Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria_z

Plamienia i brak zarodka w 7 tc.

Polecane posty

Gość daria_z

Dziewczyny pewnie macie doświadczenia związane z plamieniami w ciąży. Parę dni temu zrobiłam test, wyszedł pozytywnie, jednak zmartwiły mnie plamienia. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza, okazało się, że pęcherzyk jest 3,1 mm ale nie widać zarodka, a w dodatku te plamienia, dostałam duphaston i kazano mi leżeć. Ginekolog powiedział że w przeciągu 3 dni powinno się wszystko wyjaśnić. Co o tym myślicie, co prawda ta ciąża to wpadka, ale jednak mam nadzieję, że maleństwo przyjdzie na świat.

Gość zostaw kotke
Najprawdopodobniej nic z tego. Za maly zarodek jak na 7tc + plamienia.. U mnie identyczna sytuacja skonczyla sie usunieciem obumarlej ciazy. Chociaz zycze Ci zebys miala wiecej szczescia

Gość daria_z
Ten 7 tc jest wyliczony wg OM, ciąża może być młodsza, czyli w sumie 5 tc, ale pewnie sama się uspokajam i okłamuję ;/

nie wróży to niestety najlepiej. Już powinno być widać powoli serduszko, a u Ciebie nawet zarodka nie widać. Trzeba poczekać, nic człowiek na naturę nie poradzi.

Gość inkaMala
zostaw kotke Najprawdopodobniej nic z tego. Za maly zarodek jak na 7tc + plamienia.. Przecież nie napisała że to zarodek, tylko pęcherzyk :-O Nie nastawiaj się na nic pozytywnego autorko, przykro mi, ale chyba skończy się to poronieniem.

autorko czekaj cierpliwie i badz dobrej mysli duzo dziewczyn pisze tu o roznych rzeczach a jednak ciaza przetrwala...trzymam za ciebie kciuki i lez tak jak ci kazano nie przemeczaj sie

Kiedy miałas ostatnia miesiączke? ?ja 18 lutego, pęcherzyk ma 0,97, ale zarodka brak:-(, Jednak ja nie mam plamień, ale i tak czuję, że zarodek się nie pojawi.

Gość daria_z
JAkby nie było łudzę się cały czas że może sprzęt był kiepski, albo lekarka mało kompetentna, choć marne to tłumaczenie wiem. Idę na kolejną wizytę w piątek, zobaczymy. Narazie przez jeden dzień plamienia jakby nie było ale to się może w każdej chwili zmienić przecież. Kurcze nawet nie wiedziałam że chcę mieć maleństwo, teraz to się wydaje takie nieosiągalne.

Gość daria_z
Podobnie jak tym między 15 a 18 luty OM. Z tym że mój pecherzyk jest 3 razy mniejszy od Twojego ;(

daria spokojnie, chociaz wiem, że to łatwo mówic, bo sama niedługo osiwieje. Mój pecherzyk jeszcze tydzień temu miał 0,24 (i nawet nie przypominał pęcherzyka). Ja dostałam luteine i leżę.Wizytę mam dopiero we wtorek po świętach. Może masz młodszą ciąże ? Spokojnie poczekaj do piątku i tak nie mamy innego wyjścia. To Twoja 1 ciąża?

Gość daria_z
Tak, pierwsza, ciąża może być młodsza o dwa tygodnie, ale to i tak nie zmienia faktu że jak na 5 ttc ten pęcherzyk jest poprostu za mały...

daj sobie czas do piątku. Ja tez i siedze ciągle w necie i jeszcze bardziej się nakręcam, że coś jest nie tak. a jakie miałas beta hcg i kiedy robiłas?

Gość daria_z
Lekarz mi powiedział żeby w przeciągu tych 3 dni leżeć i nie wstawać, jeśli przejdzie plamienie to wtedy mam po tych 3 dniach zrobić betę. "Dmuchanie na zimne" i tyle, jakby to leżenie miało "stworzyć" zarodek...

daria leżec tzn. żeby nie poronic jaja .... leż jak Ci kazał. ja robiłam beta i miałam 1914 a po tygodniu 2172 więc bardzo mało wzrosła. Poleżymy sobie razem, tyle, że Ty wcześniej do lekarza idziesz:-) Głowa do góry i tak nie masz wpływu na rozwój sytuacji,

Gość daria_z
Asmana dzięki Tobie za wsparcie... dobrze wiedzieć że oprócz Ciebie jest ktoś jeszcze, choć ze wszystkich sił życzę Ci jak najlepiej. Głupia sytuacja i mam nadzieję, że następnym razem spotkamy się na bardziej wesołym temacie...

w piątek przyjdziesz powiesz, że wszystko jest w porządku, podasz termin porodu a ja we wtorek powiem to samo, zobaczysz:-) To moja już 3 ciąża 2 córcie juz mam

hej u mnie w 6 tc nie było widać zarodka pęcherzyk 16mm też miałam plamienia i brałam duphaston leżałam w szpitalu lekarze byli nastawieni na zabieg a za kilka dni poszłam na wizytę prywatnie i było widać bijace serduszko :) dodam że rok temu miałam poronienie i teraz tez podejrzewali że do tego dojdzie... a tu proszę jestem w 13 tc ciąży :) możesz jeszcze poczekac ale nie długo...

Inga jestes na bieżąco, powiedz mi może wiesz, do ktogo tygodnia się czeka z decyzją że nalezy usunąć jajo płodowe, że jednak zarodek się nie zagnieździ?

Gość inkaMala
zdaje się że jak jajo płodowe ma ok. 5 lub 7mm, a nie ma zarodka, to jest już pewnik, że nigdy się nie pojawi.

ja wiem dokładnie kiedy współzyłam z mężam było to 3 i 4 marca, więc twedy zaciązyłam:-)

Gość inkaMala
Dlatego lekarz kazał Ci poczekać 3 dni. Oznacza to, że albo w tym czasie dojdzie do poronienia, albo nie, a jeśli nie, to zrobi Ci usg i tam będzie widać ile mm wynosi jajo płodowe, jeśli urosło a zarodka nadal nie ma, to jest to klasyczne puste jajo płodowe, zdarza się niestety baaaardzo często, ale kolejna ciąża niemal w 100% już nie będzie powtórką :) Jeśli się okaże że to wlasnie Twój przypadek (oby nie) to lekarz każe Ci odstawić duphaston na podtrzymanie i albo każe Ci iść do szpitala na usunięcie jaja i łyżeczkowanie, albo da Ci opcję czekania w domu aż dojdzie do samoistnego poronienia. Wtedy na kolejny dzień, lub po 2 dniach idziesz do lekarza na usg sprawdzić, czy macica się oczysciła, jeśli tak, to wracasz do domu, jeśli nie, to kieruje Cię do szpitala gdzie zrobią Ci czyszczenie macicy (łyzeczkowanie).

Inka mala pomyliłas mnie z Daria'-), ale ok nasze sytuacje sa podobne. A ciazy nie będe planowała, bo ta nie była planowana;-)aczkowiek juz sie przyzwyczaiłam z tą świadomościa, że zyci się n am przerwróci do góry nogami.

Gość inkaMala
Faktycznie pomyliłam. Ojej, to Twój pęcherzyk jest jeszcze malutki, tutaj wiele się może zmienić. Jeszcze jest spora szansa na zarodek.

nie gadaj jest duży 0,97;-) ważne że rośnie. dzieki za wsparcie mam nadzieję, że masz racje i to dzieciątko sie pojawi. a moja młodsza córka zapytała mnie dzisiaj a co będzie jak będziesz miało 2 dzieci?;-)

Gość inkaMala
Bedzie miała siostrę lub brata :) U mnie jajo płodowe było spore i niestety empty :(

Gość inkaMala
a tak mi się samo napisało. Tak chodzi że puste. Już nadchodził 3 mies!!! Lekarz mi powiedział że jak chcę to może mi dać skierowanie do szpitala, a jak nie, to żebym 2 tyg. poczekała w domu, samo powinno sie rozwiązać i ... rozwiązało.