Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kartka100

nocowanie u chłopaka

Polecane posty

Gość kvkndfvfv
twoja matka jest konserwatywna, tzn. nie lepsza ani gorsza; to jej zasady, ale w sumie wynikają z braku wyobraźni bo na seksik nie potrzeba nocy, wakacji tylko kilkunastu minut

Allium i w imie utrzymywania dziecka odmawiasz mu okreslajac po Twojemu ''przywilejow'' bo na dziecko lozysz pieniadze? Dziwne.

Gość cycmassdefect
allium wszystko od człowieka zależy. Szufladkujesz wszystkich do 22 za smarkaczy a to błąd. Smarki 30 plus są teraz popularniejsze ;-)

seks nie jest tylko przywilejem . Jak każda rzecz dotyczaca dorosłych ma i swoje obostrzenia . Jeśli tobie siewydaje ,zę seks to przywilej dzieciaków bez pracy -twoja sprawa . jeszcze niedano seks był domeną małżonków , póżniej związków , teraz zaczna być zabawa dzieci .

Gość Mama ma rację
Mówisz, nie chodzi o seks, tylko o bliskość. A powiedz czy chcesz zostać teraz mamą? Masz dobrą pracę, mieszkanie, kasę na utrzymanie dziecka? To ładnie, że się jeszcze słuchasz Mamy i ona dobrze radzi. Uwierz, bo teraz nie zrozumiesz, ale to chodzi o seks. I im więcej sytuacji się nadarzy do wspólnego spania, tym bliżej wpadka. Mama to wie i nie chce, żebyście wpadli, żebyś tak młodo mamą została, a ona będzie wam musiała pomagać finansowo. To tak bardzo się chce w tym wieku kochać i byc kochaną i się myśli, że wszystko będzie super. A to się dopiero kłopoty zaczynają :)

Gość cycmassdefect
no widzisz trzebaby więc poznać dokładniej sytuację aby uznać czy dane osoby naprawdę się tylko poprzytulają czy nie. Jak są dojrzali nie wiekiem a głową to bedzie git :-)

naprawę wierzysz ,z2 młodych ludzi , nie dizeciaków metrykalnie dorosłych pod jedna pierzyną tylko sie " poprzytula " ?:D

Gość cycmassdefect
zaraz się zaczną posty o zajściu w ciążę od przytulenia całowania albo ubrania piżamy chłopaka bo akurat sie swojej nie miało - jak dzieci ;-)

Gość cycmassdefect
może to mało prawdopodobne ale są ludzie nie myślący penisem i waginą :-P

Zaznaczylam okreslajac po Twojemu z tymi przywilejami. I dlaczego ciagle piszesz o dzieciach? Dziecko to moze byc 8 letnie, 12 letnie 17 latka to juz nastolatka, mlodziez 18 letnia osoba jest pelnoletnia (co nie zawsze znaczy dorosla) I wiesz co? Nie ma tabeli, w ktorej mozna jasno nakreslic kiedy sie konczy bycie dzieckiem, kiedy sie zaczyna bycie dojrzalym (mentalnie, nie wiekowo) - dlatego, ze nie jedna osoba w wieku 17 nawet lat bedzie bardziej dojrzala od 20 paro letniej i tak samo osoba, ktora ma 20 lat moze byc bardziej dojrzala od tej co ma lat 28 - na to nie ma reguly. Sa ludzie, ktorzy nigdy nie dojrzewaja do odpowiedzialnosci, konsekwencji. A sa i tacy ktorym los sprzyjal lepiej lub gorzej i nawet stracili mlodosc o wiele za wczesnie. Na to nie ma reguly, wiec kurczowe trzymanie sie takiego argumentu nie ma sensu. Tylko Cie prosze, nie pisz znowu o pieniadzach. Bo dzisiaj sa a jutro moze ich nie byc - i to nie tylko moze odczuc osoba nieodpowiedzialna ale i ta odpowiedzialna - bo los plata rozne figle. I uwazam, ze kochajaca matka dopoki moze i jest w stanie, z checia bedzie swojemu dziecku pomagac, utrzymywac, by je kocha i chce swojemu dziecku ulatwic start w zyciu, czy juz je samo. I nie musi to od razu oznaczac blokowania smakowania tego doroslego zycia - zarowno w przyjemnosciach jak i obowiazkach. Stawianie albo albo do niczego dobrego nigdy nie doprowadzilo w takich sytuacjach - bo raczej wlasnie rzucenie dziecka od razu na gleboka wode jest rownie nieodpowiedzialne. A corka? Jak to corka - bedzie dazyc ta droga na przod do doroslosci, moze i malymi krokami ale wg mnie to lepsza metoda.

masz rację - to mało prawdopodobne , szczególnie w wieku lat 20 plus :)

Gość kassiopeia
allium- moze w to nie uwierzysz ale ja zanim kochalam sie po raz pierwszy z chlopakiem, mialam wiele okazji do zrobienia tego gdyz przez rok czasu mieszkalam poza domem wiec naprawde jest to mozliwe:)znam jeszcze kilka podobnych przypadkow,wiec tu Cie zaskocze:)

Gość kartka100
Doklanie. Ja juz pisalam wiele razy ze tu nie chodzi o seks, bo gdyby sie chciało uprawiac seks to rozne miejsca mozna znalezc ALLIUM- istnieja ludzie, uwierz, ktorzy pod koldra potrafia tylko lezec i sie przytulac, poza tym dla mnie nie jest to TYLKO ale WIELE bo wazne ze sie z tą osobą po prostu jest

Gość jaa pier
Alium Ty jakąś chora jesteś w ogóle, jak Twój synek będzie chciał to każda laskę przeleci i nawet nie będziesz wiedziała. I Ty sądzisz, że dobrze dzieci wychowujesz, autorka podkreśla, że nie chodzi jej o sex nie musi tego robić w nocy może robić o dowolnej porze dnia i nocy, to, że Ty to robisz po ciemku to nie znaczy że wszystkie. Taka święta byłaś i jesteś ciekawe. Porąbana jesteś i tyle.

Gość cycmassdefect
ale tacy są znam ich i w większej części popieram mychola ;-)bo w końcu jaka ma być granica wieku gdy rodzic ma mówić dziecku co z kim 25, 30, jego zgon? Każdy bierze za siebie odpowiedzialność

branie za siebie odpowiedzialności to nie jest sypainie z chłopakiem ale samodzielne utrzymanie . a samodzielnie mozan sie utrzymać w róznym wieku , tak smao jak sypiać z chłopakiem . Co jednak będize oznaką prawdziwej dorosłości ? :)

wg allium do czasu, kiedy przestanie swoje dziecko utrzymywac. Wniosek z tego taki, ze nie ma w takim rodzicu oparcia a jedynie wymagania, zasady i zero luzu w relacjach (nie mam tu na mysli luzu w sensie noszenia szerokich spodni...) nawet bym byla w stanie sobie pomyslec, ze moja mama robi laske, ze mnie utrzymuje - oczywiscie dopoki jestem posluszna i ''przyzwoita'' (bo w gruncie rzeczy nawet prostytutka i seryjny morderca moga mieszkac u takiego rodzica)

a skoro autroce tak zalezy tylko na bliskości i przytualniu dlaczego nie mozę tej bliskości poczuć w dizeń ? czyżby nie o takak bliskość chodziło ? a jaką ? inną ? bardziej intensywną ? Jaka jest różnica pomiędzy bliskościa w nocy a bliskościa w dizeń ? a róznica w przyzwoitości , w zachowaniu sie w nocy w obcym domu jest i to włąsnie ma na mysli mama autorki .

Gość cycmassdefect
zdefiniujmy magiczne słowo sypianie: a: zaśnięcie w czyichś ramionach, w ubraniu nie pod kołdrą ale np w fotelu przy filmie, b: sex bez zobowiązań jeżeli dalej jesteś przeciwna a to ja wysiadam

rozumiem mychol ,ze jeśli twoi rodzice nie zgzodziliby sie z tobą w jakiejś sprawie , w sprawie jak to określasz luzu , seksualnego dodam - to znaczy ,ze nie masz w nich oparcia ?:)

wybrałaś ekstremalne definicje celowo pomijąc najważniejsze .

Dla ciekawosci napisze jeszcze cos: moi rodzice bardzo mlodo sie ze soba zwiazali, kiedy z nimi mieszkalam nie moglam wychodzic do kolezanek (tak na etapie zakonczenia zabaw wiaderkiem w piaskownicy), moja rozrywka zamykala sie do spaceru z psami (w efekcie wypieralam na nich nadpobudliwosc by argumentowac to brakiem ruchu i miec wiecej czasu np. 2, 3 godziny na spacer) o posiadaniu jakiegokolwiek chlopaka nawet nie myslalam bo chyba by mnie pocwiartowali (no ale fakt, mlodziutka bylam wtedy) w efekcie doszlo miedzy nami do niesamowitych spiec, wyprowadzilam sie z domu. Wlasnie przez takich ''z zasadami'' rodzicow nie bylam przygotowana ani uswiadomiona do konca czym jest prawdziwe zycie, bylo ciezko ale sobie poradzilam. Skonczylo sie paroma latami !!!! bez kontaktu z rodzicami, wieloma lzami, zalem i wszystkim, poprawilo sie kiedy... mama zaszla w ciaze (nieplanowanie - o masz, dorosla kobieta i sie stalo) bylam przy porodzie braciszka i na dzien dzisiejszy wiecie co? .......................... tak, moja mama przyznala racje, przyznala sie do swoich bledow. I obiecala, ze z bratem ich nie popelni a jesli jej cos glupiego przejdzie przez mysl to mam ja meczyc i meczyc, na dzien dzisiejszy jest super, moge z nia o wszystkim rozmawiac - i zarazem nie czuc sie jak podwladna, ktora MUSI sluchac polecen, nakazow i zakazow.

Gość kartka100
Allium, kurcze mam wrazenie ze masz mnie troche za jakas puszczalska (przepraszam za okreslene) dziewczyne, ktora szuka tylko okazji, a to nieprawda, bo bliskosc w dzien jest tym ze on sie mna opiekuje jak jestem chora, ja nim, ze mi pomaga cos w domu, w tym ze razem zartujemy, smiejemy sie, jestesmy szczesliwi, a bliskosc w znaczeniu zasypiania ze soba (BEZ UPRAWIANIA SEKSU) jest czyms wyjatkowym, bo chce zasnac w jego objeciu, powiedziec sobie dobranoc do ucha, powiedziec 'Kocham cie'. Chodzi mi o taka wlasnie bliskosc ktorej nie da sie zastapic w dzien jakby:)

Gość cycmassdefect
wiadomo jest jakaś granica, człowiek dojżały emocjonalnie jej nie przekroczy :-) ilu ludzi tyle teorii bo każdy jest inny i troche inaczej zareaguje

Gość cycmassdefect
kartka100 życzę światu więcej takich dziewczyn ;-)

mychol , smutne to co izesz o swoim dizeciństwie i naprawdę staram sieciebie rozumieć . Ale nie bierzesz pod uwagę tego ,ze właśnie przez to ,ze twoi rodizce byli tacy młodzi nie mieli czasu ukształtować sie jako ludzie , jak małżęństo , jako ziwazek ? Może gdyby byli starsi , gdyby mieli wiecej czasu na dorośnięcie byliby lepszymi rodizcami ? przy twoim bracie twoja mama widzi swoje błędy ? dlaczego ? bo nagle ja olśnilo ? nie , dlatego ,ze jest dojrzalsza , ma pewne przemyślenia , pewnien bagaż doświadczeń . Potrafi już przewidywać konsekwensj swoich decyzji . I to jest właśnie najważniejsz cecha dorosłości - umiiejętność przewidywania swoich decyzji i branie za nie odpowiedzilności . A jak odpowiedzialność moze ponieść ara będąca na utrzmyaniu rodziców ? tylko przeżyucić ja na nich , nic wiecej . Dlatego mama autorki chce jej dać jak najwięcje czasu . Seks i tak jej nie ucieknie , a jak chłopak ucieknie ot nznaczy ,ze nie bł jej wart .

Gość cycmassdefect
jeszcze raz napisze bo to jak grochem o kibel - TU NIE CHODZI O SEX!