kasy na slub koscielny:p bo u zakonnikow daja za darmo

Gość caroten
mówić może . mozę nawet oszukiwać swoje serce . ale prawdizwy pokój Boży wypływa zawsze jak oliwa na wodę . I jesli odczułeś go kiedykolwiek zawsze go poznasz . Jeśli nie odczułeś -żałuj :) Ponadto jeśli skonfrontujesz takich bogów z Biblią ..... nie majazadnej szansy .

Gość el chulo.
jesssssicajestem,żadnego Boga nie ma,ludzie stworzyli Boga nie on ludzi.

Gość el chulo.
Może to ty oszukujesz swoje serce?

Gość jesssssicajestem
El Chulo jest:PPP

Gość caroten
jesli siedobrze zepniesz to wszystko mozę nie mieć nic wspólnego z realnością . I niektórzy tak nawet żyją - chwilą , uciekajac od podpowiedzalności , od konsekwencji swoich wyborów , od swoich dizeci czy rodziców . udaja ,ze to wszystko nie jest realne , nie ma znaczenia . Ale ma . I prędzej czy póżniej sieo tym przekonają . Tak samo jak to czy iwerzysz w Boga czy nie .

Gość caroten
doskonale wiem ile " kosztuje " rodizna i dzieci . I mimo ,zej estm wierżacy nie mam ich 20 a 4 :) Ale dla grzechu każda wymówka jest dobra .

Gość el chulo.
Nie pojmuję,jak można religię brać na serio,chodziłem do kościoła przez 12 lat ale nigdy nie brałem tego na serio,po prostu to były dla mnie wierzenia jak np azteków czy indian tych w ameryce północnej.

Gość jesssssicajestem
caroten czemu Bog nas na ziemi umiescil??

Gość caroten
widzisz el chucho ty po prostu chodziłeś do koscioła . nie wuerzyłeś chodizłeś do koscioła . Swojego czasu spedzałem sporo czasu w budynki giełdy . I też nic z niej do mnie nie przmawiało , nic nie rozumiałem , nic mnie nie interesowało . Ale znajomy powiedział do mnie , ze skoro juz musże tu vyć to mądrze bylo by sie tym zainteresować , bo i cczas szybciej mi zleci a i czegoś seię nauczę . i tak też zrobiłem . Przestałem byćbiernym obserwtorem , zaczołem czytać , obserwować , rozmawiać z ludźmi , uczyć sie . I wiesz co ? sam teraz uczę o niej innych . Podobnie jest z Bogiem . Nie znasz Go po prostu . ale też nie chesz Go pozać wieć łatwiej ci powiedzieć ,żę Go nie ma . Ale On jest .

Gość caroten
umieścił na s na Ziemi , bo ja dla nas stworzył :) a ty wolałabyś być gdzie ?

Gość Yonehiuiuehi
Caroten, wymówka dla grzechu? Tak? Jakbyś mi zajrzał do kieszeni, na moje życie i warunki to byś zmienił zdanie. Bóg natomiast mnie zna i jestem pewna że mnie nie potępi za coś co ode mnie mie zależy. Bo nie byłby sprawiedliwy.

Gość caroten
ty czy z kimś sypaiasz bez ślubu nie zalezy od ciebie ? to gdzie ty jesteś ? w haremie ?

Gość jesssssicajestem
No ja rozumiem.. ale dlaczego czujemy bol fizyczny itd? Ja na Ciebie nie naskakuje, sama jestem wierzaca. Widze, ze masz spora wiedze i chce sie dowiedziec jak mi to wytumaczysz

nigdy nie słyszałas o ojcu pio albo Marta Robin (1902 -1981) to niewątpliwie jedna z najbardziej fascynujących postaci XX wieku. Przez ok. 50 lat jej jedynym pokarmem była Eucharystia; na swoim ciele nosiła stygmaty ta kobieta przeleżała 47 lat w jednej pozycji, na plecach, ze zgiętymi kolanami.nawet sen został jej odebrany http://gloria.tv/?media=126314 objawienia w kibeho http://gloria.tv/?media=113007 a przecież w Fatimie 1917 matka boża powiedziała o karze jak spadnie nas w postaci 2 wojny św św. Siostrze Faustynie Zbawiciel ukazał jej zniszczenie stolicy Polski jako karę za motywując to "karą za aborcje"

Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. jezeli chodzi o dzieci dlaczego cierpią to w dekalogu jest napisane ze dzieci cierpią za grzechy rodziców do 4 pokolenia za grzechy bałwochwalstwa np horoskop

Gość el chulo.
Nie uwierzyłem w Boga,bo widać od momentu kiedy by to miało dla mnie jakieś znaczenie ja już myślałem samodzielnie i od razu wiedziałem czym jest religii i doszedłem do wniosku,że mi ona jest nie potrzebna. Więc jeśli człowiek na ziemi istnieje około 2mln lat a dinozaury żyły 160mln lat więc jaki sens dla boga miało trzymanie na ziemi dinozaurów przez tyle lat? Tylko nie pisz,że dla tego abyśmy mogli się teraz bawić w paleontologów

Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; 6a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich.