Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego??????????d

Dlaczego niektóre kobiety mają ponad 30 lat a wyglądają jak nastolatki ?

Polecane posty

Gość dlaczego??????????d

Jak to możliwe ? Czy chodzi o całość? budowe ciała + twarz? Ostatnio w pracy miałam jedna kobiete ,wygladala na max 18 lat ,potem gdy spisywałam dane z dowodu policzyłam szybko w głowie i miała 33 lata :O Dosyć wysoka ,szczuplutka, żadnej zmarszczki ,okrągła buzia ,maly nosek Co sprawia ze ludzie wyglądaja młodo ? Ja mam 24 i wyglądam na wiecej :/

Gość geny geny geny
debilko zazdrosna :-O ja mam 36 lat i ostatnio prosili mnie od dowod osobisty kiedy kupowalam papierosy bo kasjerka nie wirzyla, ze mam skonczone 18 lat. I to nie 1 raz mi sie takie cos zdarzylo. (nie mieszkam w PL)

Gość weroszero
no to chyba zalezy od genow ;) jak matka czy tam ojciec dlugo wygladali mlodo to i ich dziecko pewnie bedzie mialo podobna tendencje. u mnie tata jak patrze na zdjecia gdy mial 35 lat to wygladal jak spik, a moja mama strasznie powaznie :P no obojetne tez penie nie sa komsetyki i zabiegi odmladzajace, ae tym tylko sie tuszuje swoj wiek.

Gość weroszero
eeee dlaczego obrazasz autorke ? przeciez nie napisala nic obrazliwego, tylko zadala proste pytanie ? masz jakies problemy ?

Gość beeeeeeeeee
no, jakaś ty mondra... Nie zawsze to zasługa genów. Twierdzę powyższe, ponieważ sama wyglądam młodo a nikt z moich znanych mi przodków tak jak ja nie wyglądał! Moim zdaniem jest to zasługa zdrowego żywienia i nie stosowania chemii na twarz przynajmniej do 30-tki, jeśli oczywiście ma się stosunkowo tłustą lub normalną cerę. Jest tak w moim przypadku!

Gość śmiechu warte hahahahah
Wy to maacie jedno wytłumaczenie na wszystko : geny buhahahahah jak ktoś żre byle co , ćpa, pije jak żul co drugi dzien to żadne geny mu nie pomogą. Za młody wygląd odpowiada m.in podskórna tkanka tłuszczowa ,ona ''wypycha'' skóre ,wydaje sie grubsza ,zmarszczek nie widac. No i nie oszukujmy się potężna puszysta kobieta będzie wyglada starzej niż szczupła ,wręcz chuda. Obejrzyjcie swoje zdjęcia z dziecinstwa i obecne - porownajcie i dostaniecie odpowiedz 🖐️

Gość Geny ale tez kwestia typu
cery (sucha mniej boryka sie z tradzikiem, ale szybko marszczy), uzywki (solarium baaardzo postarza, fajki i alkool

Gość ula2202
kazde pytanie na ktore znasz odpowiedz jest glupie!! wiec nie obrazaj innych forumowiczek. ja moge sie zapytac ciebie ile miesiecy w ciazy jest malpa??? nie wiesz ? glupia...

Gość ula2202
kazde pytanie na ktore znasz odpowiedz jest glupie!! wiec nie obrazaj innych forumowiczek. ja moge sie zapytac ciebie ile miesiecy w ciazy jest malpa??? nie wiesz ? glupia...

Gość dlaczego??????????d
Pytałam co sprawia ,że niektóre osoby wyglądają bardzo młodo. Jakie cechy wyglądu . Wiem ,że geny odgrywają tu znaczną rolę ,ale nie zawsze bo moi rodzice wyglądają b.młodo ,zwłaszcza mama a ja? Jak 28-29 latka.

Gość a ja___
Ja tam w młodości całkiem sporo imprezowałam, zaczęłam palić jeszcze w liceum, nigdy o siebie szczególnie nie dbalam (tzn żadnych kremów, zabiegów, dupereli) większość życia miałam lekka nadwagę a mimo to zawsze wygladalam kilka lat mlodziej niż w rzeczywistości. Zaczęło się to zmieniać dopiero w okolicach czterdziestki - chociaż nie sa to jakieś radykalne zmiany - ot, trochę wolniej się skóra regeneruję, trochę dłużej pozostają cienie pod oczami po zarwanej nocy, trochę bardziej widać zmęczenie na twarzy wieczorem. Ale jakoś nadal nie na tyle żeby coś z tym robić. To jednak chyba geny.

Gość geny geny geny
tak geny. moi rodzice wygladaja o 10-15 lat mlodziej a sa grubo po 60. Ojciec pali, ja pije i tyle.

myślę, ze po prostu typ urody, naturalna blondynka bez tapira i rozjaśniacza wygląda młodziej niż farbowana na czarno Poza tym dużą role odgrywa typ figury, chlopczyce, niskie, szczupłe wyglądają młodziej Geny moze mają coś do rzeczy, ale wcale nie tyle jak by się moglo wydawać, raczej ilośc pieniędzy wydawana na dobre jedzenie plus nieprzesadzanie z kosmetykami (a raczej w ogóle nie powinno się ich uzywać) Ja mam ponad 30 lat i nie mam nawet jednej zmarszczki, moja koleżanka w wieku 23lat miala już bruzdy, ale ona chodzi na solarę a tapeta zostaje jej na telefonie tyle jej ma Oczywiście nie mówię, ze jakoś supermlodo wyglądam, wyglądam chyba normalnie

Gość Ja mam 33 ale wygladam mlodzie
j, jestem vege, zdrowo sie odzywiam, uprawiam sport, nie mam makijazu, nie pije, nie pale, trzymam sie z dala od solarium. W pracy mysleli, ze mam ok. 24 lata, mojego faceta brat pytal czy cos studiuje i prawie sie obrazil jak mu powiedzialam ze jestem starsza od niego (myslal ze zartuje) Podobnie na ulicy czy w sklepach, jestem brana za mlodsza.

Ja także jestem jeszcze pytana o dowód a mam już 26 lat. Jak stwierdziła koleżanka wyżej ważne jest nie nakładanie zbytniej ilości chemii na twarz. Zwłaszcza makijaż latem powinien być lekki i zwiewny aby skóra mogła oddychać! Druga bardzo ważna zasada to mycie twarzy ogólne, nie mówię o przemywaniu ;), powinno odbywać się wieczorem nie rano! Jeżeli myjemy twarz rano w dodatku stosując kosmetyki oczyszczające aktywujemy serum, które w dzień mówiąc potocznie ma czasu działać na naszą korzyść poddane innym codziennym czynnikom zewnętrznym. Sport i odżywanie to sprawa oczywista ale wymagająca większego poświęcenia niż np przerzucenie się na kosmetyki naturalne. Ja ostatnio stosuję te z Mydlari: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5174004&start=0 Pozdrawiam i życzę promienistej cery na wiosnę :)

Gość tralal allalala
Ja myje twarz wodą z mydlem i wygladam mlodo :D