Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmama po ciazy

Jak ja mam do chol.ry jasnej schudnac po tych ciazach

Polecane posty

Gość mmama po ciazy

Nie no moge, jestem 5 miesiecy po 2 porodzie i waga jak nic stoi od 4 miesiecy na 75 kg. Jem ok 1200 kcal dziennie, nie jem po 18, nie jem slodyczy, bialego piewczywa do tego karmie piersia i nic a nic mi nie spada...ja zwariuje chyba. Do tego na twarzy tak mnie wypryszczylo, ze wygladam jakbym tradzik przechodzila. Nic nie pomaga...po puerwszej ciazy -4 miesiace po wrocilam do swojej wagi a tu nic dupa!!!! Nie cwicze, ale w ciagu dnia jak nabiegam sie za dwojka dzieci to nie mam wieczorem juz sil. Kurde za miesiac do pracy a jak wygladam jak slon. POMOCY

Gość mnio
a ile jeszcze ci zostało do wagi sprzed ciaży?

kobieto, ale masz problemy, ciesz się, że masz dzieci ! ja się staram już ponad 3 lata i nic.. chciałabym mieć takie problemy jak Ty. pozdrawiam...

Gość mmama po ciazy
zostalo mi 15 kg. Znaczy do wagii sprzed ciazy 10, ale generlanie chcialabym 15. Ja sie ciesze bardzo, ze mam dzieci, tym bardziej, ze wiem co to znaczy starac sie o nie, wiem co to znaczy poronic, ale nie znaczy to ze chcialabym byc gruba i zaniedbac siebie bo mam dzieci

Gość mnio
ile jesz posiłków dziennie (o której wstajesz i coś jesz a wieczorem o której się kładziesz)

Gość xyzzzzzzzzzz
Jesteś pewna, że dieta jest odpowiednio skomponowana? Kto ją układał? Ile jesz posiłków? Czy masz dużo wysiłku fizycznego w ciągu dnia?

Gość po co ci ta ocena
jem 4-5 razy, pierwszy posilek pol godziny po wstaniu-wstaje o 7. koncze swoje jedzenie o 17, spac ide o 21

Gość mmama po ciazy
wczoraj bylo tak sniadanie: 2 kromki razowego chleba z szynka i maslem ok 7.30 2 sniadanie: jablko ok 10 obiad: łyzka ryzu, gotowana marchewka z groszkiem, kotlet mielony ok 13.30 kolacja: jogurt i 1 guma mambaok16.30

Gość mnio
Rano jesz w porządku a nawet więcej mogłabyś jeść. Z samego rana potrzebne są węgle na rozruch. jabłko to raczej przekąska niż drugie śniadanie. obiad mizerniutki ale jeszcze ujdzie. A kolacja to w ogóle porażka? ! Mam nadzieję że jogurt to nie twoja stała racja kolacyjna? Białko lepsze będzie. Poza tym 17godz. to stanowczo zbyt wcześnie na ostatni posiłek jeżeli kładziesz się o 21. Powinno się jeść max. 2 godz. przed snem.

Gość mmama po ciazy
mnio: czyli mam zwiekszyc ilosc kcal?

Gość Tetsuo S.
Sport - bieganie.

Gość xyzzzzzzzzzz
jesz za mało oraz ubogowartościowo. Gdzie warzywa? Kotlet mielony? Pewnie smażony na tłuszczu. Na kolacje guma mamba i jogurt to zdecydowanie za mało. Twoja dieta pozostawia niestety wiele do życzenia. Może wybierz się do dietetyka, który opracuje Ci dobrany do Twoich potrzeb plan odżywiania.Co z wysiłkiem fizycznym?

Gość wiele kobiet ma kłopoty po cią
wiele kobiet ma kłopoty po ciąży bo ciąże bardzo rozstrajają organizm, niedomagają hormony, w trakcie ciaży lub po niej mogą ujawnić się horoby tarczycy, cukrzyca i inne warto się gruntownie się przebadać: hormony tarczycy, glukoza na czczo oraz hormony płciowe

Gość mmama po ciazy
biegac to ja sobie nie wyobrazam, bo w ciagu dnia to ja rzadko na tylku siedze i biegac po prostu nie mam kiedy, myslam o aerobiku, ale...no wlasnie brak czasu... A jak zwieksze sobie te racje zywieniowe :) to nie zaczne tyc? Bo ja wiem, ze sie odzywiam niezdrowe ale chcilabym schudnac

potwierdzam, że przy problemach z tarczycą nie ma bata- możesz się głodzić, katować na siłowni i ani drgniesz ! Mi wyszła nadczynność tarczycy i dopóki jej nie leczyłam to było łatwo zrzucić ( ale wbrew temu co pisza o nadczynnosci , nie było tak że chudłam bez niczego) - jak zaczełam sie leczyć to ZERO spadku wagi. Masakara ... Byc moze masz niedoczynność tarczycy - wtedy to już mogiła, nie schudniesz ani przed leczeniem ani po leczeniu .

Gość mmama po ciazy
bylam u endokrynologa calkiem niedawno bo od kilku lat sie lecze, nie mam ani niedoczynnosci ani nadczynnosci, mam guzki tarczycy a poziom tsh mam w normie, nawet blizej dolnej granicy

Gość ghjjgjhgjhgjhgjhg
no wlasnie ty zle jesz, za malo i zle, dlatego nie chudniesz,z tego co pamietam, nie wolno na diecie groszku i kukurydzy jesc,na obiad pare malych ziemniakow, maly kawalek chudego miesa, najlepiej piers z kurczaka, lub rybka, a nie kotlety mielone,duzo surowych warzyw, gotowane tucza, mozna zjesc takie nie dogotowane warzywa,mieso sie nie samzy na oleju, tylko gotuje lub piecze w piekarniku,zamiast masla, jakas margaryne malotluszczowa, ty obzerasz sie tluszczem,pomiedzy obiadem a kolacja ten jogurt a potem kolacja lekka

Gość ghjjgjhgjhgjhgjhg
spozywasz za duzo tluszczu i dlatego masz pryszcze na twarzy,