Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cati42

Kto z was pije napar z pokrzywy?

Polecane posty

Gość cati42

Chce zaczca pic napar z lisci pokrzywy 1 litr na dzien, podobno hamuje symptomy alergii. dziala tez moczopednie to wiem, ale czy moge pic przez kilka miesiacy non stop?

Gość shfgetfr
Możesz. tutaj nikt nie pije pokrzywy bo tutaj sami zwolennicy chemii :)

Gość ja piję herbatę45
ja piję herbatę z pokrzywy ale to na włosy, wierze ze będą w lepszej kondycji dzieki tej herbacie, piję tez herbatkę ze skrzypu polnego - jednak herbaty te są z torebek, a taki prawdziwy wywar ze swiezych pokrzyw stosuje do płukanek włosów (zaczyna sie wiosna wiec wkrótce znow zaczne zrywac swieze pokrzywy)

Gość abcdabcd
ja jakiś czas temu piłam często pokrzywę, nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć usuwa toksyny z organizmu

kilka miesiecy?nie wiem.mi mowiono pic 2.bedziesz miala skapsze miesiaczki bo ona hamuje krwawienia,wtedy tez zreszta omijam.jesli niekrwawisz z jakiegos miejsca typu nadzerki,z przewodu pokarm.to chyba nie ma przeciwskazan.i uwazaj na zeby bo kamien sie odklada tyle ma wapnia

a znacie moze wlasciwosci lodyg?? bo nigdzie nie moge znalesc a mnie z tym kazano,co??

usuwa usuwa te toksyny, nie czulas po glowie,no i przez to tez celulit mi sie wygladzil:) bo to sa wlasnie toksyny zgromadzone pod skora

Pokrzywa jest bardzo zdrowa i pożyteczna, ale pod warunkiem używania jej od czasu i to z przerwami. Bardzo długie zażywanie pokrzywy powoduje paradoksalnie problemy z sercem. dlatego trzeba robić przerwy w jej przyjmowaniu.

Gość Uroczy Roman
Ja czasami sobie pierdolnę.