Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korneliaaaaa . , .. , ......

Boję się ludzi :o

Polecane posty

Gość korneliaaaaa . , .. , ......

Teraz własnie sobie uswiadomiłam, że mam fobię społeczną. Jestem dzikuską, zawsze unikam kontaktu wzrokowego, do tej pory myslałam, że to normalne, że jak z kims gadam to mu nie patrzę w oczy :o. W ogole wszyscy mi mowią, że jestem jakim odludkiem. Ma ktos to cholorstwo. Jak wy żyjecie z tą fobią, jak sobie z nią radzicie?

Zabrzmi to banalnie, ale trzeba zacisnąć zęby i walczyć ze swoimi słabościami. Zamykanie sie w domu i unikanie ludzi na perwno nie jest wyjściem, bo będzie tylko gorzej.

Może nie przesadzajmy, żeby od razu diagnozować chorobę. Czy naprawdę myślisz, że wiekszość społeczeństwa jest przebojowa, super towarzyska i śmiała ? Takich osób jest tylko mała część, reszta udaje i stara sie nie okazywać swoich słabości, a w środku walczą, żeby wyglądało to naturalnie. Dlatego nie ma co się załamywać i wmawiać sobie chorobę, bo to tylko da przyzwolenie na akceptacje tego stanu i zagłębianie się w nim, w myśl zasady "Nie wyjdę z domu i bedę unikał ludzi. Jestem chory, to moge miec wyjebane. ".

Gość kvkndfvfv
masz problem z przebywaniem wśród ludzi, z patrzeniem w oczy,a napady paniki cię łapią że nie możesz oddechu złapać i się trzęsiesz

Gość LolkaTftf
Dlaczego? ;) Zamkniecie sie w sobie nie jest wyjsciem.... Zastanow sie co jest tego powodem.

Gość nietutejsza
nie wierz tym uśmiechom, ja się od dawna nie uśmiecham szczerze, to poza nic więcej