Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markewka9595

Dziecko spi na podlodze

Polecane posty

Gość markewka9595

Witam, moze ktoras z Pań mi doradzi. Dziecko mojego chlopaka z pierwszego zwiazku ma 2 i pol roku i jest z nami co tydzien przez 7 dni. Problem polega na tym , że dziecko idzie spac i kiedy zagladamy do niego zawsze znajdujemy go na podlodze z koldra i poduszka. Przenosimy na lozko i dalej juz spi cala noc. Jak mozna to wytlumaczyc nie wiem juz jak go przeknac zeby spal na lozku nie na podlodze. Dziekuej za kometarze z radami

Gość yryryt
Moje 2,5 letnie zasypia tylko jeśli zaklinuje się wszerz w swoim łóżeczku ze szczebelkami a szczebelki ma między palcami stóp, no i z królikiem na twarzy. Potem je przekładam normalnie i tak już śpi do rana. Przekładajcie tak jak dotąd skoro to działa no bo przecież nie przywiążecie?

Gość markewka9595
nie nie spadł sytuacja powtarza sie co noc .. poza tym napisalam zema kolderke i poduszke ze soba

Gość markewka9595
No nie przywiążemy :) ale zastanawia nas czemu on to robi .. moze on spi na podlodze w domu u swojej mamy ?

Gość yryryt
Moje 2,5 letnie zasypia tylko jeśli zaklinuje się wszerz w swoim łóżeczku ze szczebelkami a szczebelki ma między palcami stóp, no i z królikiem na twarzy. Potem je przekładam normalnie i tak już śpi do rana. Przekładajcie tak jak dotąd skoro to działa no bo przecież nie przywiążecie?

Gość yryryt
Czemu? Może lubi, może czuje się pewniej... Moja np przypada do podłogi (rzuca się na podłogę) gdy słyszy głośne szczekanie psa,ewentualnie chwyta się czegoś i przywiera całym ciałem. To wygląda jakby wolała być na stałym gruncie i leżeć gdy ziemia się trzęsie. Pies jest nasz więc takie akcje mam często. Z kolei te jej spanie w łóżeczku to też wygląda trochę jakby czuła że śpi na wysokości, w gałęziach drzewa i chciała mieć pewność że nie spadnie. :D