Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szprotka w oleju

Co moge z nimi zrobic?

Polecane posty

Gość szprotka w oleju

Zostaly mi ugotowane ziemniaki z wczorajszego obiadu,co moge z nich zrobic?macie jakies fajne przepisy?nie lubie wyrzucac jedzenia,psa nie mam i wolalabym je do czegos wykorzystac:-)

Gość tralalalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kotlety ziemniaczane;) kopytka ewentualnie, z jakims fajnym sosem

Gość szprotka w oleju
A jak zrobic takie kotlety:-)?i z czym je sie je? klusek slaskich niestety nie jadamy:-P

Gość jateztakchce
Ciasto jak na kopytka ,uformuj kotleciki,obtocz w bułce tartej,usmaż i do tego jakiś sosik...gotowe

Ziemniaki potłucz dokładniem dodaj cebulkę czy por, jajko, jakis koperek, szypiorek, zioła (ja robie taki miks).Zrób jakąs wariację;) i na patelnie;)Niech się ładnie obsmażą, zarumienia. Do tego jakies mięsko moze byc- np filet z kurczaka (dobry przepis to: ismazyc fileta- tak jak zawsze to robisz. Potem jak smażysz już 2 strone, to na te usmażoną, jeszcze na patelni, kładziesz troszczkę pokreojenj drobno cebulki, mozesz dodac ogórka kiszonego tez pokrojonego, a to wszystko przykrywasz keczupem i majonezem.A na wierzch żółty ser-starty lub cienki plasterek- wiem wiem,ze kaloryczne,ale dobre;) Przykryj patelnie pokrywką to sie ser super rozpuści - mżna tez tak zrobic w mikofali. Kotlety ziemniaczane pasuja włąściwe do wszystkiego -ryba, mieso, sałatka jakas.... Moga byc z odrobna jakiegos sosu- np. z duża ilościa pieczarek..........

no tak, zapomniałam o bułce, w której trzeba je obtoczyć;)

Gość mozna tez zrobic
zupę-krem z ziemniaków. Ziemniaki ugotowane zalewasz wrzątkiem z rozpuszczoną kostką rosołową, miksujesz blenderem, gotujesz, dorzucasz kiełbasę, boczek, cebulę (podsmażone), i coś zielonego (koperek albo pietruszka), doprawiasz wg smaku :)

o matko przeciez z ugotowanych ziemniaków wszytsko ozena zrobic, nawet podsmarzyc do jakiegos obiadu :O

Gość Senny lot kaczki po jaja
No jak wszystko ? Przecież jajka z tego nie zrobisz.

Gość mozna tez zrobic
I oczywiscie można podsmażyć na patelni z cebulką, do tego zsiadłe mleko, kalafiorek, i jajko sadzone :)

Gość szprotka w oleju
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi:-)Zrobie te kotleciki,nigdy ich nie jadlam;)Tylko jeszcze sie zastanawiam co do nich przygotowac...Chyba zrobie jakis gulasz i suroweczke:-)Tylko jaka...podrzucicie jakis pomysl?gulasz zrobie na lopatce albo karkowce.

Gość Senny lot kaczki po jaja
Colesław.

Gość szprotka w oleju
Nie no,coleslaw to chyba nie pasuje do gulaszu:-o