Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nbjkfnvbkndfvbdf

macie juz stroje na swieta dla dzeici ?

Polecane posty

Gość nbjkfnvbkndfvbdf

do koscioła przy stole czy jak zawsze ubuierzecie byle jak

To bal przebierańców że muszą być jakieś stroje :P ? A tak na serio - nie kupuję niczego specjalnego na Święta. Moim zdaniem wystarczą ładne i odpowiednie spodnie oraz bluzka (dla chłopca) oraz spódniczka lub sukienka dla dziewczynki.

Gość Tak!!!
Do kościoła przebiorę za jajko a w domu będzie robił za królika!!

Gość nigdy nie zrozumiem ludzi
którzy mają ubrania na "po domu" i na "wyjście". Jeszcze rozumiem, że na wyjście wieczorem czy święta zakładam coś bardziej eleganckiego, ale nigdy w życiu moi domownicy nie chodzą w jakichś wyciągniętych dresach czy innych szmatach tylko dlatego, że to w domu.. To chyba jakaś wsiowa tradycja, że w obejściu w szmatach i walonkach, a do kościoła garnitur :(

Gość Lidzia...
raczej nie szaleje z garniturem,ale ładniejsze spodnie i koszula będzie...

Gość una kuluna
Jak pytasz, czy z okazji świąt specjalnie coś kupowałam, to nie - ubrań jedno i drugie ma tyle, że wystarczy. Na co dzień ubieram czysto i schludnie, córka to strojnisia, więc lubi na co dzień ładnie wyglądać. Święta mamy w domu I dzień, więc nie będzie gajerów i krawatów. Wygodnie, czysto i schludnie, nie zmuszam dzieci do siadania z dorosłymi na kilka godzin, jedzą śniadanie i idą się bawić. Nie widzę więc powodu, żeby ubierać dzieciaki w jakieś wymyślne stroje. To zostawiam bardziej na wyjścia poza dom i to też staram się, aby ubrania były dla dzieci wygodne, a nie tylko ładne.

a czemu od razu w szmatach ? W domu ubieramy się na luzie, jak wychodzimy się przebieramy. Naprawde nie widze w tym nic nie stosownego :P a co do zasadniczego pytania, nie ubieram syna byle jak, więc tak czy siak będzie ładnie ale nie bede go stroić czy w bijać w garniturek :P

Gość una kuluna
no właśnie, opcja autorki była, że do kościoła jeden strój do stołu drugi ewentualnie byle jak:p na co dzień byle jak nie ubieram, więc opcja odpada, a do kościoła i do stołu oddzielnie nie przebieram także...bez sensu. W ogóle nie wiem, co to za moda, by z okazji świąt kupować nowe szmaty, po to by przejść się do kościoła i pokazać?:-o Tak to ja bym ubierała się tylko dwa razy do roku:p Kupuję ubrania na bieżąco i nie są zniszczone, nie wszystkie noszę codziennie, to samo mąż i dzieci i z powodzeniem z tego, co mamy można ubrać się elegancko i praktycznie jednoczesnie. No ale niestety gdzie niegdzie panuje zwyczaj - postaw się, a zastaw się, co tyczy również ubioru na święta. A potem zęby na półkę, bo święta pochłonęly kupę kasy, a to tylko dwa dni raptem.

Wyjmę z szafy sukienki, które są elegantsze od tych codziennych i kupowane z myślą by zakładać je na uroczystości rodzinne. Na pewno nie kupię nic specjalnie na zbliżające się święta.

Wizyta w moim kościele wymaga odpowiedniego stroju, bo mozna tam zamarznąć. ;)

Gość anaastazyja
Ja mam ubrania 'po domu' i pozostale -ale kryterium jest raczej takie,ze po domu lubie cjodzic ubrana luxno. szeeokie,miekkie spodnie,a nie np. dzinsowe rurki. zwyczajnie.z wygody. Dla dziecka nie mam jakichs uniformow wyjsciowych. ubierze sie w koszulke body i spodnie. nie zakladam jej sukinek bo raczkuje i tylko by taka kisecka przeszkadzala. Czyli wg kryteriow autorki -byle jak jak zwykle

moja ma dużo ciuchów- nic specjalnie nie kupowałam. Kupiłam jedynie nową sukienkę i sweterkiem na 2 dzień swiąt bo idziemy na chrzciny. A jezeli chodzi o strój "po domu" - to owszem jak przychodze przebieram się w luźne ubrania typu legginsy czy dresy + koszulka. Odkąd pamiętam tak robię, bo jest wygodniej. Cały dzień w pracy jestem w spodniach często obcisłych i obcasach, w koszuli czy marynarce i nie wyobrażam sobie tak chodzić po domu. Zresztą mój mąż też takie przyzwyczajenie przyniósł z domu rodzinnego. I nie mieszkamy na wsi :)

Gość zejde z tematu , ale
ja tez po domu zazwyczaj chodze w dresach . W jeansach mi po prostu niewygodnie . I wali mnie czy ktos mysli ze to wsiowe czy nie wsiowe .

Gość nhgfhjgjky
nigdy nie zrozumiem ludzi- a ja nie rozumiem ludzi którzy nawet w domowych pieleszach smigaja w szpilkach i obcisłych rurkach oraz pełnym make-upie bo inaczej jest wsiowo :-0 Ja sama ubieram sie na ludzie w domu i dzieciaki tez,dzieci brudne to dzieci szcżesliwe dlatego jak maluja w domu farbkami zakładam im desy i zwykłe t-shirty które moge potem zwyczajnie wywalic do kosza a nie martwićs ię ze pobrudzi sie sukienka z Wójcika za 120 zł :-P

Mam już tylko ze się okazuje ze święta spędzimy w domu i będzie "piżama party" :D Jak będzie ładnie to pójdą poświecić jajka wystrojeni, a potem dres i brykanie w ogródku. Mamy stroje "po domu" i na wyjście. Dla mnie to naturalne. Nie puszcze dziecka w nowej sukience do ogródka żeby mi pomagało kwiaty sadzić ;) Ubrania się niszczą, a jak się gdzieś wychodzi to warto wyglądać ładnie, schludnie a nie w rozwleczonych, spranych ciuchach. Dresy z wypchanymi kolanami są fajne do zabawy w przydomowej piaskownicy ;) "jak nas widzą, tak nas piszą"

Nawet o tym jeszcze nie myslalam. Normalnie zaloze synowi jakies dzinsy pewnie I koszule. Koszule pewnie zdejmie po jakims czasie zeby nie bylo mu goraco.